Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Istorie
Pastorala
Cartea Crestina
Eseuri Crestine
Umor
Marturisiri
Proiectul Betania
Pagina Femeii
Mass-Media
Stiri
Lectura Crestina
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Curtea europeană oferă drepturi religioase de victorie în Rusia

Oct 12, 2006

By Staff

Baptist Press

 

STRASBOURG, Franţa (BP) – Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a emis o importantă victorie pentru libertatea religioasă pentru Salvation Army după o luptă de şapte ani cu guvernul rus.

 

Curtea a emis în mod unanim pe 5 octombrie că guvernul a încălcat drepturile ramurii din Moscova a Salvation Army prin respingerea re-înregistrării sale ca organizaţie religioasă locală. Guvernul a limitat libertatea religioasă a misiunii prin violarea dreptului ei de asociere, conform curţii.

 

„Dreptul credincioşilor la libertatea religiei, care include dreptul de a manifesta religia cuiva în comunitate cu alţii, cuprinde aşteptarea ca credincioşii să fie permişi să se asocieze liber, fără intervenţia arbitrară a statului”, a spus curtea în opinia sa de 22 de pagini. „Într-adevăr, existenţa autonomă de comunităţi religioase este indispensabilă pentru pluralism într-o societate democratică şi astfel este o chestiune din însăşi inima protejării” libertăţii religioase.

 

Capitolul Moscova al Salvation Army, care a operat din 1992 după căderea Uniunii Sovietice, a aplicat pentru re-înregistrare în februarie 1999 însă a fost refuzată de Departamentul de Justiţie Moscova în august al acelui an. Departamentul a spus că ramura din Moscova a operat ca un subordonat al unei organizaţii religioase străine ca unul din motivele pentru respingerea cererii. În curte mai târziu, departamentul de justiţie al Rusiei a adus acuzaţia că ramura a fost o organizaţie paramilitară pentru că membrii ei poartă uniforme şi îndeplinesc servicii.

 

Ramura Salvation Army a pierdut o serie de apeluri legale, chiar şi la Curtea Supremă a Federaţiei Ruse. Aceasta a evitat dizolvarea în curţi, deşi şi-a transferat bunurile către organizaţia naţională de frică să nu fie cuprinşi de guvern.

 

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a ordonat guvernului să plătească ramurei Salvation Army 10.000 de euro, care este mai mult de 12.500 în dolari americani.

 

Jay Sekulow, consilier şef al Centrului American pentru Lege şi Justiţie, a spus că cazul a fost „urmărit foarte îndeaproape în întreaga lume”:

 

„Decizia trimite un mesaj puternic că libertatea religioasă este un aspect integru şi important al Capitolului European al Drepturilor Omului”, a spus Sekulow într-o declaraţie scrisă. „Acţiunea discriminatorie întreprinsă de guvernul rus împotriva Salvation Army a reprezentat un asalt serios şi periculos împotriva libertăţii religioase”.

 

Curtea Europeană pentru Lege şi Justiţie şi Centrul Slavic pentru Lege şi Justiţie, ambele afiliate cu CALJ, au petiţionat curtea europeană în dreptul ramurei Salvation Army.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Misiunea Vox Dei vă urează Sărbători Fericite alături de cei dragi!

CHAT Creştin!

 

FORUM

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate