Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

COMPENDIU CULTURAL: Rugăciunea hindusă din Senat sfidează fundamentul naţiunii, spun unii
http://www.bpnews.net/BPnews.asp?ID=26096

Afişat pe 19 iulie 2007 | de Erin Roach

NASHVILLE, Tenn. (BP)—Unii americani au luat-o ca pe o ofensă când un capelan hindus a condus rugăciunea de dimineaţă în Senatul Statelor Unite, deoarece ei au spus că acest lucru a sfidat moştenirea iudeo- creştină care a fost aşezată de fondatorii naţiunii.

”Noi medităm la Gloria transcedentală a zeităţii supreme, care este în inima Pământului, în interiorul vieţii soarelui, în interiorul sufletului cerului. El poate stimula şi ilumina minţile noastre, a spus Rajan Zed, directorul relaţiilor între credinţe la un templu hindus în Reno, Nev, în răgăciunea lui.

Zed a fost primul hindus care a oferit Senatului o rugăciune, de la formarea Guvernului în 1789 şi a fost invitat de majoritatea liderul din Senat Harry Reid, D.Nev., dar Zed nu a fost primul hindus care s-a rugat în timpul Congresului. Această distincţie aparţine unui preot hindus care s-a rugat în faţa Casei în 200o. de aemeenea, un musulman s-a rugat înaintea Senatului acum câţiva ani.

Dacă au vreo neînţelegere despre indieni şi hinduşi. ei toţi trebuie să facă acesta , ceea ce înseamnă să se gândească la Gandhi, un bărbat care si-a “dat viaţa pentru pace”.

Mulţi conservatori recunosc că rugăciunea este constituţională , că ea venea împotriva bazei monoteiste a naţiuniii.

Tony Perkins, preşedintele Consiliului cercetării familiei, notează că “rugăciunea înaintea dezbaterilor legislative sau a întrunirilor de dezbateri datează mai de mult din 27 iunie 1787 , când întrunirea Convenţiei constutiţionale din Philadelphia a fost un impediment”.

"Ben Franklin, cel mai în vârstă membru de 81 ani, s-a ridicat şi a zis eu am trăit, domnule, mult , şi cu cât am trăit mai mult, cu atât mai multe dovezi convingătoare a acestui adevăr. Văd că Dumnezeu guvernează afacerile oamenilor. Dacă o vrabie nu cade la pământ fără ştirea lui, este probabil că un imperiu se poate ridica fără ajutorul Lui”, scrie Perkins în cotidianul Washington pe 12 iulie.

”Din punct de vedere legitim, nici unul nu poate pune sub semnul întrebării faptul că Dumnezeul Americii se referă la pledoaria, motoul nostru naţional şi în alte locuri este un Dumezeu monoteist al credinţei iudeice şi cea creştină, a a dăugat Perkins. Nu este nici o legătură istorică între America şi crezul politeist al hinduismului”.

Perkins notează că rugăciunea este mai mult decât o ceremonie, deşi unii o tratează în acest mod.

PREOŢII EPISCOPALI SUSPENDAŢI DIN DREPTURILE ISLAMULUI—o femeie preot Episcopal care pretinde că ea este o musulmană, fusese suspendată din episcopie şi din alte roluri de conducere episcopală pentru un an, conform cu dioceza care a hirotonisit-o acum 23 de ani.

Ann Holmes Redding a fost îndemnată să reflecteze la doctina credinţei creştine, vocaţia ei ca preot şi ce vede ca un conflict inerent în practicarea islamului şi a credinţei creştine, Geralyn Wolf, episcop a Diocezei Rhode Island, a scris într-un e-mail liderilor bisericii, conform celor afirmate de Presa Asociată.

Pentru anul viitor, Wolf a spus că Redding nu va mai exersa nici una dintre responsabilităţile şi privilegiile unui preot Episcopal sau diacon şi Redding a renunţat la haina ei de preot. La sfârşitul anului, cei doi vor discuta din nou subiectul pentru a hotărârî dacă Redding va părăşi pentru totdeauna preoţia.
R. Albert Mohler Jr., preşedintele Seminarului teologic Baptist din sud, a salutat publicaţia pe 9 iulie.

”Nimeni nu a ştiut unde va conduce acest lucru, dar mulţi observatori au fost surprinşi de acţiunea episcopului Wolf, a scris Mohler pe albertmohler.com. Pentru moment, acţiunea se pare că va trimite un preot de serviciu, care este echivalentul unui copil care şi-a ispăşit pedepsa. Ea are timp să se gândească la la convingerile ei teologice şi viitorul ei ca preot Episcopal”.

”Să acordăm încredere pentru a acţiona şi pentru a recunoaşte natura fundamentală a înţelegeriii greşite a lui Redding, a adăugat Mohler. Totuşi, dată fiind dată adîncimea caracterizării greşite a credinţei creştine a lui Redding, acţiunea ar fi trebuit să se fi făcut cu mult timp în urmă”.

PROFESORUL APELEAZĂ LA REFUZUL DE A OCUPA UN POST -- Guillermo Gonzalez, un professor în astronomie la Universitatea din statul Iowa, care apelează la refuzul de a ocupa un post la bordului de regenţi ai şcolii după primul său apel a fost respins de către preşedintele Universităţii.

În nceea ce urmează să spunem este un caz clar o discriminare împotriva ştiinţei bazată pe sprijunul planului intelligent, Gonzales a promis că va lupta pentru refuzul de dragul celor ar putea confrunta cu cricitism asemănător în viitor.

”Refuzul lui Gonzales este în mod clar un rezultat al atacurilor vicioase pe care el le-a indurat de la darvinişti şi de la alţi atei de a prezenta un argument ştiinţific pentru un plan inteligent al universului bazat pe un argument empiric de la fizică şi astronomie, a spus directorul asociat al Centrului de Descoperire pentru ştiinţă şi cultură în cadrul ştirilor difuzate pe 11 iulie”.

Ar trebui notat faptul că această carte a lui Gonzales nu discută despre dovezi pentru proiectul de biologie şi astfel el nu este de acord cu teoria lui Darwin despre evoluţie, dar aceasta nu l-a scutit pe Gonzales de persecuţie”, a adăugat West.

Preşedintele, statului Iowa, Gregory Geoffroy a refuzat primul apel a lui Gonzales care a fost prezentat pe 31 mai, zicând că” profesorul nu pot şti traiectoria excelenţei pe care noi ne aşteptăm un candidat la tutularizare în fizică şi astronomie”.

Gonzales a fost depăşit cu un procent de 350 standardul departamentului său în căutarae excelenîei prin articolul ştiinţific pereche, a afirmat Institutul de descoperiri şi câţiva co-lucrători au admis ostlitatea împotriva lui Gonzales bazată pe credinţele planului lui inteligent.

“Pe scurt, pretenţia că ID notează că facă cu refuzul lui Gonzales de a ocupa un post la Itu este ridicol”, a spus West.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate