Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Ştiri
 

 

 

Aprilie 2006
Caută în site
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Eseuri Creştine
Umor
Mărturisiri
Proiectul Betania
Pagina Femeii
Mass-Media
Ştiri
Lectură Creştină
Poşta Redacţiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Prea mulţi oaspeţi de biserică sunt ignoraţi, spune DOM

Feb 16, 2006

By Ken Walker

Baptist Press

 

CHARLOTTE, N.C. (BP) – Când Thomas Hammond a condus un seminar acum opt ani în urmă despre felul cum bisericile pot deveni mai prietenoase cu vizitatorii, el nu avea nici o idee că avea să stimuleze o serie continuă de sesiuni care continuă şi astăzi.

 

„Sunt uimit de călătoria aceasta pentru că oamenii au auzit de aceasta”, a spus Hammond, care estimează că a călătorit în 20 de state pentru a prezenta seminarul. „Aceasta este împlinirea unei nevoi pe care am neglijat-o”.

 

Fostul pastor a dezvoltat lecţiile după ce şi-a luat o slujbă ca director de evanghelizare a bisericii în cadrul North American Mission Board şi a început cercetarea unei noi biserici. Deşi a fost un Baptist Sudic pentru multă vreme, Hammond a spus că el şi soţia sa au fost ignoraţi, ostracizaţi sau trataţi precum străinii atunci când ei au vizitat bisericile din zona Atlanta.

 

„Auzim predicând din Cuvântul lui Dumnezeu, dar nu-l experimentăm”, a spus Hammond, care a lăsat NAMB pentru a deveni director de misiuni pentru Metrolina Baptist Association în Charlotte, N.C.

 

Experienţele sale neplăcute au îndemnat la un efort de a educa bisericile cu privire la cum să se pregătească pentru vizitatori – el preferă să-i numească oaspeţi – duminicile.

 

Un motiv pentru care bisericile eşuează să facă o bună impresia asupra primilor veniţi este pentru că ele se concentrează pe lucruri greşite a spus el.

 

La un seminar de pregătire din biserică sponsorizat de Kentucky Baptist Convention, Hammond a notat faptul că pastorii devotează un timp considerabil în a pregăti predicile de duminica dimineaţa.

 

Dar el a citat cercetarea din trecut care arată că majoritatea vizitatorilor decid să revină în primele 10 până la 12 minute, cu mult înainte de spunerea predicii.

 

Decizia este bazată pe factorii bisericii precum aparenţa clădirii şi cât de prietenoşi sunt cei care îi salută, a spus Hammond, şi adevărul este că majoritatea creştinilor nu sunt pregătiţi să fie binevoitori.

 

„Noi tindem să oprim dragostea frăţească în cadrul celor patru ziduri ale bisericii”, a spus el. „Ce ar fi dacă am trata pe oricine care vine la serviciile noastră în această duminică ca pe un înger, un oaspete special? Nu necesar pentru ceea ce au făcut ei până în acest punct, ci pentru potenţialul lor”.

 

Hammond a notat parcarea vizitatorilor ca fiind o zonă care arată dacă o biserică este serioasă cu privire la ai primi pe noii veniţi.

 

În timp ce la NAMB, Hammond a vizitat o biserică care avea o scădere de la 500 la 300 în ciuda creşterii populaţiei de două numere în acea zonă. Când el a cercetat proprietatea şi a întrebat dacă vroiau să vină vizitatori la ei, liderii au dat din cap că da. Dar Hammond a spus că el nu-i crede pentru că ei aveau numai două spaţii de parcare pentru vizitatori.

 

După ce Hammond le-a recomandat acestora să crească acel număr la nivelul de oaspeţi pe care-i vroiau ei, biserica a pus deoparte 20 de spaţii prime.

 

După doi ani şi jumătate, frecvenţa s-a dublat nu doar pentru că s-a mărit parcarea pentru oaspeţi ci pentru că au dobândit o privire ospitalieră, a spus el.

 

„Aceasta este o schimbare de viziune, de re-înţelegere a scopului tău”, a spus Hammond. „Nu a fost numai aceasta. Dar imediat ce ei şi-au dat seama de problemă, Dumnezeu i-a binecuvântat. Când oamenii sunt concentraţi la ceva pe lângă ei înşişi, braţele lor sunt deschise faţă de oricine aduce Dumnezeu către aceştia”.

 

O altă schimbare care poate crea o atmosferă mai binevoitoare este schimbarea termenului de „vizitator” în „oaspete”, a spus el.

 

Nimeni nu vrea să fie etichetat drept vizitator. În timp ce vizitatorii nu se mai întorc, nu pot să-i ţii pe oaspeţi deoparte, a spus Hammond.

 

În ciuda adevărului că bisericile nu pot creşte fără de oaspeţi şi nu vor creste dacă oaspeţii nu se întorc, majoritatea petrec puţin timp pregătindu-se pentru companie, a adăugat el.

 

„Cât timp credeţi că petrece o biserică medie în a se pregăti pentru oamenii pentru oamenii care nu vin la biserica lor?” a întrebat Hammond.

 

„Concentrarea noastră duminica dimineaţa este asupra noastră”, a spus el. „Ce s-ar întâmpla dacă am petrece 30, 40 sau 50 de procente din timpul nostru în a fi gata pentru oaspeţi? Ar fi experienţa lor diferită?”

 

Hammond a spus că câţiva factori creează o bună impresie:

 

-- Un campus atractiv

Aceasta înseamnă o clădire curată, bine menţinută care este aşezată în afară, este îmbietoare din punct de vedere cosmetic şi are o mulţime de semne de direcţie în lotul de parcare pentru facilităţile cheie precum camera mama şi copilul şi intrarea principală.

 

-- Parcare de oaspeţi

Lotul de parcare ar trebui să aibă un număr adecvat de spaţii pentru oaspeţi care sunt uşor de identificat. Ele nu numai că trebuie să fie cele mai bune locuri, aceasta ajută la a avea pe oameni care salută în lotul de parcare în adiţie faţă de uşa principală, a spus Hammond.

 

-- Persoane prietenoase care salută

Aceste persoane ar trebuie să fie cei mai buni dintre cei mai buni. Ei ar trebui să poarte o etichetă cu nume, să-i escorteze pe oaspeţi către centrul de primire şi să înţeleagă valoarea acestui timp.

 

Pregătirea tuturor persoanelor care salută în a menţine o natură cordială este un lucru obligatoriu, a spus Hammond. El îşi aminteşte de o vizită unde un salutător l-a privit cam dispreţuitor ca nu cumva să fie un membru din biserică care foloseşte parcarea vizitatorilor.

 

„Predicatorilor, ne-ar speria de moarte dacă am ştii cum sunt trataţi oamenii noştri în lotul nostru de parcare”, a spus Hammond.

 

Alţi paşi pe care i-a subliniat Hammond:

 

-- Menţinerea unei locaţii centrale unde oaspeţii sunt bineveniţi şi primesc informaţii.

El a spus că această informaţie trebuie să includă o hartă a campusului, scrisoare informativă, informaţii cu evenimentele viitoare, sumar al tuturor lucrărilor şi informaţii despre clasele de ucenicizare şi oportunităţile de distracţie.

 

-- Oferirea unei creşe curate, strălucite, vesele şi sigure.

 

-- Învăţarea membrilor să îi facă pe oaspeţi să se simtă valoraţi, să îi facă pe toţi cei care vorbesc să se prezinte, şi să ofere o recepţie după serviciu unde oaspeţii pot întâlni pe pastor şi comitetul.

 

Bisericile trebuie să fie acordate de faptul că motivul principal pentru care oaspeţii apar duminica dimineaţa este că ei sunt răniţi sau că au o anumită problemă, deşi nu ar împărtăşi aceasta iniţial, a spus Hammond.

 

„Majoritatea timpului când oamenii vin ei sunt trataţi ca o iritare pentru că ne strigă petrecerea noastră”, a spus el. „Ei nu ştie cum să se comporte; ei nu sunt ca noi. Ei sunt pierduţi. Arătaţi-le ceva dragoste şi ei vor vrea să asculte la ceea ce ai de spus”.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

CHAT Creştin! Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

 

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere!

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate