Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

 

Baptiştii din nord expulzează biserica din Charlotte pentru acceptarea homosexualilor

Vox Vocis 26 Noembrie 2007

De Norman Jameson - Publicată pe 13 noiembrie 2007 

GREENSBORO, N.C. (ABP) -Baptiştii din sud au expulzat biserica baptistă Myers Park din Charlotte din grupul lor, deoarece biserica acceptă membri homosexuali în conducere.

Comitetul executiv al Convenţiei Baptiste din Carolina de nord a declarat că biserica nu este de accord cu articolele despre membralitate. Când reprezentanţii Convenţiei au votat, în unanimitate, să audieze biserica Myers Park, următoarea zi, ei au votat să o refuze aceasta.

Acceptând bisericii Myers Park, permiterea homosexualilor în poziţii de conducere plasează biserică în opoziţie cu constituţia Convenţiei, care afirmă sau este de accord cu comportamnetul homosexual, cee ce nu este "în colaborare prietenoasă" cu Convenţia.

O lege locală asemănătoare în cadrul Convenţiei Baptiste, a exclus deja câteva biserici din grupul naţional, precum organizaţia din Carolina de nord, care este dominată de conservatori.

Diaconiţa bisericii Myers Park, Nancy Walker, care a vorbit împotriva legii, a exprimat aprecierea că biserica ei a ales-o ca diacon "fără să ţină cont de orientarea mea sexuală. Ea a relatat despre singurătatea ei şi durerea prietenilor homosexuali, care au fost respinşi de biserică şi familie.

"Deschideţi-vă inimile tuturor celor vor să se închine lui Dumnezeu, a cerut Walke reprezentanţilor adunaţi la Greensboro pentru întrunirea lor anuală. "Întindeţi mâna oamenilor care au experimentat durere şi izolare spirituală."

"Nu contează votul vostru astăzi, voi fi un martor în lume pentru dragoste, compasiune şi reconciliere," a spus Walker.

Pastorul bisericii Myers Park, Steve Shoemaker, de asemenea, s-a adresat reprezentanţilor "Apelez la voi prin mila lui Dumnezeu care se referă la îndepărtarea bisericilor din cadrul părtăşiei."

"Isus i-a primit bine pe aceşti proscrişi, consideraţi păcătoşi de aceşti religioşi, în Împărăţia lui Dumnezeu, atrăgându-i, a spus Shoemaker. El a spus că Biserica Myers Park a învins rezistenţa de a acepta persoane precum lesbienele şi homosexualii," în timp ce Petru a învins rezistenţa de a accepta oamenii nobili în Împărăţia lui Dumnezeu."

Allan Blume, preşedintele Bordului Director al Convenţiei, a accentuat că nici o biserică nu a fost predată pentru investigaţii sub noua clauză constituţională, ţintând spre bisericile prietenoase cu homosexualii, care a fost adoptată anul trecut. Myers Park îşi exprimase poziţia referitoare la standard.

"Ei cer să fac o excepţie," a spus Blume. "Biserica astăzi, are permisiunea care a fost încălcată."

Blume a spus reprezentanţilor că Myers Park nu a trimis reprezentanţi la Convenţie cel puţin de opt ani.A contribuit "extrem de puţin" din punct de vedere financiar şi este aliată cu câteva organizaţii care afirmă sau acceptă comportamentul homosexual.

În timpul discuţiei, reprezentantul, Jim Burch, a spus că oamenii de ştiinţă în domeniul social reprezintă 2,5% din populaţia care trăieşte un stil de viaţă lesbian sau homosexual. Statisticile aplicate la nivelul bisericilor, a spus Burch, înseamnă o "afacere bună" a membralităţii Convenţiei, care este descalificată de la participare.

"Avem oportunitatea să folosim legi interne pentru a determina o biserică să extindă harul Domnului Isus Cristos şi spune: "Dacă tu declari pe Isus ca Salvator şi noi proclamăm pe Isus ca Salvator, atunci suntem fraţi şi surori în Cristos."

Altă discuţie accentuează punctul de vedere al vorbitorului despre homosexualitate ca păcat.

Blume a spus: " Comitetul executiv se ocupă de documentele care conduc acestă Convenţie şi noi încurajăm Convenţia să cadă de acord cu noi în ce priveşte această decizie." Apoi, el a mai afirmat că Biserica Myers Park nu va mai considera biserica în colaborare prietenoasă, la acordarea permisiunii lor."

courtesy of Associated Baptist Press (http://www.abpnews.com )

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright (c) 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate