Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri

 

Rugaciunea este "poarta împarateasca" a ecumenismului

Vox Vocis 28 Ianuarie 2008

Vatican (Catholica)

Rugaciunea este "poarta împarateasca" a ecumenismului, a afirmat Papa Benedict al XVI-lea în prima zi a Saptamânii de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor în fata participantilor la un pelerinaj catolico-luteran din Finlanda. Papa s-a adresat astazi în Vatican delegatiei, care se afla în Roma pentru o vizita anuala cu ocazia sarbatorii Sf. Henrik, patronul Finlandei, celebrata sâmbata, 19 ianuarie 2008. Pelerinajul, finantat de Biserica Luterana Evanghelica din Finlanda, si condus de Arhiepiscopul luteran Kari Makinen de Turku si de Episcopul catolic Jozef Wrobel de Helsinki, a coincis cu începutul Saptamânii de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor.

"Unitatea crestinilor", a spus Sfântul Parinte în discursul sau în limba engleza, "este un dar de sus, izvorând din si crescând spre comuniunea de iubire cu Tatal, Fiul si Duhul Sfânt. Rugaciunea comuna a luteranilor si catolicilor din Finlanda este o umila dar fidela participare la rugaciunea lui Isus, care a promis ca orice rugaciune înaltata la Tatal în numele Lui va fi ascultata". "Aceasta, într-adevar", a adaugat el, "este poarta împarateasca a ecumenismului: o astfel de rugaciune ne face sa privim la Împaratia lui Dumnezeu si la unitatea Bisericii într-un mod nou; întareste legaturile noastre de comuniune; si ne permite sa facem fata cu curaj la amintiri dureroase, poveri sociale si slabiciuni umane care fac parte atât de mult din diviziunile dintre noi".

Dupa ce a reamintit faptul ca Saptamâna de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor a început în data de 18 ianuarie cu tema "Rugati-va neîncetat", Papa Benedict al XVI-lea a spus: "Trebuie sa fim recunoscatori pentru roadele dialogului teologic nordic catolico-luteran din Finlanda si Suedia privind probleme centrale ale credintei, inclusiv problema justificarii în viata Bisericii". El a continuat: "Fie ca dialogul aflat în desfasurare sa conduca la rezultate practice în actiuni care exprima si construiesc unitatea noastra în Cristos si asadar întaresc relatiile dintre crestini". Papa a reamintit ca anul trecut a marcat aniversarea a 450 de ani de la moartea teologului Mikael Agricola, care a tradus Biblia în finlandeza. "Aceasta ocazie a evidentiat din nou importanta Scripturii pentru Biserica, pentru fiecare crestin în parte si pentru întreaga societate", precum si pentru "drumul nostru ecumenic".

"Iubiti frati", a spus Sfântul Parinte, "speranta mea arzatoare este ca vizita voastra la Roma sa va aduca multa bucurie amintindu-va marturia primilor crestini si în particular martiriul lui Petru si al lui Paul, apostolii care au fondat Biserica Romei. Sf. Henrik a mers pe urmele pasilor lor, ducând mesajul evanghelic si puterea lui mântuitoare în vietile popoarelor nordice. În circumstantele noi si provocatoare ale Europei de astazi, si din tara voastra, sunt multe lucruri pe care luteranii si catolicii le pot face împreuna în slujba Evangheliei si a împaratiei lui Dumnezeu".

Courtesy of Catholica.ro

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate