Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

Guvernatorul Ga., şi alţii s-au adunat pe scările Parlamentului să se roage pentru furtună

Vox Vocis 26 Noembrie 2007

Publicată pe 14 noiembrie 2007 de Joe Westbury

ATLANTA (BP)-Mai mulţi de 250 de rezidenţi din Georgia s-au adunat pe scările Prlamentului să se roage pentru o binecuvântare, pe care mulţi au considerat-o de la sine, apă curată de băut care a devenit rară în ultimile luni.

Guv. Sonny Perdue, un membru din Biserica Baptistă din Georgia a condos serviciul de rugăciune ca să ceară că Dumnezeu să restaureze ploaia, după o secetă care s-a înregistrat în recordurile cele ma joase la nivelul rezervoarelor statului şi a determinat o luptă pentru apă între Georgia, Florida şi Alabama.

Lacul Lanier, plasat în nordul Atlantei, a coborât spre cel mai jos nivel în 21 de ani, la începutul lui noiembrie. Folosirea ape în exterior este inetrzisă. Dacă ploaia continuă să nu cadă, se aşteaptă ca Lacul Lanier scadă pe 7 decembrie la cel mai jos nivel, de când a fost construit în anii 50.

În timp ce restricţiile apei se încordează, amenzile de la 1,000 $ în sus sunt acordate împotriva primelor contraveniente, cu întruperea apei pentru contraveniente repetate. Pike's Nursery, cea mai mare sursă, a decalarat faliment pe 14 noiembrie, citând o cădere în cifra de afaceri de când plantele şi grădinile nu au fost udate.

Cea ami serioasă secetă din Georgia a avut loc în 1986, dar creşterea explzivă a împins resursele de apă la limită.

Perdue, stând în faţa mulţimii, în centrul statului Atlanta şi atacat de legiuitori şi miniştri din spectrul religios şi politic, a văzut intervenţia divină când s-a rugat " Venim cu reverenţă şi respect să ne rugăm."

Când am cerut o concluzie la ceremonie dacă el crede că un miracol va veni, a spus el reporterilor, Dumnezeu poate să facă să plouă mâine, El poate să facă să plouă săptămâna viitoare sau luna viitoare."

Atunci aceste mulţimi de pe scările Prlamnetului au fost în acord cu serviciul de rugăciune, aproape 20 de protestatari, cei mai mulţi din societatea Freethought din Atlanta, radicand pancarde pe care scria 20% şanse de ploaie azi, 100%şanse de încălcare a bisericii de stat," Rugăciunea Guvernului este neconstituţională. Nimic nu eşuează ca rugăciunea" şi Rugăciunea pe treptele bisericii, nu pe scările Parlamnetului."

Dar cel puţin unii dintre protestatari au preluat problema de la geologii Guvernului referitoare la mai mult la panificarea Guvernului decât diferenţele teologice. Aceşti individuali au susţinut că problemele statutlui erau datorate mai mult lipsei de administrare a resurselor naturale ale statului decât seceta temporară.

Perdue pare să fie de acord la sfârşitul serviciului când a întrebat dacă această criză a apei ar fi putut fi evitată cu o mai bună planificare pe termen lung.

El a spus reporterilor că georgienii nu au făcut tot ce puteau face în legătură cu conservarea apei şi că "seceta era o încercare de la Dumnezeu ca să ne atragă atenţia. Cu toată încrederea, noi vom fi conservatori mai buni ai binecuvântării pe care Dumnezeu ne-a dat-o când ne-a trimis polaie mai multă."

Creşterea dificilă este o parte mare a crizei, au menţionat geologii şi rezerva este epuzată încet de mai mulţi rezidenţi decât poate ea susţine. Atlanta, deja este recunoscută ca având cea mai lungă navetă ca întindere până la populaţia celor 28 de oraşe la aproape 40% într-un deceniu, de la 2,9 milioane la 4,1 milioane, între 1990 şi 2000.

epartamentul de recensământ, la începutul acestui an a estimat populaţia Atlantei la 5 milioane pentru prima dată, care plasează naţiunea printre cele mai mari nouă naţuini din zona metropollitană. Declaraţia relatează că această creştere a celor 100 de ţări din 2000 sunt plasate în zona Atlantei.

Convenţia Baptistă a chemat bisericile să respecte ziua se rugăciune în întreaga naţiune pentru ploaie pe 4 noiembrie. Mark Sterling, consultantul de la GBC în ceea ce priveşte rugăciunea şi trezirea spirituală, a relatat faptul că divizia pentru protecţia mediului aplicase nivelul patru al secetei ca răspuns al celui de-al treile stat din nord şi că statul este într-o nevoie disperată de ploaie."

Conventţia statului a distribuit indrumătoare de rugăciune şi impart buletine bisericilor ca să mărească vizibilitatea pentru nevoia unei intervenţii divine. Dacă ploaia nu vine, Sterling a citat declaraţiile ştirilor că sursa principală pentru apa de băut ar putea fi epuizată în 90 de zile.

Geologii din stat sunt de acord cu această prezicere, adăugând că va lua trei ani pentru rezervoarele statului să revină la nivelul dinainte de secetă, o dată ce ploile vor veni.

Biserici, precum biserica baptistă Johnson Ferry din Marietta, deja au făcut paşi ca să conserve apa.

"Noi sistăm botezurile sau orice lucru de acest gen, dar întrerupem sistemul de irigaţie, am oprit curgerea apei şi am plasat ulcioare de jumătate de galon şi cărămizi în rezervoarele de la toaletă ca să conservăm cât mai multă apă este posibil," a afirmat administratorul de afaceri Jerry Maxfield. "Când am adus la zi dispozitivele din baia noastră, de asemenea, am instalat cel mai eficient sistem de presiune, aşa cum vezi în cele mai noi hoteluri şi dormitoare publice."

Alvin Hobgood, pastorul executiv de la Biserica Baptistă din nord din Lawrenceville, a spus că biserica Gwinnett County a luat măsuri similare şi biserica a răspuns corespunzător la participarea ei la chemarea organizaţiei GBC la rugăciune.

La concluziile la evenimentul nostru la seara de rugăciune de pe 4 noiembrie, cei 700 de participanţi a fost împărţiţi în grupuri de cinci sau şase persoane şi s-au rugat ca Dumnezu să trimită ploaie, a reamintit Hobgood

"Rugăciunea este un privilegiu pe care El îl dă copiilor Lui şi suntem îndemanţi să ne rugăm unul pentru altul şi pentru orice nevoie pe care noi o avem. Dumnezu vrea să ne rugăm şi El doreşte să asculte rugăciunile noastre," a spus Hobgood.

"Unul dintre ultimilile lucruri pe care discipolii lui Cristos au cerut , era modul să îi învete cum sa se roage. Dacă era impotant pentru ucenici să se întoarcă, atunci ar fi fost important pentru noi astăzi.

"Am locuit în Gerogia pentru mai mulţi din cei 58 de ani şi nu pot să îmi amintesc o secetă ca aceasta," a spus Hobgood, dar pot să vă spun un singur lucru. Nu îl ia pe Dumnezeu prin surprindere."

Joe Westbury estste editorul şef a jurnalului Christian Index a Convenţiei Baptiste.

courtesy of Baptist Press News (http://bpnews.net )

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright (c) 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate