Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Ştiri
 


Noiembrie 2005
Arhiva editurii
Caută în site

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Pagina de Umor
Mărturisiri
Mass-Media
Ştiri
POŞTA REDACŢIEI

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Salvare Post-Katrina – Rezidenţii de la azilul de lângă Biloxi sunt incărcaţi într-unul din cele două autobuze trimise de Fairview Baptist Church in Columbus, Miss., într-o misiune a milei la trei zile după aterizarea Uraganului Katrina. Photo by Tommy Gillam/Fairview Baptist ChurchCălătoria cu autobuzul bisericii salvează pe 48 de seniori eşuaţi într-un sanatoriu după urmările Katrinei

Sept 14, 2005

By Sherri Brown

Baptist Press

 

COLUMBUS, Miss. (BP) – Grătarele de pe autobuz ţineau tancuri de oxigen, bandaje şi sticle cu apă în loc de bagaje. Sacii IV se balansau de pe sârmele sucite ale agăţătoarelor de deasupra capetelor pasagerilor.

 

Cele două autobuze ale Fairview Baptist Church din Columbus, Miss., purtau o încărcătură ca nicicând altă dată.

 

La două zile după ce Uraganul Katrina a devastat Coasta Golfului Mississippi, Tommy Gillon, lucrător al seniorilor adulţi de la Fairview, a fost de acord  să conducă un autobuz al bisericii până la Biloxi pentru a ridica opt rezidenţi din azil care erau lipsiţi de mijloace într-o casă de îngrijire personală la nord de oraşul de coastă.

 

„Mama mea este în azilul de la Home Place aici în Columbus şi ei m-au sunat să văd dacă aş putea transporta opt persoane de pe coastă către facilitatea lor”, a relatat Gillon. „Ei aveau paturi libere aşa că au fost gata să-i ia pe aceşti rezidenţi, dar avea nevoie de transport”.

 

Fără să ştie că trebuie să călătorească pe cont propriu într-o zonă fără electricitate şi fără apă, Gillon a început să facă aranjamente pentru alţi voluntari cât şi pentru transportarea de combustibil şi apă. Când a sunat la Home Place că să le spună că planurile erau gata, el a descoperit că numerele s-au schimbat – cu ceva mai mult.

 

„Ei au auzit că sunt mai mulţi oameni la azil [cel din Biloxi] decât ar trebui. Tot ei mi-au spus că ar trebui să aduc şi echipament precum scaune cu rotile şi tancuri cu oxigen”, a spus Gillon.

 

Un alt apel telefonic a sosit înainte de plecarea echipajului. Acesta oferea mai multe paturi dacă Gillon putea să transporte pe pacienţi adăugaţi către Arkansas. El a fost de acord.

 

În ziua următoare cinci voluntari au plecat împreună cu două autobuze – unul capabil să transporte 34 de pasageri iar altul 21 – şi un camion plin de echipament şi stocuri.

 

Echipajului i-a luat mai puţin de 6 ore ca să ajungă la Ramsey Springs Village din Perkinston. Aveau nevoie de 17 ore ca să se întoarcă.

 

„Când am ajuns acolo au găsit un loc care găzduieşte 12 oameni, dar ei aveau 48 de pacienţi care au fost evacuaţi către facilitatea lor. Ei nu aveau electricitate şi nici apă de 3 zile. Erau pretutindeni. A trebuit să aflăm care unde mergea”, a relatat Gillon.

 

Fără facilităţi de toaletă, majoritatea dintre ei au stat în mizeria lor pentru câteva zile. Mulţi erau deshidrataţi şi bolnavi. Toţi erau înspăimântaţi.

 

Asistentele voluntare au început punerea de IV-uri pacienţilor care erau în mod evident deshidrataţi. Gillon a început să rupă agăţătoarele pentru a face suporturi pentru sacii de IV.

 Misiunea milei – Rezidenţii de la azil cu IV-uri şi alte necesităţi mediale, îşi fac drum de la zona Biloxi înspre nordul Columbus, Miss., într-un autobuz trimis de Fairview Baptist Church. Photo by Tommy Gillam/Fairview Baptist Church

Alţii au dat apă şi gheaţă.

 

Autobuzele nu aveau loc pentru toţi şi tot echipamentul, dar Gillon s-a decis să-i ia pe toţi.

 

„Ne-am decis să lăsăm scaunele cu rotile şi geamantanele, dar i-am luat pe toţi. Voluntarii au trebuit să stea în picioare până acasă”, a spus el.

 

Pacienţii de la Alzheimer erau o altă provocare.

 

„Ei erau foarte confuzi, unii erau în panică. Ei s-au luptat cu lucrătorii, spunându-le că vor să meargă acasă”.

 

Odată ce autobuzele au fost realimentate şi toţi pacienţii încărcaţi, grupul s-a îndreptat spre Columbus.

 

„Dar a trebuit să ne oprim în Hattiesburg pentru că unul din pacienţi era diabetic şi se îmbolnăvise”, a spus Gillon.

 

O asistentă s-a decis să sune o ambulanţă pentru ajutor, dar ambulanţa nu avea insulină. În schimb, lucrătorii de la urgenţă au escortat autobuzul până la Wesley Medical Center in Hattiesburg.

 

„Poţi să spui ce vrei despre FEMA, dar ei s-au aşezat în acest spital şi ei au trimis pe doctori şi pe asistente la noi ca să se îngrijească de toţi”, a spus Gillon. „Au fost tari”.

 

Celălalt autobuz se îndrepta spre Columbus, dar Gillon, care conducea al doilea autobuz, a trebuit să meargă spre Arkansas unde erau destule paturi pentru ultimul grup de pacienţi.

 

„Ne-am oprit la un Holiday Inn şi am folosit toaletele lor.  Ei au făcut tot ce au putut ca să ne ajute. Dar ne-a luat 17 ore ca să ajungem la Arkansas. Şi îi aveam şi pe pacienţii de la Alzheimer”, a spus Gillon.

 

Când autobuzul a sosit în cele din urmă, călătoria încă nu se sfârşise. Pacienţii de la Alzheimer au refuzat să se dea jos din autobuz.

 

„Noi nu ne-am aşteptat la aceasta”, a admis Gillon. „Ei pur şi simplu au refuzat să se mişte. Ne-a luat cam o oră ca să-i dăm jos din autobuz”.

 

Ajungând acasă şi odihnindu-se, Gillon a fost uimit de ceea ce au făcut.

 

„M-am uitat în urmă şi n-am putut vedea cum am făcut aceasta. A fost doar cu ajutorul lui Dumnezeu. Asta este. Nu cred că o puteam face noi înşine”.

 

După câteva zile Gillon a fost să-şi viziteze mama la azilul Home Place. Când a intrat acolo el a văzut opt pacienţi dintre cei pe care i-a ajutat să-i transporte.

 

„Aceştia erau curaţi şi zâmbeau şi îşi luau micul dejun. Atunci m-a lovit emoţia. Noi am făcut ceea ce trebuia”.

horizontal rule

sus

Ce este nou?

Pagină de căutare!

Prin intermediul acestei pagini ai posibilitatea de a căuta diverse articole, subiecte de interes, precum şi pasaje din Scriptură. Apasă aici!

 

CHAT Creştin! Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

 

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere! [apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate