Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

Evanghelismul subliniat la serviciile SWBTS

Vox Vocis 24 Septembrie 2007

Publicată pe 30 august 2007 de Benjamin Hawkins

FORT WORTH, Texas (BP)-Creştinii ar trebui să folosească orice conversaţie ca pe o oportunitate de a împărtăşi Evanghelia, a afirmat Paige Patterson, preşedintele Seminarului teologic din sud, în timpul serviciului de întrunire de toamnă, pe 23 august.

"Doamnelor şi domnilor, fiecare conversaţie pe care noi o avem, ar putea fi mai bine petrecută dacă s-ar sfârşi ca o convorbire evanghelistică, a spus Patterson. "Abia există vreo conversaţie care să fie în mod natural o conversaţie de evanghelizare".

Îndemnul lui Patterson vine în mesajul bazat pe Ioan capitolul 3, care vorbeşte despre a fi născut din nou. El le-a spus membrilor catedrei seminarului şi studenţilor că nu se pot baza pe implicarea lor în seminar sau pe poziţiile de conducere din biserică pentru a garanta bună-starea sufletelor lor. Ca şi Nicodim, liderul devotat al iudeilor, care l-a vizitat pe Isus în Ioan 3, cei din sud-vest trebuie să se nască din nou dacă vor să vadă Împărăţia lui Dumnezeu.

Deseori , a fost dezbătut faptul , de ce Nicodim L-a vizitat pe Isus noaptea, notează Patterson. El a presupus că ,Nicodim îndemnat de Duhul, nu a putut să aştepte până dimineaţa să vorbească cu Isus.

O dată, ce el a fost în prezenţa lui Cristos, Nicodim a aflat că această conversaţie s-a schimbat într-o discuţie despre Evanghelie, a spus Patterson. Aşa cum în acest pasaj, Isus a folosit frecvent conversaţia să împărtăşeacă Evanghelia, tot aşa în capitolul 4 din Evanghelia după Ioan, El împărtăşeşte Evanghelia cu femeia samariteancă şi, în capitolul 9 când El împărtăşeşte cu un om care s-a născut orb.

"Şi acest lucru continuă," a spus Patterson. "De fiecare dată Isus începe conversaţia şi ea se termină, ca fiind una de evanghelizare." Acest lucru reflectă că misiunea lui Isus era să caute şi să salveze pe cei pierduţi, a afirmat Patterson, notând că Isus şi-a chemat urmaşii la aceeaşi misiune.

Îndemnul lui Patterson, de asemenea, reflectă misiunile celor din sud-est, aşa cum relatează Craig Blaising, vice preşedintele executiv şi magistratul de la SWBTS, care a vorbit despre obiectivele seminarului înainte de a prezenta pe cele 10 cadre didactice nou alese, la întrunirea audienţei.

"Misiunea educaţională a Seminarului din sud-vest decurge din "Marea Trimitere," a spus Blaising. Marea Trimitere este să facem ucenici din toate naţiunile, învăţându-i să asculte de tot ce Isus ne-a poruncit. Credincioşia faţă de Dumnezeu şi de Cuvântul Lui sunt principiile centrale ale lucrării noastre. Pentru a îndeplini sarcina, sud-vesticii au construit o facultate, care să împărtăşească o credinţă comună în Cristos şi în autoritatea Cuvântului Său. Şi a fost aşa de la începutul instituţiei, acum 100 de ani".

Membrii din noua facultate au semnat cartea de moştenire confesională a seminarului, indicând acordul lor să înveţe conform învăţăturii baptiste şi Message 2000. La Colegiul din sud, la noua facultate sunt: Philip Calvert, profesorul de istorie, Harvey Solganick, profesorul de umanistică, James "Lee" Williams, profesor de istorie, Scott Preissler, profesor de administraţie şi Joshua Williams, profesor în Noul Testament. Chris Shirley, profesor al lucrării cu adulţii, a fost ales la şcoala misiunilor educaţionale. Alţi trei au fost aleşi la şcoala de muzică a bisericii: Gary "Joe" Hardin, profesor de instrumente şi studii jazz, Tom Song, profesor asociat de muzică în biserică şi David Thye, profesor de muzică în biserică.

Lui Thye i-a fost acordată diploma de instalare în funcţia de conducere la catedra Robert L. Burton. John Babler, profesorul de consiliere pastorală de la şcoala de teologie, a fost instalat la catedra de consiliere ministerială C. Hultgern.

De asemenea, Blaising a prezentat trei membrii noi la începutul întâlnirii: Matt Sanders, profesorul de greacă de la Colegiul din sud-vest, Paul Stutz, profesor asistent de conducere şi de distracţie în şcoala de slujire educaţională şi Dietmar Schulze, profesor de misiuni în Şcoala Roy Fish de evanghelizare şi misiune.

courtesy of Baptist Press News (http://bpnews.net )

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright ? 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate