Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

President George W. Bush thanks Southern Baptists for their work and "giving back to their communities and ministering to those in need" via satellite from the White House during the last morning session of the of the two-day Southern Baptist Convention annual meeting June 13 at the Henry B. Gonzalez Convention Center in San Antonio, Texas.  Kent Harville.Bush mulţumeşte Baptiştilor Sudici
Laudă ‘faptele bune’, ‘conducerea

http://www.bpnews.net/BPnews.asp?ID=25850

Posted on Jun 13, 2007 | by Tim Ellsworth

SAN ANTONIO (BP) – Preşedintele Bush laudă bisericile din sud pentru eforturile lor umanitare şi le mulţumeşte pentru mărturia şi sprijinul libertăţii religioase în timpul discursului prin satelit adresat bisericilor din sud în timpul întâlnirii anuale a convenţiei din data de 13 iunie.

”Apreciez lucrările voastre bune care fac e ca naţiunea noastră să fie mai puternică şi să fie un loc plin de speranţă” a afirmat Bush. Aţi contribuit cu milioane de dolari pentru a combate foamea la nivel mondial şi aţi trecut în jurnalul de bord nenumărate ore petrecute în schimbarea dezastrului şi în reconstrucţii.

În fiecare zi Bisericile Baptiste din sud se întorc la comunităţile lor şi la preocuparea pentru slujirea celor în nevoi”, a mai spus el.

În cuvântarea de 9 minute, Bush şi-a exprimat recunoştinţa faţă baptiştii din sud pentru sprijinul personalului militar şi al familiilor lor.

Ştiu că vă rugaţi pentru protecţia lor, în timp ce ei apără cetăţenii noştri şi răspândesc speranţa de libertate celor opresaţi din întreaga lume. Exact ca şi trupele noastre, voi vă exprimaţi recunoştinţă pentru comandantul suprem, în timp ce noi efectuăm munca grea necesară pentru apărarea ţării şi în acelaşi timp aşezăm temelia păcii.

Bush a lăudat pe cei care s-au întrunit pentru întelegerea “importanţei judecăţii corecte şi imparţiale aupra democraţiei noastre şi garantează că numeşte judecători buni pe cei ce inerpretzează legea şi nu legiferarează tribunalului”.

Baptiştii din sud sunt un grup care s-au angajat să clădească o cultură a vieţii, a afirmat Bush, adăugând promisiunea lui că interzice orice taxă Congresului care violează sfinţenia vieţii umane.


”Eu cred că promovarea unei culturi în tara noastră de asemena înseamnă promovarea adopţiei şi a-i învaţa pe tineri abstinenţa, furnizând programe pentru criza din perioada sarcinii, sprijinind lucrarea credinţei pe bază de grupuri, a spus Bush. Apărând viaţa celor mai slabi şi mai vulnerabili membri ai societăţii, noii arătăm compasiune şi umanitatea Americii şi vom continua să lucrăm pâna în ziua în care fiecare copil va fi bine primit în viaţă şi protejat prin lege”.

De asemenea pe lângă eforturile lor in Statele Unite, Bush exprimă apreciere pentru munca bisericilor din sud în întreaga lume. El citează eforturile Baptistilor de a asigura ]ngrijire medicală celor din Africa bolnavi de malaria şi AIDS, cât şi celor de la SBC, care sponsorizează campania “True Love Waits” în Uganda, campanie care promovează abstinenţa până le căsătorie.

Datorită acestei campanii, Uganda progresează împotriva AIDS.

"Şi acum noi progresăm spre success, extinzând acest program important în încă 5 tări din Africa. Ocupându-ne de cei cu boli infecţioase , noi putem să facem Pămantul un loc mai bun şi acest lucru ne ajută pe noi cei de acasă. De asemenea, eu cred că ajutorul înalţă sufletul nostru când noi ajutăm pe acei care suferă printre noi.

Adresându-se crimei împotriva umanităţii, Bush el a acuzat Guvernul sudanez că ar fi complice în bombardament, răpire, crime împotriva cetăţenilor nevinovaţi şi că lumea are responsabilitatea să înceteze cu crimele împotriva umanităţii şi să- i reţină pe cei care perpetuează violenţa.
Oamenii din Darfur au strigat după ajutorul nostru şi baptiştii din sud şi Statele Unite nu se vor întoarce , pentru că noi credem că problema care este peste tot în lume este şi acasă.

Deoarece Dumnezeu a binecuvântat Statele Unite cu prosperitate, Bush a spus că ţara ar trebui să folosească aceste resurse să ajute pe cei în nevoi şi de oriunde.

“Aceasta este partea importantă a lucrării Convenţiei Baptiste din sud, a afirmat preşedintele. Voi sunteţi gata să vă ridicaţi să întâmpinaţi provocarea inimilor zdrobite într-o lume zdrobită cu compasiune şi curaj.voi trăiţi să răspândiţi Evanghelia şi să proclamaţi Împărăţia lui Dumnezeu şi vă mulţumesc pentru conducere.”

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate