Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

„Fie vă convertiţi la religia islamică, fie aveţi de-a face cu bombardamentul sinucigaş,” li se comunică creştinilor pakistanezi

Vox Vocis 24 Septembrie 2007

De Sheraz Khurram Khan
24 August, 2007

PESHAWAR, PAKISTAN (ANS)-Creştinii din oraşul pakistanez Peshawar, capitala provinciei de la frontiera de nord-vest (NWFP) au primit scrisori prin care li se cerea să se convertească la islam sau vor avea de-a face cu bombardamentul sinucigaş.

Locuitorii creştini din Charsadda şi Mardan din regiunea conservatoare NWFP au primit în luna mai scrisori anonime de ameninţare care i-au forţat pe mulţi creştini să fugă în locuri mai sigure.

După trei luni de la acest eveniment, mulţi creştini din Tailgodom, Sandagodom şi Goalgodom din oraşul Peshawar au primit trei scrisori prin care erau ameninţaţi că dacă nu se convertesc la religia islamică vor avea de-a face cu bombardamentul sinucigaş.

„Aceste scrisori au răspândit o undă de teamă şi nesiguranţă printre locuitorii creştini ai acestor zone menţionate", a declarat Kamran George, un membru minoritar al cartierului guvernamental Peshawar.

A mai spus că locuitorii din zonele creştine ale Tailgodomului, Sandagodomului şi Goalgodomului, fiecare din ele adăpostind circa 2000 de creştini, au primit scrisorile de ameninţare pe data de 7 August.

„Prin această scrisoare eşti invitat în mod deschis să te converteşti la religia islamică şi să părăseşti creştinismul, religia necredincioşilor," începea scrisoarea.

Şi continua: „Asigură-ţi locul în rai prin intrarea în gruparea islamică. Îţi vom desfiinţa locuinţa sărăcăcioasă vinerea viitoare, 10 August 2007. Şi doar tu însuţi vei fi vinovat pentru distrugerea familiei şi bunurilor tale. Pregăteşte-te! Nu e o simplă ameninţare, bombele noastre sunt gata să-ţi şteargă numele şi urmele de pe faţa pământului. Consideră această scrisoare drept avertismentul morţii."

Sute de creştini supăraţi au organizat o demonstraţie de presă în data de 8 august cerând ca guvernul să-i aresteze pe autori şi să le asigure securitatea, a mai declrat Kamran George.

A mai adăugat că locuitorii creştini ai zonelor menţionate au mai primit încă o scrisoare care, a spus el, a fost o reacţie la afirmaţia candidatului prezidenţial american Tom Tancredo cum că oraşele sfinte musulmane Mecca şi Medina ar putea fi bombardate ca replică la un atac nuclear terorist.

Scrisoarea ce era concepută în limba urdu, limba naţională a Pakistanului, declara: „ Vom fi bucuroşi să trimitem în iad pe cei ce au îndrăznit să privească cu maliţiozitate la Khana Kaba (Mecca, Arabia Saudită) şi la Moscheea profeţilor (Medina, Arabia Saudită). Moartea îi paşte aici în Pakistan pe acei ce sunt agenţii şi urmaşii religiei americanilor (creştinii)."

„Vom şterge bisericile de pe faţa pământului căci moscheele noastre, seminariile şi copiii sunt martirizaţi la ordinul Statelor Unite. Vom scrie o istorie nouă cu sângele necreştinilor. Sinucigaşii noştri, fideli profetului nostru sfânt Mohammed (Pacea fie peste el!) sunt pregătiţi să lovească bisericile ca să protejeze astfel sanctitatea oraşelor sfinte Mecca şi Medina, mândria Islamului.

„Sinucigaşii cu bombă vor lovi în orice vreme a zilei. E primul şi cel mai important Jihad al nostru (războiul sfânt al islamiştilor) prin care îi asasinăm şi desfiinţăm pe necredincioşi de pe faţa pământului."

Circa 10 poliţişti au fost trimişi în cele trei zone locuite de creştinii care au primit scrisorile. Fanaticii religioşi deţin puterea în provincia conservatoare şi nesigură NWFP şi o răbufnire extremistă a urmat luând cu asalt Moscheea Roşie a Islamabadului sau Lal Masjid.

Cu câteva zile în urmă, un membru minoritar din Parlament, şi anume Pervaiz Masih, a abordat chestiunea scrisorilor de ameninţare în Camera Inferioară a Parlamentului Pakistanez, adică în Adunarea Naţională. Masih a dat citire copiei scrisorilor şi a cerut guvernului să ia notă de nesiguranţa pe care acestea le-au creat printre locuitorii creştini ai regiunii Peshawar.

„Ar fi fost o mare încurajare pentru acei creştini ameninţaţi dacă Pervaiz Masih ar fi venit să le vorbească," a spus Kamran George.

El a dezvăluit că în urmă cu câteva zile când ei se aflau la o întâlnire în biserica catolică Sf. Ioan din regiunea Peshawar, un bărbat îmbrăcat în Shalwar Qameez, costumul naţional pakistanez, a reuşit să pătrundă înăuntru. A mai spus că bărbatul a fugit atunci când a văzut poliţia în incinta bisericii.

„Deşi data de 10 August a trecut, dată stabilită ca termen limită de autorii scrisorilor, totuşi creştinii continuă să trăiască într-o stare de teamă," a mai afirmat el.

„Scrisorile de ameninţare pentru creştinii din Peshawar, care le cer acestora convertirea la Islam sunt şocante. Ele vor mări sentimentul nesiguranţei şi neajunsurilor printre minorităţile religioase," a afirmat Ferhan Mazher (Şeful Rays of Development)

2007 Serviciul de Ştiri ASSIST, folosit cu permisiune.

courtesy of Christians Unite / Absolute News (http://news.christiansunite.com )

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi 
Copyright ? 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate