Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

Răpitorul aduce o atenţie nedorită asupra creştinilor afgani

De Chris Sands in Mazar-e-Sharif

Publicat pe 24 iulie 2007

Răpirea voluntarilor din biserica nord coreeană de către talibani a urmat veghele din Seul şi a reflectoarele micii comunităţi creştine ilegale din Afganistan.

În Mazar-e-Sharif, unul dintre cele mai respectate altare ale islamului, Ahmedi, 33 ani, spune că el ar fi fost ucis pe loc, dacă şi-ar fi dezvălit credinţa. În această societate tradiţională, convertirea de Islamism este ponegrită de mulţi afagni şi de oficialii Guvernului.

"Dacă războiul nu ar fi avut loc, dacă americanii şi străinii nu ar fi venit în Afganistan , noi nu am fi avut această libertate şi nu am fi avut această instituţie, spune Ahmedi, căruia i-a fost frică să-şi dea numele întreg.

Instituţia este un centru al comunităţii ridicat de Caritatea Creştină şi Ahmedi este unul dintre cei 100 de creştini ori aşa zişi creştini care locuiesc în oraşul nordic.
Aici circulă multe zvonur că organizaţiile de ajutorare sunt folosite ca o acoperire pentru a îndoctina oamenii în creştinism. Şi în cazul lui Ahmedi este un sâmbure de adevăr, el s-a convertit de la islamismul Shia, acum trei ani, după ce a întâlnit un american evanghelic. Acum soţia sa ţi cei patru copii sunt de asemenea creştini şi el este preot în biserica locală. El chiar a ajutat la convertirea altor afgani.

Cei 23 de sud-coreeni care au fost răpiţi săptămâna trecută dintr-un autobuz din provincia Ghazni, aparţin Bisericii Saemmul din Bundang, care spune că ei lucrau ca voluntari în domeniul medical (asistenti medicali) şi ca profesori de engleză.

Oricum, laudele unor lideri din bisericile evanghelice din Coreea de sud, despre trimiterea în mod neoficial a misionarilor în Afganistan au împroşcat cu noroi în volunatarii care fac o lucrare umanitară şi cei a căror viziune iniţială este să vadă oameni convertiţi pretutindeni.

În Mazer-e-Sharif, un convertit numit Abdullah şi-a adus aminte cum a reacţionat familia lui când el a dezvăluit schimbarea credinţei lui. Când L-am primit pe Isus, am mers acasă şi nu m-am rugat ca musulmanii, a spus el. Într-o seară tatăl meu mi-a cerut să mă scol ţi să mă rog, dare eu nu i-am spus că nu pot. El m-a înzrebat de ce şi eu i-am spus că sunt creştin. El a început să se lupte cu mine.

Părinţii lui Abdullah au trebuit să vină să accepte religia lui, dar fratele lui mai mare a continuat să îl ostracizeze. Mulţi alţi oameni nu au ştiut vreodată că el s-a convertit. "Dacă mergeam şi le spuneam că sunt creştin, ei mă vor înjura, nă vor bate şi mă vor ucide", a spus el.

Anul trecut, Abdul Rahman, un creştin convertit, a fost arestat de Poliţie şi ameninţat cu pedeapsa cu moartea până când Guvernul italian i-a oferit azil politic. Cazul lui este citat de mulţi afgani, ca o dovadă că preşedintele Hamid Karzai este o marionetă a puterilor străine.

Mazar-e-Sharif este casa altarului lui Hazrat Ali, verişorul şi ginerele profetului Mohamed. Conform, afirmaţiilor lui Ahmedi. De semenea sunt două biserici mari şi un număr de biserici mai mici în oaş, ascunse în case şi instituţii.

Între timp, un grup de misionari străini continuă să lucreze în acea zonă şi în alte provincii nordice. Militari talibani spun că misionarii voluntari din bisericile din Coreea de Sud sunt sănătoşi, dar ei i-au ameninţat că îi vor ucide dacă Seulul îşi va retrage trupele din Afganistan şi dacă Guvernul afgan elibereează prizonierii talibani. Ieri, termenul limită pentru viaţa lor a fost prelungit.

În ciuda pericolelor cu care se confruntă, creştinii afgani refuză să renunţe la ceea ce ei au găsit. Dacă îmi este frică, niciodată nu Îl voi prmi pe Isus, a spus Abdullah.

courtesy of Independent News and Media Limited (http://news.independent.co.uk )

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright ? 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate