Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri

 

Dezonoarea parintelui Necula
Dan CIACHIR
http://www.ziua.net/display.php?data=2007-07-12&id=223777

-- Facultatea de Teologie din Bucuresti are un decan in persoana parintelui - profesor Nicolae Necula. Acesta are un fiu care a urmat cursurile facultatii conduse de tatal sau.

Tanarul teolog Necula s-a prezentat recent la examenul de licenta; la proba scrisa. Neputand sa puna pe hartie mai nimic, a trecut in biroul secretarului-sef al facultatii, unde si-a rescris teza, tratand alt subiect. Unul dintre profesorii aflati in sala fotografiase insa lucrarea initiala cu telefonul mobil, furnizand astfel proba fraudei intelectuale. Afacerea a ajuns pana la rectorul Universitatii din Bucuresti, care i s-a adresat Patriarhului: ori "rezolva" problema, ori va aplica legea. Consiliul Facultatii, intrunit pentru musamalizare, s-a luat la cearta. O persoana nimerita langa usa incaperii unde se tinea conclavul, auzind tipetele si vociferarile de-acolo, a conchis: "L-au pus pe dracu' moderator".

Se verifica inca o data "aforismul" formulat in urma cu decenii de un absolvent: "Important este ca dupa terminarea cursurilor Facultatii de Teologie din Bucuresti sa-ti pastrezi credinta in Dumnezeu!". Acum zece ani a fost fraudat examenul de admitere la aceasta facultate. Dezvaluirea a fost facuta in coloanele ziarului ZIUA. In consecinta, in sedinta sa din 12 februarie 1998, una furtunoasa, Sfantul Sinod a demis conducerea de atunci a Facultatii de Teologie din Bucuresti si l-a numit decan interimar pe PS Damaschin Coravu. Dar masurile nu s-au aplicat. Profesorii defraudatori au revenit pe usa din dos la posturile lor; abia dupa cativa ani echipa a fost inlocuita. Cu una cu nimic mai buna. Dupa cum reiese si din cele intamplate.

Iata de ce un intelectual de o valoare coplesitoare, parintele-profesor Sebastian-Barbu Bucur, nu are loc la Facultatea de Teologie din Bucuresti si preda la Constanta. Din aceleasi motive, un istoric distins, parintele-profesor Florin Serbanescu, a parasit cariera didactica si se ocupa acum, cu rezultate stralucite, de patrimoniul bisericesc. Probabil ca, din ratiuni asemanatoare, parintele-profesor Constantin Coman a demisionat din functia de prodecan. Exista si oameni de tinuta intelectuala si duhovniceasca ireprosabila la Facultatea de Teologie din Bucuresti, dezgustati de atmosfera mlastinoasa de acolo, excedati de gaborii intriganti, lansatori de enormitati si mistificari aberante, care in spate ii injura zgomotos pe "calugari", adica pe ierarhii proveniti dintre monahi, iar atunci cand ii intalnesc le saruta la fel de zgomotos mana. Exista, de asemenea, la Facultatea de Teologie din Bucuresti, cadre didactice tinere impecabil pregatite, blocate de camarila mediocra in varful careia se afla parintele decan Necula, preot la o manoasa parohie din centrul Capitalei, post pe care se gandeste poate sa i-l lase mostenire fiului. Intrucat acesta s-a dovedit demn de parintele sau si de "traditia" borfaseasca de la Facultatea de Teologie din Bucuresti, i se poate prevedea un viitor clerical (eventual si didactic) stralucit.

Oare Prea Fericitul Patriarh Teoctist nu intelege ca dezonoarea parintelui decan Necula se rasfrange, implicit, asupra Prea Fericirii Sale, a intregului Sinod si in cele din urma asupra Bisericii?!... In 1995, cand s-a incercat fraudarea examenelor la Facultatea de Teologie din Cluj, IPS Bartolomeu, ierarhul locului, a intervenit ferm, dejucand tentativa de pungasie intelectuala. La nici o alta facultate de teologie din tara nu s-a intamplat ce se intampla la aceea din Bucuresti. Unde profesorii conspiratori ii desconsidera pe ierarhii-monahi, dau telefoane intruna la Iasi si asteapta ani de zile sa vina un patriarh - fost profesor - pe gustul si masura lor.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate