Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Ştiri
 


Septembrie 2005
Arhiva editurii
Caută în site

Titlurile principale

 

NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Pagina de Umor
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri
POŞTA REDACŢIEI

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Întâlnirea cu Sting – Adolescenţii de la New Chapel Hill Baptist Church din West Monroe, La., s-au întâlnit cu luptătorul Steve Borden, cunoscut sub numele de Sting, la o semnare de carte ţinută la Monroe LifeWay Christian Store. Photo by Michael YarberSting (Steve Borden născut din nou) îi atrage pe fani la magazinul LifeWay

July 15, 2005

By Sara Horn

 

MONROE, La. (BP) – E ceva să poţi să-ţi întâlneşti eroul. E un alt lucru să-l auzi cum vorbeşte de ai lui.

 

Aceasta e ceea ce s-a întâmplat atunci când 500 de oameni din toate mersurile de viaţă, de la biserică şi care n-au fost la biserică, au stat la coadă la Magazinul Creştin LifeWay din Monroe, La., ca să se întâlnească cu Steve Borden, recunoscut drept Sting, campion mondial la lupte.

 

Borden a semnat copii ale cărţii lui „Sting: Momentul Adevărului”, care oferă o mărturie puternică a felul cum Dumnezeu a schimbat viaţa lui şi a salvat căsătoria şi familia sa.

 

Jeremy Pendergraft, purtând un tricou negru cu imaginea unui craniu în faţă, purta multiple tatuaje şi verigi pe braţe în timp ce stătea aproape de linia din faţă împreună cu prietenul său Shelby Clanten.

 

„Sting e uluitor”, a spus Pendergraft. „El e un mare luptător cu o inimă mare pentru wrestling. Nouă ne-a cam luat toate ca să ajungem aici dar ştim că a trebuit să venim. Nu ştiu prea multe de carte. E interesant că el l-a găsit pe Dumnezeu şi toate celelalte”.

 

După ce linia s-a mai scurtat, Jefferey Housley, de 23 de ani, a aşteptat cu răbdare până la capăt împreună cu soţia sa şi băieţii adolescenţi. Un învăţător de Şcoala Duminicală de la New Chapel Hill Baptist din West Monroe, Housley a căutat o cale de impact pentru băieţii care erau în clasa lui. Pentru câteva luni el s-a rugat pentru o cale prin care băieţii, toţi fani de wrestling, să-l poată întâlni pe Borden. Aceasta a fost un răspuns la rugăciune pentru tânărul învăţător când a descoperit că Borden avea să fie la magazinul LifeWay în prima vineri noaptea din iunie.

 

„Băieţii au crescut privindu-l la televizor [pe Sting], şi sunt acum la vârsta în care mulţi dintre ei cresc în biserică şi aşteaptă să experimenteze celelalte lucruri”, a spus Housley. „Sper ca el să le dea o mică intuiţie… că le poate împărtăşii ceea ce a realizat el că Dumnezeu era tot de ceea ce avea nevoie”.

 

Borden s-a întâlnit cu studenţii într-o întâlnire rară unu-la-unu in camera din spatele magazinului după semnarea cărţilor. După împărtăşirea mărturiei lui, el i-a încurajat pe băieţi să îmbrăţişeze credinţa lor.

 

„După ce am fost mântuit, fratele meu, care acum îmi era pastorul meu, mi-a spus să las ca exemplul meu să-mi fie mărturie”, a spus Borden.

 

„Nu fiţi timizi în împărtăşirea credinţei voastre”, a spus el băieţilor. „Cu cât puteţi vorbii mai mut despre aceasta, cu atât mai puternică vă va fi credinţa”.

 

În timp ce Scott Tarver, managerul de magazin, a început să adune lucrurile de la finalul întâlnirii, el a recapitulat ceea ce s-a întâmplat în ultimele două ore.

 

„AM adus o mulţime de oameni care nu ar fi venit la uşile noastre pentru nimic altceva”, a spus Tarver. „Acesta e scopul nostru. Am vorbit cu oamenii din această seară care nu aveau nici un trecut de mers la biserică dar care au cumpărat cartea şi filmul.

 

„Nu ştiu dacă cineva a fost mântuit în seara aceasta dar vă pot asigura că produsele cu care au plecat ei au potenţialul de a le schimba vieţile. E incomensurabil”.

 

Pentru mai mult de 20 de ani Borden a fost parte a unei industrii multi-milionare de dolari în care el a fost de nouă ori deţinătorul titlului de Campion Mondial la Wrestling. Fanii lui savurează coborârea lui în ring din grinzile de arenă şi mişcările lui de wrestling cunoscute drept Lovitura Usturătoare şi Blocajul Scorpionului Morţii. Haina neagră vopsită cu faţa lui în alb şi negru însemna osânda de ameninţare din ring, şi îndemânările sale l-au ajutat să învingă pe alţi mari precum Hulk Hogan şi Stone Cold Steve Austin.

 

Prin mijlocul anilor 1990, Borden a atins greutatea de succes în cadrul lumii de wrestling – bucurându-se de faimă mondială, bani şi orice îşi dorea. Dar ceva lipsea.

 

„Am realizat că am realizat orice lumea numeşte succes, dar nu eram fericit”, a spus Borden. „Era ceva în viaţa mea care era chiar, chiar gol”.

 

Călătorind departe de casă şi familia sa pentru luni la rând odată, Borden s-a întors spre medicamente de durere şi alcool pentru a scăpa de probleme care se clădeau în viaţa sa şi în cadrul căsniciei. El admite că lucrurile erau ieşite din control.

 

„În 1996, Dumnezeu a început să lucreze asupra vieţii mele”, a spus Borden.

 

Pentru doi ani el era disperat ca să-l găsească pe Dumnezeu, spunea el. A mers la un raliu de la Promise Keepers şi a făcut rugăciunea păcătosului, şi din nou la un serviciu de biserică într-o seară. Dar aşteptările lui despre Dumnezeu erau greşite a spus el.

 

„Am vrut ca Dumnezeu să dea aşa cu o baghetă magică şi să facă totul mai bun, dar viaţa mea a continuat spre drumul pe care era şi lucrurile au mers din rău în mai rău”, a spus Borden. „Greşeala mea a fost că am gândit să îmi încasez asigurarea de incendiu, aşa ca să fiu sigur că voi merge în cer, dar Dumnezeu nu putea lucra în viaţa mea deoarece nu eram predat Lui. Aveam nevoie de ceva supranatural ca să se întâmple în viaţa mea. Aveam nevoie de Dumnezeu”.

 

După scindare şi mărturisire la soţia sa despre dependenţele sale şi stilul său de viaţă imoral pe care l-a trăit pe drum, el şi-a predat apoi viaţa lui Dumnezeu. Borden a înţeles în final ce însemnau Scripturile precum Ioan 8:32 („Veţi cunoaşte adevărul şi adevărul vă va face liberi”). El s-a oprit din a mai abuza de medicamentele de dureri şi folosirea de alcool, şi chiar şi limbajul lui s-a schimbat peste noapte.

 

Soţia lui Borden l-a acceptat pe Hristos la o lună după el.

 

„Nu mai trebuia să fiu un cameleon şi să port toate aceste pălării diferite depinzând de ceea ce am fost eu”, a spus el. El a continuat să se mai lupte pentru încă doi ani şi a avut multe oportunităţi de a împărtăşii cu luptătorii tovarăşi lui precum Hogan, Ric Flair şi Bill Goldenberg motivul pentru care a început să acţioneze aşa de diferit.

 Pe vremuri – Pictura de pe faţa lui Sting şi  mişcările de wrestling Lovitura Usturătoare şi Blocajul Scorpionului Morţii însemnau moartea iminentă în ring. Pentru mai mult de 20 de ani Borden a fost parte a unei industrii multi-milionare de dolari în care el a fost de nouă ori deţinătorul titlului de Campion Mondial la Wrestling. Întoarcerea sa la Hristos este prezentată în cartea şi DVD-ul “Sting: Moment of Truth.” Photo courtesy of LifeWay

„Am experimentat binecuvântări şi minuni în căsnicia noastră, şi ştim că Dumnezeu este viu şi bine”, a spus Borden. „Bucuria şi pacea este aşa de uimitoare acum în căsnicia mea. Mă uit la soţia mea cu ochii cu care nu am crezut că o să o privesc niciodată. Ştiu acum ce este dragostea, şi aceasta nu este un sentiment”.

 

În timp ce se consideră semi-pensionat, Borden încă îşi mai face drum spre ring atunci când este chemat – atât în State cât şi în alte ţări – şi se bucură să-i surprindă pe fani cu o aparenţă. Alter ego al lui Sting este cunoscut pentru spusele: „Singurul lucru pe care-l ştii despre Sting e că nu ştii niciodată despre Sting”.

 

Şi singurul lucru pe care Steve Borden îl cunoaşte este acesta: „Nu umbla în mediocritate cu un picior în lume. Mergi înainte [cu Dumnezeu] şi vezi ce-o să se întâmple”.

 

*****

Cartea şi DVD-ul lui Steve Borden, „Sting: Moment of Truth”, sunt disponibile la LifeWay Christian Stores.

horizontal rule

sus

Ce este nou?

Pagină de căutare!

Prin intermediul acestei pagini ai posibilitatea de a căuta diverse articole, subiecte de interes, precum şi pasaje din Scriptură. Apasă aici!

 

CHAT Creştin! Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

 

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere!

[apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate