Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

 

Ştiri din Sud-vestul Pacificului

Vox Vocis 24 Septembrie 2007

Bună, surorilor europene! Salutări tuturor celor din minunata familie care este Uniunea Femeilor Baptiste din sud-vestul Oceanului Pacific (BWUSWP). O caldă urare de bun venit tuturor celor care primiţi acest jurnal de ştiri pentru prima dată (este un număr foarte mare al celor dintre voi) -bine aţi venit în familie!

Ştirile din sud-vestul Pacificului: 

Salutări surorilor noastre şi partenerilor de rugăciune din Europa şi Ewei Gutkowska, preşedintele lor. Ştiu că multe dintre voi corespondaţi una cu cealaltă, voi din cele două ţări, vă rugăm să continuaţi să vă rugaţi în mod regulat pentru surorile noastre europene. Ştiu că ele se roagă pentru noi în fiecare luni. Eu caut metode prin care să fim capabile să stabilim contacte regulate cu surorile noastre baptiste din Vanatu şi cu cele din Insulele Solomon. Nu este o biserică aici în Solomon,propriu-zis, ci sunt câţiva baptişti care frecventează bisericile de aici. Din păcate, climatul politic instabil din Solomon face călătoria foarte nesigură pentru toţi, dar mai ales pentru angajaţii din rangul cel mai înalt. Sunt biserici în Vanatu, dar ele sunt împrăştiate de-a lungul celor o sută de insule mici de aici. Rugaţi-vă pentru înţelepciune pentru mine,în legătură cu modurile cele mai bune şi mai adecvate de a stabili relaţii BWUSWP în aceste două ţări.

Australia

Rugaţi-vă pentru terenurile noastre uscate şi aride. În prezent noi ne confruntăm cu cea mai grea secetă din ultimii o sută de ani. Australia de vest a avut un forum de ştiri de la femeile tinere (între 18-35 de ani) şi ceea ce vor ele de la femeile baptiste. A fost un mare succes şi fetele tinere vor oraganiza toate Direcţiile Noi pentru slujirea femeilor din WA. Revista lor va fi lansată pe 2 iunie şi 28 iulie este data pentru următoarea activitatea Hyatt "Refresh Me, Refine Me".

Noul Wales de sud

Femeile din Biserica Baptistă Windsor de lângă Sidney au strâns peste 1000$ pentru ziua rugăciunii anul trecut. Ele au făcut un proiect anual în desfăşurare reprezentat de cutiile cu bani pe care să le folosească tot anul, pe lângă vânzarea de bunuri în piaţă la întâlnirile femeilor. Cutiile sunt apoi strânse în timpul sărbătorii Zilei rugăciunii care are loc la diferite perioade de timp şi în cadrul unor evenimente diferite. Numărul bisericilor care participă se ridică la 10 şi sunt mai mulţi bărbaţi care se întâlnesc cu femeile ca în trecut. Seceta a afectat întregul stat, cu multe părţi din New Wales la nivelul cinci al restricţiei de apă. Sistemul râului, care este unul dintre cele mai mari siteme de apă din Australia aprovizionează sute de mile din terenurile agricole şi este de asemenea, cel mai mare „bol cu mâncare" din Australia, este în pericolul iminent de a seca, făcând posibilă anularea forţată a tuturor irigaţiilor recoltei.

Tasmania

Femeile din Tasmania întâmpină aceeaşi problemă ca multe alte biserici de-a lungul continentului- cum să ajungă informaţia la TOATE femeile din TOATE bisericile. Ele au încercat multe moduri diferite, aşa că dacă una are o idée strălucită să resolve problema, te rog trimite-mi un e-mail sau o scrisoare şi eu voi răspândi ideea binevenită mai departe şi-n lung şi-N lat.

Queensland

Într-o altă funcţie a mea, de preşedinte al statului Baptist, abia am încheiat un tur de 4 săptămâni, parcurgând 7,000 de Km ca să vizitez cât mai multe biserici(26 în total) am putut. Am avut o părtăşie minunată oriunde am călătorit şi am folosit oportunitatea minunată ca să încurajez Pacificul de sud-vest când am mers. Pentru unele biserici, a fost prima dată când au auzit ceva despre marea familie a bisericii noastre şi un număr de biserici au zis că ele vor sărbători Ziua Mondială Baptistă de rugăciune în noiembrie acest an pentru prima dată. Ne rugăm pentru cineva care să aibă rolul de reprezentant BWUSWP aici în Queensland. Deşi nordul tropical al oraşului nostru este verde şi bine udat, noi, de asemenea, încă ne rugăm pentru ploaie în sud. Sud-estul oraşului este sub nivelul cinci al restricţiei de apă, îndreptându-ne spre nivelul şase (indiferent ce poate însemna) în septembrie.

Noua Zeelandă

"Văzând femeile cu alţi ochi" este tema evenimentului din acest an de la Auckland de pe 12 mai. Avem un program incredibil anul acesta care include o paradă de prezentare a modei cu un dans biblic, un bazar internaţional cu prezentarea unor articole din Freeset, CJ Jewellery, Papua Noua Guinee şi din cărţile de bucate aromate din Pacificul BWUSWP, cu o sărbătorire a unei cine elegante înainte de comentariilor uimitoare ale celor trei vorbitori importanţi, a spus coordonatorul comitetului, Olwyn Dixon. După- amiază vom privi femeile cu alţi ochi, ca pe selecţie a femeilor pentru diferite etape ale vieţii (o adolescentă, o studentă la Colegiul Baptist şi o misionară pensionată). Noi toţi vom vorbi despre pasiunea femeilor, ca şi când ele ne dau o fereastră spre lumea lor. Printre alţi vorbitori va fi şi o femeie care va explica complexitatea îngrijirii unui nepot autist, a unei femei care are cancer, ce înseamnă o femeie imigrantă, cineva care fusese în echipa DO, o perspectivă Maori, cunoscută ca Olwyn, vorbind despre femeile din Noua Guinee. Provocarea pentru musafiri este să se uite la femeile din Auckland prin ochii lui Dumnezeu.

Papua de vest

Comunicarea continuă să fie puţin împiedicată prin e-mail. Este mai greu să se se stabilească aşa. Multe dintre ele au telefon mobil, dar nu sunt multe care au computer şi acces la internet. Rugaţi-vă pentru Yatina Wenda, care va prelua funcţia de preşedinte a femeilor baptiste de la Lena Kogoya, în luna decembrie şi ca ea şi comunitatea ei să cunoască călăuzirea lui Dumnezeu şi să experimenteze mâna Lui peste lucrarea din vestul regiunii Papua. Femeile continuă să fie îngrijorate pentru tinerii care părăsesc satele să meargă la şcoală în oraş şi sunt expuşi drogurilor şi alcoolului şi bolilor precum TB sau bolile sexuale. Mulţi părinţi au copii în aceste situaţii. Rugaţi-vă, vă rog, pentru ei! De asemenea, rugaţi-vă ca nivelul general de sănătate din clinicile din sate să fie îmbunătăţit şi să fie o aprovizionare adecvată cu medicamente aici. Rugaţi-vă pentru femeile care se mută în oraşe şi trăiesc în condiţii sărace şi uneori se îndreaptă spre prostituţie ca să supravieţuiască.

Papua Noua Guinee

Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru banii pe care ni-i dăduse pentru crearea unor barăci în PNG- mare parte vine de la un grup de femei din America şi dintr-o moşie a unui decedat din vestul Australiei. Planul este să se construiască un total de o sută colibe de-a lungul ţării şi Kaa Simon (preşedintele femeilor baptiste din PNG) în prezent caută rezervoare de apă care vor fi ataşate fiecărei colibe, pentru aprovizionare cu apă în unele zone unde poţi să accesezi repede. Rugaţi-vă pentru siguranţa femeilor din PNG. Multe nu au participat la sărbătoarea zile de rugăciune anul trecut, când o luptă sălbatică tribală de-a lungul ţării le-a făcut călătoria nesigură.

Fiji

Acum câţiva ani, banii de la ziua de rugăciune au fost adunaţi pentru proiectul "Dorcas" -un proiect de cusut haine în Fiji. Clădirea corespunzătoare a fost fondată şi renovată şi întregul proiect va fi inaugurat la începutul lui mai. Va fi angajată o femeie care ştie să folosească o maşină industrială de cusut, au fost cumpăraţi câţiva baloti de materiale chiar înainte ca această clădire să fie inaugurată şi deschisă, câteva comenzi de cearşafuri au venit, feţe de pernă şi perdele pentru dormitor. În timp ce afacerea creştea, mai multe maşini şi lucrători vor fi angajaţi ca să se extindă producţia. Rugaţi-vă ca această iniţiativă să fie folosită de Dumnezeu pentru răspândirea Evangheliei în Fiji şi să susţină un venit pentru familiile care se luptă. Urmârind lovitura militară de stat de aici, anul trecut, vagabondajul devenise un mod de viaţă pentru fijieni, în special în Suva, capitala. Turismul, care era puterea de viaţă, suferă din greu, datorită sutelor de oameni care şi-au pierdut serviciul. Câteva ţări vestice au suspendat ajutorul financiar pentru Fiji, cauzând o depresie economică gravă, chiar angajaţii civili au fost forţaţi să reducă veniturile semnificativ, în timp ce multe familii nu au venit deloc şi nu este o siguranţă civilă. Pentru a afla informaţii la zi, poţi să accesezi www.fijilive.com sau www.fijivillage.com. Partea cea mai bună este faptul că aici, în cele mai înalte poziţii, corupţia fusese demascată şi ei se ocupă de acest lucru. Rugaţi-vă pentru ţară ca acest conflict intern să înceteze, pacea să fie restaurată şi creştinii de aici să aibă influenţă asupra comunităţii în general.

Pentru meditaţie (sursă necunoscută)

În după-amiaza zilei când a avut loc graduarea tânărului, tatăl său bogat s-a aşezat pentru o discuţie de la inimă la inimă. Tânărul era încântat, ca şi când se aştepta ca tatăl său să se prezinte la el cu ceea ce visa el- o maşină sport, frumoasă. Tatăl lui l-a complimentat pentru anii de studiu şi pentru ultima sa absolvire. A construit un punct în discuţia lor, că îl iubeşte mult, apoi el i-a înmânat fiului său o cutie de cadou ambalată şi i-a zis: " Felicitări, dragul meu!" Descurajarea l-a cuprins pe băiat când a început să deschidă cutia. Înăuntru a găsit o Biblie învelită in piele imprimată cu numele lui. Dezamăgirea lui s-a transformat în mânie şi fiul a strigat la tatăl său: "Cu toţi banii tăi, cum poţi să-mi dai doar o Bblie? Fiul a plecat ca furtuna din casă , lăsând Biblia la capătul mesei- niciodată nu s-a mai întors în acea casă sau la tatăl său.

Au trecut mulţi ani şi tânărul bărbat era foarte prosper în afaceri. Avea o casă frumoasă şi familie minunată. În final el a realizat că tatăl său îmbătrânise foarte mult şi i-a spus familiei că el se duce să se întâlnească cu tatăl său. El nu îl văzuse pe tatăl său din ziua absolvirii, dar când el era gata să termine pregătirile, primi o scrisoare care îl anunţa că tatăl său murise. Toate posesiunile tatălui său au fost lăsate moştenire lui, fiind singurul copil şi a fost sfătuit să vină acasă imediat.

Când a juns la casa tatălui său, deodată tristeţea şi regretul au umplut inima lui. A început să caute hârtiile importante ale tatălui său şi să vadă că Biblia imprimată cu numele lui, era expusă pe masa unde o lăsase cu mulţi în urmă. Cu lacrimi în ochi a deschis-o şi a început să citească.

În timp ce citea, amintiri din copilăria lui au tresărit în minte şi apoi când el a întors pagina, un plic a căzut din mijlocul Bibliei. Plicul avea un nume de vânzător de maşini imprimat în colţul stâng de sus. Era acelşi nume al persoanei de la care el se aştepta să primească maşina cu mulţi ani înainte. În plic era o factură pentru o maşină sport, pe care el şi-o dorea atât de mult, datată în ziua absolvirii cu cuvintele: "PLĂTITĂ INTEGRAL" ,ştampilată. Maşina era încă în garaj şi îl aştepta. De câte ori nu pierdem şi noi binecuvântările lui Dumnezeu, pentru că nu sunt împachetate aşa cum ne aşteptăm.

Poţi experimenta binecuvântările lui Dumnezeu dacă tu continui să te închini şi să Îl slujeşti pe El oriunde eşti în sud-vestul Pcificului.

Împreună în lucrarea Lui,

Lorraine Walker

Preşedintele Uniunii femeilor baptiste din sud-vestul Pacificului.
http://swp.baptistchurch-online.com  

courtesy of European Baptist Women's Union (http://www.ebwu.org )

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright ? 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate