Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Ştiri
 


Home
Arhiva editurii

Înapoi la titlurile principale

Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Literatură
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Bisericile trebuie să confrunte ‚crizele’ de sexualitate adolescentă, a spus Mohler

Oct 12, 2004

By David Roach

 

LOUISVILLE, Ky. (BP) - Lucrătorii tineri trebuie să-i înveţe pe adolescenţi cum să reflecte gloria lui Dumnezeu cu sexualitatea lor, a spus R. Albert Mohler Jr., Preşedinte al Southern Baptist Theological Seminary la lucrătorii bisericeşti tineri la al şaselea seminar anual din Conferinţa de Viziune recentă.

 

Predicând din Geneza 2:18-25, Mohler a spus că bisericile trebuie să confrunte crizele curente de sexualitate adolescentă prin a-i învăţa pe tineri despre planul comprehensiv al Bibliei pentru sex şi căsnicie. Conferinţa a fost sponsorizată de Centrul Internaţional de Slujire a Tinerilor la Boyce College, şcoala de studenţi a Southern Seminary, şi s-a ţinut în septembrie.

 

„Cea mai mare problemă pe care o avem în tratarea sexualităţii adolescenţilor este că noi nu ştim unde să începem să discutăm despre sex în primul rând”, a spus Mohler. „Biserica, ca popor răscumpărat al lui Dumnezeu sub autoritatea Scripturii, este presupusă a fi unul din locurile unde echilibrul mintal predomină în termenii despre Dumnezeu. Dar suntem într-un mare bucluc deoarece aşa de des noi nu începem unde începe Scriptura”.

 

Adolescenţii trebuie să înţeleagă că Dumnezeu i-a creat ca fiinţe sexuale pentru ca ei să-L glorifice cu sexualitatea lor, a spus Mohler.

 

„Trebuie să discutăm de criza în sexualitate, prima criză este că majoritatea oamenilor nu ştiu unde să înceapă”, a spus el. „Aşa că să stabilim aceasta şi să spunem, ‚Noi o să începem cu slava lui Dumnezeu’ aşa că mesajul nostru către tineri şi către părinţii lor este: Vrem să-i ajutăm, să-i învăţăm, să-i conducem, să trăiască înaintea lor în aşa fel încât slava lui Dumnezeu să se vadă în ei”.

 

Fiecare adolescent are o dorinţă pentru intimitate sexuală, a spus Mohler. Dar Dumnezeu primeşte slava atunci când bărbaţii şi femeile satisfac acea dorinţă în mod exclusiv în cadrul contextului căsniciei.

 

„Scopul nostru este de a-i duce pe tineri de la pubertate la căsnicie”, a spus Mohler. „Şi noi trebuie să le arătăm că slava lui Dumnezeu o să se arate în căsnicie [aşa] cum va fi evident nicăieri în lume”.

 

Datorită accentului Bibliei asupra căsniciei, tinerii lucrători bisericeşti trebuie să explice beneficiile uniunii maritale către adolescenţi mai degrabă decât să listeze activităţile sexuale interzise, a spus el.

 

„Noi suntem poporul care trebuie să fie sub fiecare circumstanţă determinaţi să discutăm despre sex doar în legătură cu căsnicia deoarece nu avem nimic de spus care este foarte semnificativ care să nu se lege de căsnicie”, a spus Mohler.

 

Tinerii lucrători trebuie să-i înveţe pe adolescenţi despre efectele păcatului asupra sexualităţii umane, a spus el.

 

Datorită naturii păcătoase a omenirii, fiecare fiinţă umană este un „păcătos sexual”, a spus Mohler. Chiar şi oamenii care au evitat comiterea actelor sexuale păcătoase „cu toate acestea au o cunoştinţă în minte că acesta este în sine păcătos şi este rezultatul păcatului”, a spus el.

 

Scopul bisericii ar trebui să fie „de a lua un tânăr păcătos sexual şi de a încerca să-l ajute să meargă înspre maturitatea creştină, în puritatea inimii, în puritatea de ambiţie de a fi căsătorit şi de a arăta slava lui Dumnezeu în creaţie prin fidelitatea de legământ dintre un bărbat şi o femeie în căsnicie”.

 

Când adolescenţii înţeleg slava căsniciei şi efectele atotpătrunzătoare ale păcatului, ei vor putea să înţeleagă în mod precis de ce Dumnezeu interzice anumite acte sexuale, a spus Mohler.

 

„Când vorbim de adulter, acesta nu este doar ‚Să nu comiţi’”, a spus el. „Noi venim cu o înţelegere centrată în Dumnezeu care începe în slava lui Dumnezeu şi arată felul cum slava lui Dumnezeu este apoi diminuată în lume datorită … violării legământului de căsnicie”.

 

Unul dintre cele mai presante păcate sexuale cu care trebuie să fie pregătiţi să se confrunte tinerii lucrători este homosexualitatea, a spus Mohler. Pentru a putea trata homosexualitatea în mod efectiv, tinerii lucrători trebuie să înţeleagă diferenţele dintre homosexualitatea masculină şi cea feminină, a spus el.

 

Lesbianismul se stăvileşte în general din nevoile relaţionale şi dintr-o incapacitate de a te încrede într-un bărbat pentru a împlini acele nevoi, a spus Mohler. Cel mai eficient mod de a slujii tinerelor femei care se luptă cu atracţia către persoane de acelaşi sex este de a le învăţa relaţiile sănătoase ale căsniciei, a spus el.

 

Bărbaţii evlavioşi din biserică, a spus Mohler, trebuie „să trăiască înaintea femeilor în aşa fel încât aceste tinere fete să vadă modele vrednice de soţi care îşi onorează şi-şi respectă soţiile lor, îşi protejează soţiile lor, îşi găsesc satisfacţie în soţiile lor. Şi noi trebuie să evidenţiem rolul soţiei şi al mamei în aşa fel încât feminiştii să nu-şi facă loc în discuţia despre aceasta ca o sentinţă de închisoare a captivităţii domestice” a spus Mohler. 

 

Homosexualitatea masculină este bazată în general pe dorinţa fizică sexuală şi trebuie să fie confruntată cu adevărul planului lui Dumnezeu pentru sexualitatea îndreptată în mod corect, a spus el. 

 

„Din punct de vedere pastoral, una dintre responsabilităţile noastre principale este de a realiza că ne vom confrunta cu anumiţi tineri cu trezire sexuală în persoane de acelaşi sex”, a spus Mohler. „Şi noi trebuie să le răspundem cu veridicitatea absolută că noi ştim în mod obiectiv felul cum Dumnezeu ar vrea ca [acea] dorinţă sexuală să fie direcţionată”.

 

Învăţarea adolescenţilor de a reflecta la slava lui Dumnezeu prin relaţiile sexuale corect ordonate va necesita un schimb fundamental în felul în care bisericile conduc serviciile pentru tineri, a spus el.

 

„Va trebui să re-concepem totul pentru a putea vedea pe fiecare tânăr şi fiecare adolescent ca un viitor soţ şi tată”, a spus Mohler. „… Acelaşi lucru e valabil şi pentru tinerele femei. Trebuie să vedem fiecare tânără, fiecare fată care vine în slujirea noastră ca o viitoare soţie şi mamă”.

 

Mohler a concluzionat, „O să întâlneşti anumiţi tineri care au probleme sexuale profunde.... Dar nu este nimic cu care să nu ne putem confrunta … pentru că noi înţelegem că răspunsul la toate aceste lucruri nu este doar informaţia corectă sau doar cunoaşterea dreaptă. Aceasta este o relaţie personală cu adevăratul şi viul Dumnezeu”.

sus

Ce este nou?

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere!

[apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE
(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate