Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri

 

 

"Puternica Biserica Ortodoxa"

Dan CIACHIR 

http://www.ziua.net/display.php?id=222303&data=2007-06-14

 

-- Nu stiu daca Reuters este, asa cum sustin multi, cea mai mare agentie de presa din lume. Dar cu siguranta este una dintre cele mai importante. Prestigiul sau este urias. Reuters ne caracteriza zilele trecute Biserica nationala drept una puternica, asumata de popor.

 

Afirmatia era formulata in contextul opozitiei la exhibitia sodomitilor si gomoreenelor de sambata. Citez: "Homosexualii sunt priviti cu ostilitate, in conditiile in care majoritatea celor 22 de milioane de locuitori ai tarii impartasesc viziunea Bisericii Ortodoxe care considera homosexualitatea un pacat si o boala."


Fraza de mai sus este cat se poate de corecta. S-ar putea adauga pe marginea ei doar atat: Biserica Ortodoxa Romana, constituita din cler si popor, socoteste homosexualitatea "un pacat si o boala" nu de capul Ei, ci intrucat asa o considera Insusi Dumnezeu. Adevar invederat atat in Vechiul cat si in Noul Testament. Evaluarea homosexualitatii in termeni de "pacat si boala", de catre Biserica, nu face decat sa reflecte fidelitatea Acesteia fata de Creator, perspectiva insusita intocmai si de Biserica Romano-Catolica.


Suntem, pe buna dreptate, sensibili - chiar foarte sensibili - la aprecierile si constatarile care ne privesc, formulate de persoane sau de institutii din strainatate, mai ales cand acestea au o pondere incontestabila: situatia agentiei Reuters. Nu stiu ca dintr-un izvor cu autoritate similara sa ne fi fost calificata drept puternica - economia, probitatea institutionala, viata politica, sau tanara... societate civila. Biserica este puternica datorita continuitatii si specificului Ei organic. Iar puterea ii este de natura spirituala: forta Duhului. Sa multumim lui Dumnezeu pentru aceasta realitate in deplina smerenie si sa ne reamintim de pericopa din Evanghelie in care ni se spune ca defaimatorii nostri sunt binefacatorii nostri.

 

Sa ne reamintim ca, dupa prabusirea comunismului in Romania, nimic nu a fost defaimat la noi ca Biserica. Biserica in integritatea ei si clerul in totalitatea sa, inclusiv Ierarhia. Nu strainii au facut-o, ci compatriotii nostri, indeosebi intelectualii. Un filosof ne recomanda insistent un Vatican II ortodox tocmai in vremuri in care catolicii il regretau pe al lor, recurgand la marsarierul ecleziologic atat de evident in ultimii ani: in urma cu doua luni Benedict al XVI-lea promulga reintoarcerea la ritul latin, pulverizand astfel masura "reformatoare" adoptata de Paul al VI-lea in 1969. Pentru ca in Biserica "reforma" nu este decat o fereastra deschisa spre schisma, erezie si dezduhovnicire. Intelectualii, pe langa "reforma", ii recomandau Bisericii propriile lor ineptii: "modernizare", "deschidere", "liberalism". Si nu pridideau sa ne injure clerul, episcopii si patriarhii trecuti la cele vesnice. Nu s-a uscat inca noroiul cu care a fost improscata Biserica in capitolul "Regimul comunist si cultele religioase" din Raportul "Comisiei Tismaneanu", redactat de "expertii" binecredinciosului presedinte Traian Basescu, text in care sunt defaimati atat Patriarhul Justinian cat si parintele Staniloae...


Cum se face ca Biserica aceasta calificata, indeosebi la nivelul clerului, de "colaborationista", "aservita", "securista", corupta, imorala, bolsevizata, este urmata fidel de poporul lui Dumnezeu si perceputa ca puternica?! Sunt atat de idioti si de abrutizati credinciosii care ii alcatuiesc comunitatea de iubire si de credinta?... Daca ne luam dupa realitati, inclusiv dupa evaluarile externe serioase, demni de mila si de crestineasca iertare sunt nefericitii Ei detractori.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate