Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

Nume nou pentru baptişti din Canada

Vox Vocis 26 Noembrie 2007

Publicată pe 14 noiembrie 2007 de Frank Stirk

RICHMOND, British Columbia, Canada (BP)-Baptiştii canadieni din sud sunt sunt susţinuţi la adoptarea unui nou nume-- Convenţia Canadiană - ca să reflecte localizarea lor geografică.

Un vot final asupra schimbării numelui va avea loc la întâlnirea anuală de al anul a Convenţiei anuale a baptiştilor canadieni din sud. Dacă trece de moţiune, Gerry Taillon, liderul naţional pentru SBC, a spus că această convenţie va fi pregătită pentru următorul eşec regeritor la o implementare deplină a numelui nou.

Confuzia cauzată de cuvintul "sud" în titlul convenţiei este motivul cheie pentru schimbare, a spus Taillon.

"Referitor la viaţa baptistă şi evanghelică," termenul "sud" este un termen geographic," a spus el. La inceput, el reflectă o moştenire, un mod de a face misiuni, o confesiune [Convenţia Baptistă din sud] care influenţează misiunile mondiale."

Taillon a spsu că el crede că noul nue propus reflectă "cine suntem," în timp ce reafirmă "loialitatea noastră absolută şi parteneriatul nostru apreciat" cu Convenţia baptistă de sud.

Cuvântul "Canadian" reflectă identitatea noastră, "naţional" reflectă scopul bisericilor de-a lungul Canadei de la mare la mare. Cuvântul "Baptist" este moştenirea şi credinţa noastră, confesiunea noastră. Si cuvântul "convenţie" este modul prin care noi unim biserica noastră ca să facem nai multe împreună decât putem face separat, " a spus Tallion.

Taillon a spus că această convenţie a primit sprijin din schimbarea numelui de la fraţii baptişti din Statele Unite şi din Canada.

"La început ei erau mai puţin preocupaţi cu ce nume să aleagă, dar răspunsul pe care l-am primit de la baptiştii de departe, era foarte, foarte pozitiv," a spus Tallion.

Votul iniţial de schimbare a numelui a avut loc anul acesta în luna iulie, cu 125 de reprezentanţi din 45 de biserici prezenţi la întâlnirea anuală care votează în unanimitate pentru noul nume.

Votul a fost culminarea celor trei ani de rugăciune, studiu şi consultare a bordului. Jeff Christopherson, preşedintele de la CCSB şi pastorul bisericii din Oakville, Ontario, a spus că numele schimbat fusese un proces lung în parte, în afara dorinţei de afi sensibili la memoria pionierilor baptişti din sud, care au început să slujească în Canada în anii 50.

"Avem nevoie să ne aigurăm că noi am continuat procesul corect, deoarece noi vrem să onorăm măreaţa moştenire a celor care au mers îanintea noastră," a spus Christopherson.

De asemenea, la întâlnirea de la Biserica Baptistă Betania din Richmond, din Marea Britanie, Columbia, au aprobat în unanimitate o moţuine prin care organizaţia CCSB să boteze colectiv cel puţin 1,000 de personae pe parrcursul următoarelor 12 luni.

Pastorul bisericii Okotoks, Alberta, Big Rock din Ray LePage a făcut o moţiune după ce liderul echipei Share de la CCSB a raportat că mai puţin de 164 de oamnei au fost botezaţi de convenţia bisericilor anul trecut comparat cu anul 2005.

În 2005, botezurile de la CSB au rămas la nivelul de 899, numărul a sărit la 735. Declinul marcat prima dată în 2001 că erau căteva botezuri comparat cu anul precedent, dar cu o anomalie precum botezurile din 2002, începând să crească din nou.

Johnson a spus că el suspectă aceasta că ar fi o situaţie similară.

"Spunând aceasta," el a adăugat, nu vrem să ignorăm aceasta şi cu siguranţa nu vrem să ne descurajăm de acest lucru. Noi vrem să n adresăm acesteia şi spunem "noi putem face ca acest lucru să nu se întâmple din nou, în special ce putem învăţa din aceasta?"

Deşi botezurile au scăzut anul trecut, deschiderile de biserici ating nivele record. Liderul echipei Start de la CCSB, Dwight Huffman a raportat că 25 de biserici noi au fost plantate în prima jumăate a acestui an.

"Noi avem posibilitatea de a planta mai multe biserici anul acesta decât am plantat vreodată în istoria noastră," a spus el.

În timpul altor afaceri din timpul întâlniri anuale:

Participanţii au primit bine pe cele două biserici noi, Biserica Internaţională Golgota din Alberta şi Biserica Renaşterea biblică din Rawdon, Quebec.

Christopherson a fost reles ca preşedinte CCSB. De asemenea, au reles pe Rick Lamothe, pastor al Bisericii comunităţii Sequoia din Edmonton, Alberta, ca vice-preşedinte secund.

Participanţii au aprobat un buget pe 2008 de $2,456,073, o creştere cu 6% peste bugetul actual, alături de un buget de $322,853 pentru misiunile internaţionale mai mult de 3%. Un buget de asemenea, au fost aprobat un buget de $2,027,605 pentru Seminarul Canadian

Întâlnirea anuală a Convenţiei Baptiste din sud din 2008 va avea loc pe 30 iunie la Comunitatea Baptistă din Charlottetown, Prince Edward Island.

Frank Stirk este un scriitor pentru Convenţia canadiană a baptiştilor din sud.

courtesy of Baptist Press News (http://bpnews.net )

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright (c) 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate