Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri

 

“Doliu” de protest împotriva Bisericii Romano-Catolice

Locatarii de pe str. Iuliu Maniu nr. 1-3 au protestat ieri dimineaţă împotriva acţiunii civile intentate la finele lunii iulie de către Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia şi de Statusul Romano-Catolic din Transilvania Cluj, prin care solicită anularea donaţiei către statul român a clădirii.

Cele 25 de familii au lipit ieri afişe prin care susţin că proprietar de drept al clădirii este statul român şi au ridicat un stindard de doliu, pe care acesta este inscripţionat.

Pe uşa clădirii a fost expus şi actul prin care Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia şi Statusul Romano-Catolic au acceptat să doneze imobilul către stat, în anii ‘50. "Noi am câştigat în instanţă procesele, dar nu am reuşit să facem apel la timp. Stăm de ani de zile şi sunt locuinţele noastre.

Nu putem concepe că Biserica vrea să ne lase pe drumuri şi ne declarăm în doliu", a spus Elena Bucur, una dintre locatare. Protestul s-a bucurat şi de susţinerea deputatului Mircia Giurgiu, care a explicat că încă de anul trecut a făcut demersuri în Parlament pentru susţinerea cauzei locatarilor.

"Acţiunea intentată de romano-catolici pentru constatarea nulităţii donaţiei către statul român a fost admisă. Oamenii au acte, la fel şi Consiliul Local din municipiu. Eu am cerut verificări la Miercurea Ciuc, unde s-a judecat unul dintre procesele intentate de catolici, deoarece s-ar putea ca statul român să fie prejudiciat de propria-i proprietate.

Cei de la Finanţe vor trimite un corp de control, aşa au promis", a explicat Giurgiu. Consilierul juridic al Statusul Romano-Catolic, Lorincz Alben Csanad, a declarat că nu poate oferi detalii cu privire la procesul de anulare a donaţiei către statul român deoarece nu doreşte să influenţeze cursul de judecată.

"Clădirea a fost construită de către Parohia Romano-Catolică Sf. Mihail între 1897 şi 1901. Noi am cumpărat-o în 14 octombrie 1918 de la aceştia. în 1949 imobilul a fost naţionalizat.

Acum îl dorim înapoi. Nu se pune problema, dacă vom câştiga, să-i dăm afară din case pe oameni. Nu aşa procedează Biserica. Locatarii vor trebui doar să plătească o chirie, pentru că acesta este sistemul", a conchis Lorincz.

Luminiţa SILEA luminitasilea@ziuadecj.ro

Articol apărut în ziarul Ziua de Cluj (http://www.ziuadecj.ro ) Nr. 876 (marţi, 2 octombrie 2007)

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate