Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri

 

Patriarhia si cablistii negociaza viitorul Trinitas TV in raiul grilei de baza

Vox Vocis 28 Ianuarie 2008

Postul de televiziune al Patriarhiei Romane - Trinitas TV a solicitat, marti, sprijinul Consiliului National al Audiovizualului si al Asociatiei de Comunicare prin Cablu (ACC) pentru preluarea postului in pachetul de baza al cablistilor. La acest pachet au acces toti abonatii de cablu din Romania.

In argumentatia sa in tratativele cu operatorii de cablu, Patriarhia ar avea doua avantaje: influenta de care ar beneficia intr-o tara cu o populatie majoritar ortodoxa si alternativa pe care ar oferi-o la posturile comerciale cu emisiuni predominant violente.

In sedinta publica de marti, 22 ianuarie, CNA si ACC au stabilit sa ia o pozitie comuna de sustinere a postului pentru retransmisia acestuia prin cablu si platformele digitale din pachetul de baza al cablistilor, pentru moment Trinitas TV putand fi receptionat doar prin satelit.

Rasvan Popescu face apel la realism

Cu toate astea, Rasvan Popescu, presedintele CNA, a precizat pentru HotNews.ro: "Trebuie sa fim realisti si sa avem in vedere ca acest lucru va dura". Preluarea postului de catre companiile de cablu din tara nu se va putea produce peste noapte, a precizat Popescu, insa la insistentele unei populatii majoritar ortodoxe are toate sansele sa intre in grila de baza, concluzioneaza el.

De altfel, presedintele CNA apreciaza ca acesta este un lucru de dorit, avand in vedere televiziunile comerciale care transmit destul de multa violenta.

CNA-ul nu se va putea impune in aceasta chestiune, initiativa apartinand cablistilor. Mai mult, acceptarea postului Trinitas TV in grila de programe presupune eliminarea unui alt program deja existent, banda operatorilor de cablu fiind, in prezent, completa.

Presedintele ACC, Radu Petric, a precizat, la randul sau, ca Asociatia pe care o conduce nu isi poate permite sa impuna cablistilor un anumit program, cel  mult putand sa recomande Trinitas TV ca fiind unul dintre posturile reprezentative pentru Romania. In eventualitatea unui refuz din partea cablistilor,  "singura alternativa a Patriarhiei pentru un demers reusit, in viitor, ar fi sa se roage", a mentionat cu titlu de gluma presedintele ACC.

Contactat de HotNews.ro, reprezentantul UPC Romania a declarat: "Noi suntem in negocieri cu Trinitas TV, dar nu putem spune mai multe in aceasta faza".

Patriarhia ar putea profita de avantajul unui an electoral

"In urma scoaterii TV5 din grila, Parlamentul a modificat legea si i-a obligat pe cablisti sa includa toate posturile finantate public care provin din angajamentele internationale ale Romaniei. CNA nu a fost de acord cu modul in care a fost formulata aceasta obligatie si totusi ea s-a adoptat. 

Asadar, imi vine greu sa cred ca, in an electoral, o initiativa legislativa similara in favoarea postului Patriarhiei s-ar putea confrunta cu o opozitie serioasa in Parlament. Nu cred ca Patriarhia va ezita sa se foloseasca de influenta si prestigiul pe care le are pentru a gasi o cale catre public", a declarat pentru HotNews.ro Gelu Trandafir, membru CNA.

Pe de alta parte, diaconul Nicolae Dima, consilier patriarhal si directorul Trinitas TV a precizat pentru HotNews.ro: "Sunt convins ca argumentul nostru forte nu este unul legat de anul electoral sau diferite asocieri politice, ci faptul ca televiziunea Patriarhiei este asteptata de credinciosi".

El spune ca, zilnic, zeci de credinciosi suna la sediul televiziunii sau la postul de radio Trinitas cu astfel de solicitari, spune parintele, argumentand cu exemplul unei familii de la tara, care a investit intr-o antena de satelit si aduna tot satul la emisiunile difuzate de Trinitas TV.

Negocierile cu UPC si RDS se afla intr-o faza finala, iar semnalele din partea cablistilor par a fi in favoarea Trinitas TV, sustine directorul Trinitas TV: "Incercam sa-i determinam sa inteleaga ca Trinitas TV este capabila de audienta importanta".

de C. Moga (HotNews.ro)

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate