Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

Biserica din Europa de est are inimă pentru cei pierduţi de pe continent

Vox Vocis 26 Noembrie 2007

Publicată pe 12 noiembrie 2007 de Kristen Hiller

NOTELE EDITORULUI: anul acesta săptămâna de rugăciune pentr misiunea internaţională, 2-9 decembrie se concentrază asupra misionarilor care slujesc în fosta Uniune Sovietică, cât şi asupra bisericilor partenere cu ei, exemplificând sprijinul global acordat de darurile baptiştilor din sud misiunii Lottie Moon Christmas. Moldova reprezintă preocuparea studiului misiunii internaţionale pregătit de uniunea misionară a femeilor.

BALTI, Moldova (BP)- Culaorea amurgului reflectă culoarea pereţilor apartamentului unde creştinii se întâlnesc să se roage. Aşezaţi pe genunchi, ei formează un semicerc în jurul mesei de cafea, pronunţând numele vecinilor.

Dar aceştia aşezaţi în jurul unei mese mici în Balti, Moldova, impart o biserică comună cu foştii lor vecini, necontând unde s-au stabilit. Din 1987, Biserica Baptistă Betania a trimis aproape 80 de membri din congregaţie ca să slujească în Moldova, Ucraina şi Rusia.

"Este o nevoie foarte mare (de Evanghelie) în alte părţi ale fostei Uniuni Sovietice, a spus Eugeni Munteanu, pastorul Bisericii Betania. "Aşa că fraţii de acolo îşi părăsesc casele şi apartamentele ca să meargă acolo în deşert."

În 1997, slujirul cu copiiidin Biserica Betania, Andrey Malanciuc, şi pastorul misiunilor , au început un grup de rugăciune de patru familii, care se întâlnea săptămânal să se roage pentru misionarii trimişi de biserica lor. Astăzi, grupul de rugăciune implică 13 familii, care intervin pentru misionari

Malanciuc crede că rugăciunea este fundamentală pentru misionarii din Betania.

"Este un fel de iceberg, a spus Malanciuc. "Nu poţi vedea cea mai mare parte care este sub apă. Chiar nu cunoştem mult despre lucrarea misionarilor şi noi nu vedem întotdeauna rezultatele rugăciunilor noastre . dar noi credem şi ne rugăm. Şi noi ştim că această lucrare este susţinută de rugăciunile noastre."

Datorită condiţiilor economice dificile din Europa de est, creştinii de la Betania sunt incapabili să susţină financiar misionarii. Dar mai mult decât împiedicarea lucrarării misionarilor moldoveni, unii cred că această criză economică din Moldova a stimulat unii creştină să devină ei înşişi misionari.

"Este o tendinţă pentru unii, care nu au de muncă să meargă în Rusia să lucreze, a firmat Sazikin. Aşa că noi încurajăm să meargă să slujească acolo. La fel ca persecuţia bisericii din Ierusalim, Domnul foloseşte nevoile financiare pentru noi să mergem în diferite ţări ca să slujim".

În plus, ca să folosim nenorocirea economică pentru a chema oamenii la misiune, Sazikin, De asemenea crede că Dumnezeu foloseşte limba fostei Uniuni Sovietice ca să dea creştinilor moldoveni acces la cei pierduţi forţându -I pe ruşi, nu este neapărat un lucru bun -Uniunea a adus creştini în Balti cu un limbă împărtăşită pentru a comunica mai mult cu oamenii din Rusia.

Fără o barieră de limbă care împiedică creştinii din Betania să se mute cu familiile în diferite părţi ale Uniuni Sovietice ca să slujească ca misoinari.

Numai anul trecut sau acum doi ani, biserica a început să încurajeze pe cei care merg în Rusia să muncească ca să ia familiile cu ei ca să lucreze, a spus Sazikin.

INSTRUMENT PENTRU EVANGHELIE

Deoarece aşa mulţi întrţnători moldoveni au cel puţin cel puţin un venit din afară, Sazikin şi tovarăşii lui de la Betania au văzut ca un instrument pe care Dumnzeu l-ar putea folosi pentru a răspândi Evanghelia.

"Este un instrument pe care Dumnzeu îl foloseşte, a spus Sazikin, dar nu este cea mai importantă unealtă ..faptul că oamenii Îl iubesc pe Dumnezeu. al doilea este modul cum văd nevoia."

Un mod pe care credincioşii de la Betania îl văd ca nevoie este prin vieţile misoinarilor, care se întorc să participe la conferinţe. În 1997. Betania a găzdiut prima din cele trei conferinţe de misiune cu scop dublu: să educe memebri din biserică şi să trimită misionari în fosta Uniune Sovietică şi să permită actualilor misionari să se întoarcă pentru părtăşie şi încurajare.

După fiecare conferinţă de misiune, Betania a trimis cinci sau şase familii serviciului misionar în fosta Uniune Sovietică.

"Dumnezeu a folosit această conferinţă ca să cheme misionarii în lucrare," spune Sazikin şi chiar uitându-ne la Moldova şi Rusia, este ca deşert, unde avem nevoie de oameni ca să semene."

Deoarece şa mulţi misionari din Betania slujesc în arii unde este puţin, dacă un singur martor, spune Sazikin că este uşor pentru ei să devină descurajaţi. Aşa că în pe lângă conferinţele de misiune, în fiecare an Betania trimite două sau trei echipe de 15-20 de persoane în diferite zone din Rusia, Moldova şui Ucraina ca să încurajeze misionarii şi să ajute la evanghelizare.

Pentru zece zile, echipele călătoresc într-un vagoane de călători, o distanţă de 4,350 de mile ca să lucreze cu misionarii într-o regiune vastă.

Pavel Yatsko, un misionar de la Betania care slujeşte în Ivanovo, Russia, a spus că a fost încurajat când optsprezece membri din biserică au venit să îl ajute în lucrare. După ce şi- a vândut afacerea din Balti în 2000, Yatsko s-a mutat cu familia în Ivanovo, unde mai puţin de 1% din populaţie exercită credinţa.

"De când Yatsko este activ implicat în evanghelizare în Ivanovo, el descrie lucrarea lui ca "un proces încet, încet."

Yatsko admite că el a fost chestionat despre chemare, datorită lipsei de răpspuns din partea oamenilor pentru mesajul Evangheliei. Dar în ciuda descurajării lui, Yatsko spune că va rămâne în Ivanovo atât cât slujirea lui va aduce onoare lui Domnului.

"Ei nu au speranţă de nici un martor al Evanghelie, dacă cineva nu le-o va da, a spus el.

Kristen Hiller este un scriitor din Bordul Baptist Internaţional de misiune. Pentru a afla mai multe informaţii despre studiul misiunii de Uniunea femeliior misionare mergi la adresa www.wmu.com/molvdova.

courtesy of Baptist Press News (http://bpnews.net )

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright (c) 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate