Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri

 

BĂTĂI DE CAP BAPTISTE (partea-IV-a)

Vox Vocis 01 Octombrie 2007

"Şi dacă nu-i adevărat..."

September 29th, 2007
Mai mulţi dintre voi mi-aţi spus, pe blog sau īn privat: "Şi dacă te īnşeli, şi dacă nu-i adevărat, şi dacă ai greşit IP-ul (lucru posibil, nu?)"

Da, dragii mei prieteni, dacă am greşit sīnt gata să īmi cer scuze public şi să mă pocăiesc īn faţa īntregii Conferinţe care urmează, de faţă cu toţi păstorii din ţară.

SĪNT GATA SĂ PIERD TOATĂ CREDIBILITATEA MEA DE BLOGGER (ducă-s-ar) ŞI DE EXEGET ŞI DE FILOLOG ŞI DE CĂUTĂTOR DE IP-URI, ĪN FAVOAREA IDEII CĂ IONEL TUTAC E NEVINOVAT!

Prefer un blogger pierdut şi filolog ruşinat, chiar un vice de comunitate făcut de rīs şi un pastor umilit decīt ideea că Secretarul General al Cultului are astfel de comportament.

Decīt doi răi, mai bine măcar unul bun.

Dacă este pentru binele īmpărăţiei, sacrificaţi-mă pe mine, să fiu eu ruşinat, numai, VĂ ROG DIN SUFLET (scriu cu majuscule ca să īmi vedeţi disperarea) convingeţi-mă că am greşit. Pas cu pas.

Vă rog!
Mi s-a mai spus.

N-ai urmat calea biblică!

Trebuia să īl confrunţi direct. Apoi să iei martori. Apoi să īl aduci īn faţa Consiliului Uniunii. Apoi să mergi īn Conferinţa Naţională. Apoi să mergi īn Congres, dacă este cazul.

Stau şi mă gīndesc la asta. Meditez foarte serios la asta şi, dacă ajung īn noaptea asta la concluzia că aici am greşit, mīine nu predic.

Şi totuşi...

1. De patru luni de zile o ţară īntreagă aşteaptă ca Nelu Tuţac să īnceteze a ne considera naivi şi nepricepuţi la subtilităţile procedurilor dintr-un consiliu judeţean sau dintr-un partid politic. Lucrurile nu sīnt īntre mine şi NElu Tuţac, sīnt īntre un Congres īntreg, o ţară īntreagă, o Uniune şi o persoană. Este vorba aici de principii, de rīnduieli. Voi reveni la asta. Dar, vă rog, nu interpretaţi acest conflict pe direcţia Tutac - Cruceru, ci pe directia Congres - Tutac, politica versus pastorala, dedicare fata de Uniune versus dedicare fata de partid etc.

Acest conflict s-a declanşat īn 19 mai, nu zilele acestea şi este un conflict īntre o comunitate īntreagă de oameni, cīteva sute care au votat, sute care au reprezentat zeci de mii şi o persoană care "ne duce cu vorba".2. De mai multe ori cīnd a fost īntrebat asupra acestor lucruri de diverse persoane īn toată acestă perioadă de patru luni, mai mulţi au primit răspunsuri īn doi peri sau batjocoritoare (Exemplu: "īţi dau un SMS cīnd o să o fac!"). Īn acelaşi ton mi s-a răspuns şi mie la finalul Consiliului Uniunii cīnd am abordat problema. Cu un zīmbet, o frază şi o īntoarcere de cap pentru a continua īncheierea. Vă rog să īmi spuneţi ce se poate face atunci cīnd cineva īţi sugerează clar că nu are deschiderea de a discuta subiectul. Am considerat, dacă judecaţi că a fost prea timpuriu sīnt gata să mă pocăiesc, am considerat că nu mai are rost să continuăm discuţia.

3. Acest "eveniment" este mai mult decīt o păcătuire a lui Ionel Tutac fata de mine sau a mea fata de el. "Matei 18:15 Dacă fratele tău a păcătuit īmpotriva ta, du-te şi mustră-l īntre tine şi el singur. Dacă te ascultă, ai cāştigat pe fratele tău."

Īnţelegi care este miza? A păcătui fratele Nelu īmpotriva mea? Este īntre mine şi el? Cu siguranţă o rezolvam pe calea biblică, dacă ce s-a īntīmplat se īnscria aici.

Vocea pe care am ridicat-o asupra celor īntīmplate este pentru mai mult decīt mine īnsumi şi pentru mai mult decīt un conflict personal.

4. Doresc să precizez că īnainte de acest incident, īn ciuda faptului că īn multe lucruri nu sīntem de acord, relaţiile mele cu Ionel Tutac au fost cordiale.

(Ne-am cunoscut īn 1993, cīnd eu eram un pīrlit de student cu nebunii īn cap, el era deja pastor, cred, şi la acea vreme m-a ajutat foarte mult. Este vorba de Conferinţa de la Liptovsky Hradoc, din Slovacia, unde am fost īmpreună cu Liviu Ciortuz, Valentin TEodorescu şi el a fost cu vărul său, Samuel Tutac. M-a ajutat chiar traducīnd pentru mine cīnd m-am blocat din pricina emoţiilor īn timp ce īmi spuneam mărturia personală īntr-o engleză imposibilă. Ne-a adus pīnă la Oradea cu maşina, pentru că nu mai aveam legături de tren şi alte chestii din astea care nu se uită.)

De asemenea, doresc să spun că apreciez la Ionel Tutac alte calitati decīt cele pe care i le ştie toată lumea. Nu la scris este el tare, nici la politică, nici la "mărgăritare homiletice", are o carismă personală şi o inteligenţă socială care l-a condus, din păcate pe drumul politicii. Este un vorbitor care poate convinge şi este foarte perseverent şi harnic īn a duce la īndeplinire ceea ce are de făcut. Este un om generos şi din cīte īmi spun cei care au trecut prin biserica pe care o păstoreşte are un dar deosebit la ţinut ore de caticheză şi ucenicie cu tineri.

Domnul l-a binecuvīntat cu multe daruri. Sper ca din toată chestia asta să pierdem un blogger şi un politician şi să cīştigăm doi păstori, doi predicatori şi doi membri transparenţi şi sinceri īn Consiliul Uniunii, un secretar general drept şi corect şi să pierdem un "purtător de cuvīnt" informal, pentru a cīştiga un vice de comunitate care să īşi vadă de comunitate şi de misiune....

Aşa să ne ajute Dumnezeu pe toţi!

Articol apărut pe blogul lui Marius Cruceru (http://patratosu.wordpress.com )

 

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea romānă.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum īntr-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei īntr-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate īn acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să īţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfānt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre māntuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfārşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Īnapoi Īnainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate