Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Ştiri
 


Ianuarie 2006
Arhiva editurii
Caută în site

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Eseuri Creştine
Pagina de Umor
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri
POŞTA REDACŢIEI

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Îndemnul lui Gaines – Pastorul de la Bellevue Baptist Church Steve Gaines îi îndeamnă pe studenţii de la Southeastern Seminary să aibă o „inimă deplină” nu numai „un cap plin”, în timpul studiilor lor de la campus. Photo by Courtney Navey Trezirea trebuie să vină mai întâi de la amvon, spune Gaines

Nov, 10, 2005

By Kyle Smith

Baptist Press

 

WAKE FOREST, N.C. (BP) – În mijlocul unei culturi de biserici chinuită de proclamarea nebiblică şi membrii imaturi şi lipsiţi de slava lui Dumnezeu, trezirea trebuie să înceapă la amvon, a spus pastorul Steve Gaines la întâlnirea anuală Săptămâna de Trezire de la Sandy Creek a Southeastern Baptist Theological Seminary.

 

Gaines, noul pastor al Bellevue Baptist Church in Cordova, Tenn., din zona Memphis, a predicat o serie de mesaje pentru a aduce împrospătare spirituală pentru următoarea generaţie de creştini cu intenţia de a se reveni la proclamarea biblică la amvoanele naţiunii.

 

„Săptămâna este despre reînnoire pentru voi”, a spus Gaines studenţilor de la campusul Southeastern din Wake Forest, N.C. „Cereţi lui Dumnezeu să aducă înapoi slava în viaţa voastră pentru că dacă plecaţi din acest seminar şi tot ce mai aveţi este un cap plin şi o inimă goală, veţi eşua. Să vă umpleţi capul, dar să aveţi şi o inimă plină”.

 

Gaines a spus că trezirea este importantă, chiar şi în campusul seminarului, pentru că fiecare credincios are nevoie de întărire de la Domnul.

 

„Cred că fiecare dintre noi are nevoie de vreme spirituală de împrospătare”, a spus Gaines. „Avem nevoie de vârfuri de munţi, umpleri proaspete şi curăţiri proaspete. Atingerea de ieri de la Dumnezeu nu o va face. Avem nevoie să umblăm constant cu Dumnezeu. La fel cum o baie sau un duş nu durează, noi trebuie să fim în mod repetat umpluţi cu Duhul Sfânt şi să primim atingeri proaspete de la Dumnezeu”.

 

Săptămâna Sandy Creek anuală a seminarului comemorează una dintre cele mai mari mişcări de trezire din istorie. Acea trezire din secolul 18 a început lângă Sandy Creek Baptist Church, unde pasiunea şi viziunea unui pastor pe nume Shubal Stearns a aprins o mişcare a lui Dumnezeu care a atins o mare parte din sud-estul Statelor Unite şi a dat naştere la multe biserici Baptist Sudice în acea regiune astăzi.

 

În mod similar, naţiunea se găseşte în nevoia după trezire astăzi, a spus Gaines în mesajele sale din 25-26 octombrie. Problemele sale includ predicatori care nu predică Cuvântul lui Dumnezeu şi biserici în care Cuvântul lui Dumnezeu a încetat să funcţioneze ca o autoritate.

 

„Semnul Numărul 1 al unei biserici care este în necaz este proclamarea pervertită”, a spus Gaines. „Dacă nu este nici un Cuvântul al lui Dumnezeu la amvon, nu va fi nici o ungere din partea lui Dumnezeu.

 

„Sunt preocupat cu climatul spiritual pe care îl vad în bisericile noastre. Mă întreb dacă Dumnezeu a spus cumva, ‚Voi vă tot întâlniţi. Eu nici măcar nu sunt acolo’. Nu vreau să fiu membru al unei biserici pe care să nu o frecventeze Dumnezeu. Nu contează caţi oameni vin la biserica ta dacă Dumnezeu nu este acolo”.

 

Membrii unei biserici nu sunt mai buni decât cei care umplu amvoanele, a adăugat Gaines.

 

„Mergeţi la oricare biserică baptistă vreţi, şi veţi găsi oameni care profesează a fi creştini dar au puţin din slava lui Dumnezeu în vieţile lor”, a spus el. „Ei se plâng dacă serviciul ţine cu cinci minute mai mult de ora prânzului. Ce te face să crezi că o să îţi placă în cer dacă nici măcar nu poţi suporta o oră de biserică? Ce te face să crezi că o să mergi în cer?”

 

Trist, chiar şi în biserică, cineva poate găsi oameni care sunt împietriţi în inimă şi cu duhul rău. Remediul pentru această condiţie, spunea Gaines, este dragostea varietăţii din 1 Corinteni 13.

 

„Dacă vrei să vezi ce este aceea trezire, înseamnă trăirea lui 1 Corinteni 13”, a spus el. „Este trăirea vieţii de dragoste…. Nu o să-ţi facă nici un bine să ai toată această teologie sistematizată în mintea ta dar să fi cu duhul rău.

 

„Dacă sunt rău, certăreţ şi întotdeauna să caut o luptă, chiar şi din punct de vedere teologic, în ochii lui Dumnezeu chiar de mi-aş da viaţa să fie arsă, pentru El nu înseamnă nimic”.

 

Semnul că eşti umplut cu Duhul Sfânt, a spus Gaines, predicând din 1 Corinteni, nu este aparenţa vreunui duh spiritual. Semnul Duhului este roada Duhului care începe cu dragostea.

 

„Vrei să spui că eşti matur şi că nu eşti o persoană iubitoare?” a spus Gaines. „Îţi spun că nu eşti matur. Eşti atât de matur pe cât e nivelul dragostei tale”.

 

Gaines a predicat într-un serviciu special de seară şi pentru tinerii locali. Folosind Filipeni 2:5-11 ca text al său, Gaines a subliniat domnia lui Isus Hristos, făcând apel la un răspuns faţă de domnia Sa.

 

„Isus a fost Domn înainte ca El să vină pe pământ”, a spus Gaines. „În timp ce era pe acest pământ, Isus era Domn, şi Isus Hristos va fi Domn când va reveni. Problema e că dacă tu aştepţi până atunci, nu ai să mergi în cer.

 

„Nu poţi să-L ai ca Mântuitor acum şi Domn mai târziu. Cred că oamenii trebuie să-şi predea inimile, altfel nu sunt deloc mântuiţi. Cred că dacă nu există pocăinţă, nu există nici o regenerare, şi dacă nu este nici o predare, nu este nici o mântuire”.

 

Gaines i-a provocat pe tineri să răspundă la domnia lui Isus într-o varietate de feluri – ori prin a-L primi pentru mântuire, modelarea umilinţei Lui sau încrederea în El în mijlocul necazurilor lor.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

CHAT Creştin! Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

 

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere! [apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate