Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Heinrich Derksen, president of the Bibelseminar, a theological school in Bonn, Germany, speaks June 13 during the morning session of the Southern Baptist Convention annual meeting at the Henry B. Gonzalez Convention Center in San Antonio, Texas.  Cat McDonald.Evanghelicii germani caută legături SBC
http://www.bpnews.net/BPnews.asp?ID=25864

Posted on Jun 13, 2007 | by Norm Miller

SAN ANTONIO (BP) - Heinrich Derksen, preşedintele bordului şi professor la Colegiul biblic din Bonn, Germania, s-a adresat mesagerilor Convenţiei bisericii baptiste din sud, pe dat de 12 iunie, spunând că alţi conservatori evanghelici vor să extindă reţeaua pentru a include şi Convenţia din sud.

Morris H. Chapman, preşedintele comitetului SBC, a prezentat pe Derksen ca fiind prieten şi unul dintre cei care vrea să vadă trezirea venind în toată Europa.

"Heinrich a înteles puterea care făcea posibil ca baptiştii din sud să aibă acele râuri de cooperare ale duhului Sfânt şi misiuni cooperative, a spus Chapman.

Derksen, fostul pastor şi editor la jurnalul religios , şi-a exprimat recunoştinţa faţă de Chapman ţi de SBC.

Bisericile noastre baptiste ruse –germane este formată din germani care locuiesc de câteva generatii în Rusia sub o grozavă şi persecuţie, dar în final s-au întors în ultimii 30 de ani, a explicat Derksen.

De când ne-am întors în Germania, noi ne-am stabilit în 500 de biserici, în total fiind mai mult de 100.000 de membri.

"Dumnezeu ne-a aşezat în inma Europei", a afirmat Derksen şi noi dorim să transmitem reforma lui Dumnezeu şi trezirea , deoarece astăzi mai puşin de două procente din populaţia din Germania sunt creştini evanghelici.

Referindu-ne la alianţa baptistă din lume, Derksen spunea niciodată noi nu am aparţinut BWA, dar noi dorim să facem o reţea cu creştinii care au aceeaşi gândire.

Derksen a spus că el şi baptiştii europeni pentru care a vorbit el împărtăşesc acelaşi punct de vedere despre Dumnezeu si revelaţia Sa despre izgonirea oamenilor, suficienţa Salvatorului nostru, necesitatea instruirii bărbaţilor şi femeilor pentru lucrarea Evangheliei.

Prezentându-l pe Derksen, Chapman, a spus că el şi Paige Patterson, preşedintele Seminarului teologic Baptist din sud –vest din Paige Patterson, a lucrat cu Derksen şi a venit să arate dragoste pentru pasiunea şi dorinţa lui Derksen de a evangheliza Germaniaşi întreaga Europă.

Lucrarea împreună cu Chapman a inclus stabilirea extindererii seminarului din sud-est la un seminar biblic, unde studenţii, atunci când vor gradua, să poată continua studiile.

Bisericile şi lucrarea noastră de misiune beneficiază enorm datorită parteneriatului neînztrerupt dintre seminarul din Bonn şi seminarul din sud-est, a afirmat Derksen.

“Suntem mulţumitori pentru dr. Paige Patterson, care are o inimă de evanghelist şi pasiune pentru Germania în sufletul său. El a lucrat din greu pt a stabilii acest parteneriat dintre cele două instituţii”

De asemenea, Derksen legăturile cu misionarii de la BORDUL Misiunii internaţionale SBC sunt importante şi că este foarte mulţumitor în privinţa misionarilor IMB din Germania.

Observând că evanghelicii conservatori din Kyrgyzstan şi Kazakhstan s- au îndepărtat de BWA în ultimul an, Derksen s pus că ei caută să creeze relaţii noi.

“De când am sosit din partea de est a Europei, acem inimi care tânjesc să slujească lui Dumezeu acolo, afirmă el.

“Ne-ar plăcea să ne unim cu voi, aşa că noi vom putea realizăm împreună ceea ce nu putem realiza singuri, a firmat Derksen. Noi avem nevoie de cooperarea voastră prin intermediul misionarilor care lucrează într-o relaţie strânsă cu noi.

De aemenea, Derksen a apelat la cooperare în sprijinul şi sfătuirea bisericilor şi plantatorilor de biserici…. Să formeze o reţea a creştinilor biblici conservatori, predicatorilor şi învăţătorilor.

Dar cei mai mulţi dintre avem nevoie de coperarea voastră în rugăciune, spune el. Rugăciunea voastră va face o diferenţă în Germania şi Europa.

“Germania are nevoie de trezire”, a afirmat Derksen. “Vă uniţi cu noi în timp ce lucrăm să aducem trezirea în ţara lui Luter şi prima reformă?”

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate