Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Ştiri
 

 

 

August 2006
Caută în site
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Eseuri Creştine
Umor
Proiectul Betania
Mărturisiri
Pagina Femeii
Mass-Media
Ştiri
Lectură Creştină
Poşta Redacţiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

250 de lideri baptişti prezenţi la conferinţa evanghelistică din România

Jun 28, 2006

By Staff

Baptist Press

 

ORADEA, România (BP) – Două sute cinzeci de Baptişti din 11 ţări s-au întâlnit între 23-24 iunie la Universitatea Emanuel din Oradea, România, pentru o conferinţă despre evanghelizare şi plantarea bisericii.

 

„Este o zi nouă pentru Baptiştii care doresc să se refacă şi să accentueze ceea ce Dumnezeu a binecuvântat în anii de formare a mişcării noastre”, a spus O.S. Hawkins, preşedinte al GuideStone Financial Resources din Convenţia Baptistă Sudică. Hawkins a fost prezent la întâlnire şi a aplaudat ceea ce el a etichetat un spirit armonios şi unitate de scop.

 

Paul Negruţ, preşedinte al Universităţii Emanuel din România, a slujit drept co-preşedinte al conferinţei.

 

„Această întâlnire nu este o adunare de înlocuire a [Alianţei Baptiste Mondiale (Baptist World Alliance - BWA)] şi, de fapt, nu s-a oferit nici un cuvânt negativ faţă de cineva, inclusiv BWA”, a spus Negruţ despre gruparea mondială din care mesagerii Baptist Sudici au votat să se retragă în 2004. „Mai degrabă, această adunare este despre Baptiştii conservativi, care cred în Biblie, cu aceiaşi minte şi a căror inimi sunt unite laolaltă în compasiune pentru o lume neregenerată. Credem că această conferinţă pe temele de teologie, parteneriatul de evanghelizare, plantarea de biserici, misiunile şi marea predicare va creşte în fiecare an pe măsură ce merge spre puncte variate din jurul globului”.

 

Negruţ a spus că Baptiştii prezenţi au avut în comun o dedicare faţă de Domnia lui Hristos, infailibilitatea Scripturii, responsabilitatea pentru evanghelism şi plantarea de biserici, şi pentru o revenire la credinţa istorică a strămoşilor lor Baptişti. Libertatea religioasă este şi ea o grijă unificatoare, a spus el.

 

Printre alţi Baptişti din America prezenţi acolo au fost Craig Blaising, rector al Southwestern Baptist Theological Seminary; Richard Harris, vicepreşedinte pentru plantarea de biserici din cadrul Bordului de Misiune Nord American; Gene Mims, preşedinte al International Baptist Network; şi Paige Patterson, preşedinte al Southwestern Seminary.

 

În adiţie faţă de U.S. şi România, participanţi au mai fost din Austria, Bulgaria, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Republica Moldova, Serbia şi Ucraina.

 

Participanţii au cântat, s-au rugat şi au ascultat mărturii, şi au auzit mesaje despre evanghelism. Blaising, Harris, Hawkins, Mims, Negruţ şi Patterson au fost printre vorbitori. Blaising a numit adunarea o „părtăşie încântătoare” cu „mare scop”.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

CHAT Creştin!

 

FORUM

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate