Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri

 

Parintele jurist al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, amendat pentru fals

Desi a fost cercetat pentru comiterea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata, Constantin Grigore, parintele jurist al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei (MMB) a primit doar o amenda administrativa de 500 de lei pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Amenda a fost aplicata in urma unei anchete initiate la cererea Directiei Silvice Neamt, cu privire la unele retrocedari catre Manastirea Neamt. Sanctiunea a fost aplicata de un procuror din Târgu Neamt si situatia ar putea duce la anularea hotarârii judecatoresti prin care Manastirea Neamt a fost improprietarita cu peste 4.500 de hectare de padure.

Parintele spune ca exista un precedent

Preotul Grigore a completat lista-anexa la dosarul de improprietarire prezentat in instanta. Pe suprafata respectiva, ceruta de manastire, se aflau insa nu numai arbori, ci si imobile, cantoane silvice, drumuri forestiere si cabane. Dupa acest demers, Ocolul Silvic Târgu Neamt, prin Directia Silvica Neamt a depus o plângere penala impotriva lui Constantin Grigore. Acesta a fost acuzat de comiterea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata si s-a reclamat faptul ca Mitropolia Moldovei si Bucovinei a depus la Comisia Comunala de Fond Funciar Vânatori o cerere de retrocedare si o lista anexa ilegala.

MMB solicitase reconstituirea dreptului de proprietate pentru 4.522 de hectare fond forestier, iar procurorul a constatat ca in cerere fusese anexata - in copie - o lista a Ocolului Silvic Târgu Neamt cu suprafetele exceptate de la retrocedare pe Legea 1/2000. Anchetatorii au stabilit ca in continuarea listei, ilegal, parintele jurist a scris cu mâna lui „cladire Ocol Silvic Târgu Neamt". Preotul Constantin Grigore recunoaste ca el a facut completarea si ca nu e nimic ilegal. „Eu am completat lista si nu am comis nicio infractiune. Ca si in cazul manastirilor Agapia si Varatec, si in cazul Neamt, judecatorul nu a tinut cont de listele de la ocoalele silvice. Justitia nu s-a referit la lista-anexa de la ocolul silvic, ci la lista-inventar a cladirilor care este intocmita de Directia Silvica. In Legea 247/2005 se spune ca directiile silvice si ocoalele silvice inventariaza bunurile pentru retrocedat si apoi listele se inainteaza comisiilor locale de Fond Funciar pentru a fi discutate. Ne-am bazat pe precedentul creat in cazurile Agapia si Varatec unde si acolo s-au retrocedat pe lânga hectarele de padure si cladirile aferente, conform listei intocmite. Deci, nu am comis nimic ilegal", a spus parintele Grigore.

Retrocedarea poate fi anulata

Procurorul a constatat ca Directia Silvica Neamt a fost obligata de catre instanta sa puna la dispozitia Comisiei de Fond Funciar Vânatori 4.478,74 hectare de padure si cladirile din teren, iar parintele a crezut ca e de cuviinta sa treaca el sediul ocolului. Tot procurorul a decis ca se impune doar o amenda administrativa de 500 de lei deoarece nu este vorba de un fals cu un grad cu pericol social al unei infractiuni. Acum, pentru anularea actului fals si pentru a-si putea primi inapoi cladirea ocolului, Directia Silvica Neamt poate rezolva problema in instanta. In functie de avocati si de pretentiile Directiei Silvice Neamt, tot in instanta s-ar putea anula intreg actul de punere in posesie, fapt care insa - crede parintele Grigore - este foarte putin probabil. Sansele Directiei sunt amplificate insa de faptul ca suprafata retrocedata se afla in zona Parcului National Vânatori si legea spune ca aceste obiective nu pot fi retrocedate. Preotul jurist a si fost scos de sub urmarire penala si chiar poate ataca ordonanta emisa de procuror.

Catalin Coca

Articol apărut în publicaţia Gardianul (http://www.gardianul.ro ) pe data de 25 septembrie 2007

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate