Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
Proiectul Betania
Arta Crestina
Stiri
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Welch extinde relaţiile globale SBC

Mar 16, 2007 by Art Toalson

 

[Foto dreapta] Bobby Welch (stânga) se roagă pentru plantatorii naţionali de biserică din Asia Centrală în timpul unui tur prin cele patru regiuni ale Bordului de Misiune Internaţional în 2005. Fostul preşedinte SBC a fost numit Strategistul pentru Relaţiile Evanghelice Globale. BP staff photo

 

NASHVILLE, Tenn. (BP) – Bobby Welch a fost numit în poziţia de Strategist pentru Relaţiile Evanghelice Globale cu Comitetul Executiv al Convenţiei Baptiste Sudice.

 

Welch este preşedintele trecut al SBC şi fostul pastor al First Baptist Church din Daytona Beach, Fla., unde a slujit 32 de ani.

 

Morris H. Chapman, preşedintele Comitetului Executiv, a spus că Welch va fi „ambasadorul Baptiştilor Sudici către acei lideri din alte ţări ce sunt interesaţi în clădirea relaţiilor, în calitate de fraţi şi surori în Domnul de aceiaşi breaslă”.

 

Welch şi-a început datoriile pe 15 martie şi va continua să locuiască în Daytona Beach.

 

Chapman a notat faptul că noua poziţie de Strategist pentru Relaţiile Evanghelice Globale este parte a implementării Comitetului Executiv al unui vot din partea mesagerilor de la întâlnirea anuală a SBC din 2004 din Indianopolis de retragere din Alianţa Mondială Baptistă (BWA) şi de a clădii relaţii cu Baptiştii de orientare evanghelică precum şi alţi evanghelici cu aceiaşi gândire de pe glob. Finanţarea desemnată anterior pentru BWA a fost re-încredinţată pentru noua iniţiativă internaţională şi rămâne în cadrul bugetului de operare al SBC.

 

Iniţiativa SBC a început odată cu adunarea din iulie 2005 din Varşovia, Polonia, în care un contingent de nouă lideri SBC s-au întâlnit cu o mulţime de reprezentanţi Baptişti din Polonia, Germania, România, Ungaria, Bulgaria şi Moldova pentru a explora căi de parteneriat mai efective în evanghelism, plantare de biserici şi educaţia teologică.

 

În iunie 2006, 250 de Baptişti din 11 ţări au luat parte la o conferinţă din Oradea, România, care a studiat teme precum misiunile, evanghelismul, plantarea de biserici şi predicarea. Paul Negruţ, preşedinte al Uniunii Baptiste Române, a vizionat astfel de conferinţe care să fie ţinute în alte locaţii din lume pentru creştinii care cred în Biblie „a căror inimi sunt unite laolaltă în compasiune pentru o lume negenerată”.

 

Şi alţi câţiva lideri Baptişti Sudici au avut un schimb de vizite în timpul ultimelor şase luni cu lideri ai grupărilor de Baptişti Ruso-Germani şi Menoniţi din Germania interesaţi în crearea unei abordări cooperative faţă de misiuni şi pregătirea pastorală.

 

Chapman a spus că Welch va avea trei accentuări cheie în călătoriile sale peste ocean şi dincolo de Convenţia Baptistă Sudică:

 

-- În primul rând, Welch va ajuta la clădirea reţelei de peste ocean a relaţiilor şi dezvoltarea oportunităţilor de parteneriat, cum ar fi evanghelismul şi conferinţele de ucenicizare.

 

-- În al doilea rând, în implicările de vorbiri la nivel de stat ale lui Welch în cadrul bisericilor, al asociaţiilor şi convenţiilor de stat Baptiste, el va continua să apere nevoia urgentă a Baptiştilor de a fi activi în mărturisirea în cadrul familiei lor, la lucru şi în mediul vecinătăţii. Welch acceptă invitaţii de a vorbii, sunând la 386-253-5691, exterior. 401.

 

-- În al treilea rând, şi mai important, a notat Chapman, va fi administrarea biblică şi canalul Programului Cooperativ al suportului Baptiştilor Sudici pentru misiunile şi lucrările naţionale şi internaţionale. Welch a condus First Baptist din Daytona Beach spre a fi printre bisericile principale ale SBC care să susţină PC în cadrul anilor săi ca pastor.

 

Bobby Welch„Bobby are o pasiune pentru cei pierduţi şi el combină aceasta cu o abilitate talentată de a se conecta cu alţii din cadrul generaţiilor şi culturilor, ambele trăsături ideale pentru extinderea evanghelicilor de aceiaşi gândire din jurul lumii”, a spus Chapman.

 

„În mod important, el este un predicator uns, ceea ce-i permite să se relateze faţă de cei pierduţi şi cei mântuiţi, şi Bobby a fost un lider incredibil în convenţia noastră în aşa de multe feluri”, a adăugat Chapman, „cel mai recent ca preşedinte al SBC, însă pentru aşa de mulţi ani în a conduce consistent biserica sa să fie suporteri puternici ai misiunilor SBC prin Programul Cooperativ”.

 

Mesagerii de la convenţia din 2004 au aprobat recomandarea Comitetului de Studiu BWA ca finanţarea BWA să fie redirecţionată „pentru a dezvolta şi executa o strategie nouă şi inovativă pentru continuarea clădirii de relaţii puternice cu creştinii evanghelici conservativi din jurul lumii în timp ce mărturisim împreună puterea salvatoare a Domnului nostru Isus Hristos”.

 

Retragerea din Alianţa Mondială Baptistă a fost recomandată de Comitetul de Studiu BWA pentru că, cel puţin pentru SBC, BWA „nu mai comunică eficient către cei nemântuiţi un mesaj clar al evangheliei că Domnul Isus Hristos este singurul suficient pentru mântuire”.

 

Comitetul a notat faptul că recomandarea „nu este intenţionată să arunce defăimare asupra multor părtăşii evanghelice Baptiste evlavioase şi entuziaste care sunt membre ale BWA. Noi intenţionăm pe deplin să continuăm să fim parteneri cu prietenii noştri cei mai vechi şi cei mai buni din întreaga lume şi să dezvoltăm prietenii noi şi vibrante şi să ne unim strădaniile pentru a câştiga lumea pentru Hristos”

 

Welch, în calitatea de preşedinte SBC, a condus provocarea de doi ani „Provocarea Împărăţiei ‚Oricine Poate!’”, chemându-i pe Baptişti să mărturisească, să câştige şi să boteze 1 milion de oameni într-un an. El a călătorit în 48 de state cu autobuzul şi cu avionul în Alaska şi Hawai pentru a promova iniţiativa evanghelică. Rezultatele iniţiale ale efortului vor fi evidente când statisticile pentru Profilul Anual al Bisericii Baptist Sudice sunt emise în aprilie.

 

Welch a călătorit totodată ca preşedinte al SBC şi în şase ţări din patru regiuni ale Bordului de Misiune Internaţional în decembrie 2005 – Asia Centrală, Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, Asia de Sud şi Rama Pacificului.

 

First Baptist Daytona Beach şi-a atins în mod regulat ţelurile sale de a trimite o echipă misionară peste graniţe, în fiecare lună, spunea Welch, care cu mult timp în urmă a pierdut numărul de ţări pe care le-a vizitat în diferite călătorii misionare.

 

„Am o pasiune aprinsă pentru lucrarea de peste graniţă, şi o am întotdeauna, tot aşa şi biserica noastră”, a spus Welch.

 

În calitatea de pastor al First Baptist, Welch a fost şi co-creatorul strategiei de evanghelism FAITH a Şcolii Duminicale, care a ajuns să fie larg folosită în bisericile Baptiste din întreaga ţară.

 

Reflectând asupra celor trei accentuări pe care le va avea în calitatea de Strategist pentru Relaţiile Evanghelice Globale, Welch a spus:

 

-- Peste hotare, el va căuta „să facă paşi mari înspre localizarea acelor persoane pe care Dumnezeu le-a pregătit deja în fiecare continent şi care se relatează în mod reciproc cât şi faţă de SBC pentru cauza câştigării sufletelor pierdute într-un mod fără de corespondent”.

 

-- În Statele Unite, el va căuta „să fie o altă voce care continuă să fluture steagul câştigării de suflete pentru a ne focaliza cel mai mare efort la nostru pe câştigarea celor pierduţi într-un fel care ajută pe evanghelicii de aceiaşi gândire să vadă o mişcare mai mare a lui Dumnezeu în cadrul Americii”.

 

-- Referitor la administraţie şi la Programul Cooperativ, el a notat, „Toată lumea realizează, de sigur, că Programul Cooperativ este oxigenul care umple plămânii acestei convenţii şi sângele care trece prin venele sale către toate misiunile şi staţiile de evanghelism de aici şi din jurul lumii.

 

„Cu cât mergem mai mult, cu atât vom avea nevoie să dăm mai mult”, şi cu cât dăm mai mult, cu atât mai mult vom putea să mergem.

 

„Accentul meu este pe ‚mai mult’ – mai mult mers şi mai mult dăruit”.

 

În noul său rol, Welch a adăugat, „Dorinţa mea este, ca atunci când am fost preşedinte al SBC, să fiu cel mai bun prieten şi cel mai mare ajutor al IMB, NAMB şi alţii care încearcă să-i atingă pe oameni şi să îndeplinească Marea Însărcinare a evanghelismului şi uceniciei.

 

„Aceasta nu va fi vreun fel de încălcare asupra IMB sau NABM şi a responsabilităţilor lor de peste hotare sau în America de Nord”, a continuat el. „Va fi, mă rog eu, o relaţie foarte frumoasă, puternică”.

 

În particular dintr-un punct de vedere al străinătăţii, Welch a spus că şi-a discutat noul său rol cu Preşedintele IMB Jerry Rankin şi alţi lideri de top la bordul de misiune şi va călătorii spre oficiile bordului din Richmond, Va., pentru „a se întâlni cu conducerea din întreaga lume” înainte să se îmbarce în călătoriile sale de peste hotare.

 

„Aceasta nu este deloc un efort de a fi o alternativă către BWA sau să începem alt BWA”, a mai spus Welch. „Nu am nici un program, provizii, produse, etc. Datoria mea este să fac legătura intre persoanele de aici şi din jurul lumii unii cu alţii în speranţa că ei vor merge înainte împreună pentru Marea Însărcinare. Rugăciunea, ţelul şi intenţia mea este ca IMB, NAMB şi SBC să fie binecuvântate şi accelerate de o astfel de sinergie a relaţiilor. În acest scop, trebuie să mă lupt să fiu ceea ce s-a pus în termenii unui ‚ambasador’ ai voii bune şi al evanghelismului pentru marea noastră convenţie”.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate