Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

Foame în Bangladeş, nu doar fizică

Vox Vocis 24 Septembrie 2007

Publicată pe 31 august de Dea Davidson

DHAKA, Bangladesh (BP)--"Spune-mi. Vreau să ştiu povestea lui Isus."

După ce a dat telefon pe mobil, cerând instrucţiuni de la proprietarii de magazine şi călătorind prin centrul capitalei Dhaka,cu ricşa, cei doi voluntari din Carolina de sud ştiau că pelerinajul lor merita, când un Bengal musulman le-a spus cuvintele de mai sus.

Bărbatul de 35 de ani ceruse un Nou Testament şi şi-a dat numele şi adresa aproximativă. Cei doi voluntari, însoţiţi de creştini bangladeşi, i-au localizat în sfârşit casa. Timp de o oră, ei au stat în apartamentul lui care era de mărimea unei băi, arătându-i versete pe care să le citească.

"Da, cred aceasta foarte mult, a răspuns bărbatul, în timp ce citea din Scriptură. "Dar înainte să mă alătur comunităţii voastre, vreau să mă asigur. Nu este cale de întoarcere".

Receptivitatea bărbatului la Evanghelie i-a surprins pe vizitatorii care făceau parte dintr-o echipă de 3 membrii din Carolina de sud, care a călătorit în tara predominant musulmană pentru a încerca distribuirea de alimente victimelor inundaţiilor din partea de sud a capitalei, Dhaka. Răspunsul încurajator i-a întărit pe voluntari, care şi-au petrecut zilele, aşteptând în zadar ca autorităţile să le aprobe deschiderea un site de distribuţie - - o încercare parţial fondată de Convenţia Baptistă din Carolina de sud -- şi au călătorind de-a lungul capitalei să prezinte Scriptura.

"Nu am mai întâlnit oameni aşa de flămânzi după Evanghelie, a spus voluntarul Daniel Rice. Numai ştiind că în acele milioane de oameni se află cei care aşteaptă să audă Evanghelia, asta te motivează."

Colegul voluntar, Grant Ezell vizitase India acum doi ani, după ce un e-mail de la un prieten l-a îndemnat. "Cât de departe ai merge şi ce obstacole ai învinge ca să vorbeşti despre Numele lui Isus, cuiva care niciodată nu a auzit de El?"

Acea chemare autentică a luat naştere la a doua lui călătorie în Asia de sud. Ezzel şi ceilalţi doi voluntari s-au înscris să meargă într-o excurise în regiune şi să distribuie Scriptura în zonele de munte. După neliniştea civilă de aici, excursia lor şi-a schimbat cursul, ei înstruind creştinii Bengali locali şi apoi după ce apele s-au revărsat, s-au angajat din nou la distribuirea de mâncare, cu scopul de a atinge oamenii înfometaţi şi răniţi din capitală .

Mii de bangladeşi erau sinistraţi, din cauza inundaţiilor care au ucis aproximativ 700 în Bangladeş şi au lăsat mai mulţi fără mâncare, apă potabilă sau acces la serviciile medicale pentru bolille provocate de apă.

Dincolo de zonele afectate de inundaţii, ricşele viu colorate încă trăncăne pe străzi şi vânzătorii ambulanţi îşi etalează articolele.. Sărăcia este un mod de viaţă pentru mulţi care locuiesc în câmpiile inundate, dar chiar şi în partea bogată a oraşului se pot găsi copii flămânzi.

Voluntarii au întâlnit un grup de copii ai străzii, care aveau nevoie de haine şi mâncare. Ei le-au adus copiilor pâine în acea seară şi s-au întors în fiecare zi să vorbească cu ei, le-au dat o îmbrăţişare de măngâiere , ca şi fursecuri, banane sau pâine-modul cel mai bun în care a cheluit bani, a spus Dewey Ogburn.

Atingerea vieţilor celor din Asia de sud este un angajament pe care mulţi din baptiştii din Carolina de sud îl făcuseră. În trei ani dintr-un parteneriat de cinci ani cu regiunea, Convenţia Carolinei de sud , trimisese mai mult de 500 de voluntari în acea regiune.

Pe lângă Bangladeş, baptiştii din sud se roagă ca prin excursiile lor scurte, cei din Carolina de sud să aibă un impact pe termen lung în acea regiune considerată ca având cea mai mare concentrare de oameni pierduţi de pe Pământ.

"Poate fi 2 luni mai târziu, dar ei vor întreba: "De ce a venit acea persoană? De ce au îmărtăşit cu mine această poveste? a spus Thad Crisler, un lucrător baptist din sud. "Deschide uşi pentru mărturisirea Evangheliei. Voluntarii vin şi împlinesc nevoi.Ei au aşezat o fundaţie, deschid uşile. Uneori ei au ocazia să împărtăşească Evanghelia direct.

Numele au fost schimbate din motive de siguranţă. Dea Davidson este o scriitoare de la Bordul de Misiune Internaţională.

courtesy of Baptist Press News (http://bpnews.net )

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright ? 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate