Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri

 

Vremurile Apocalipsei. O profetie despre lepadarea de crestinism a Romĺniei

O informatie senzationala a fost publicata recent de catre revista „Noua arhiva romĺneasca", a Asociatiei Romĺne pentru Patrimoniu. Este vorba despre un document domnesc, descoperit de Paul de Alep intr-un sipet al fostului cneaz al Moldovei, Duma Negru, care ar contine o profetie cu privire la destinul Tarii Moldovei, implicit al Romĺniei de astazi. Documentul ar proveni de la Mitropolitul Varlaam, cel care a fost trecut in rĺndul sfintilor in aceasta vara, adus de la pustnicii de la schitul lui Zosima din Tinuturile Neamtului, cu titlul: «Prorocii despre vremurile din urma si caderea crestineasca a Moldovei»

Paul, arhidiacon de Damasc, Alep si al tuturor tarilor arabe (1637-1667) sau, dupa numele arab, Bulos ibn az-Za 'im, însotitor si secretar al tatalui sau, Patriarhul Macarie al Antiohiei (1647), a intreprins in Tarile Romane o lunga calatorie, intre anii 1653-1658, pentru a strange ajutoare materiale pentru Patriarhia Antiohiei. Aceasta datora turcilor 13.000 de piastri. Cu acest prilej, Paul de Alep ar fi descoperit documentul amintit.

In document se spune ca „dupa plecarea mitropolitilor fanarioti vor urma oameni nevrednici la scaunul Moldovei, care vor încerca sa vânda dreapta credinta", amestecata cu „cele papistasesti si pagânesti". Vorbeste apoi despre tradarile dintre oameni si „taieri de sabie între frati pentru putere si ranguri pamântesti". „Moldova va fi rupta si împartita dupa bunul gust al puterii de la Rasarit, prin sfaturi mârsave si ticaloase, iar „la vremea din urma, o fiara rosie cu multe capete va înghiti întreaga Europa crestina..."

Stricarea obiceiurilor

Documentul face referire la inrairea oamenilor, care „vor strica obiceiurile pamântului, înmultindu-se între ei ca dobitoacele fara nici o rusine, lepadând Sfânta Taina crestina a nuntii" si care „vor defaima obiceiurile crestinesti, dedân-du-se la tot felul de obiceiuri straine, iar pagânii se vor amesteca cu sângele crestinesc". Despre „domnii pamantului" se spune ca „vor fi oamenii vânduti satanei, care nu vor mai purta grija poporului drept-credincios", iar „mosiile stramosesti vor fi calcate cu japca si luate de straini dupa bunul lor plac".

Lepadarea legilor stramosesti

„Biserica stramoseasca va fi rusinata de noile obiceiuri pagânesti si papistasesti, aduse cu sila de vladicii lor cu apucaturi satanicesti. Oamenii afierositi lui Hristos cu slujba vesnica vor lepada sfântul chip si fagaduinta înaintea lui Hristos, dedându-se la viata lumeasca dinainte", se mai arata in senzationalul artefact. La vremea cea din urma, „pamânturile nu-si vor mai da roada lor, padurile vor fi taiate, iazurile vor fi secate, oamenii vor vinde mosiile fara rusine, uitând ca stramosii lor le-au pastrat cu sabia", se arata in continuare. Legile stramosesti vor fi lepadate „hrisoavele voievodale vor fi luate în râs, iar conducatorii netrebnici vor face legamânt cu fiara apocaliptica...". Vorbind despre apucaturile barbatilor si femeilor, se spune ca ei se „vor acoperi cu straie femeiesti, iar femeile vor umbla precum barbatii", iar "adunarile din sarbatori si toate obiceiurile pamântului vor fi schimbate în obiceiuri si apucaturi salbatice, pagânesti".

Biruri si pe aerul de la Dumnezeu

Se mai spune ca la vremea de apoi, „pe pamânturile Moldovei, va domni saracia, jalea, moarte, spaima, frica si omul nu va mai fi stapân în batatura lui", iar „domnii pamântului vor pune biruri si legi cum n-au mai fost" chiar si „pe aerul lasat de Dumnezeu...

Oamenii se vor strânge unii lânga altii în tot felul de nascociri, lepadând truda satului, munca va fi o rusine, rusinea va ramâne un obicei, iar cei drepti vor fi socotiti nebuni. Se vor însela unii pe altii, crezând ca asta e legea lui Dumnezeu.

Si în cele din urma, ultima rânduiala a pamântului: se vor dezgropa oasele stramosilor si parintilor nostri, vor fi darâmate bisericile, vor fi lepadate rânduielile crestinesti si vor iesi un soi de oameni, care tot în numele lui Dumnezeu vor face biserici fara cruce, vor nesocoti Sfânta Jertfa si în cele din urma o vor amesteca în slujire cu pagânii". Prorocirea mai vorbeste despre inmultirea razboaielor, „lepadarea pruncilor din pantecele femeiesti", despre plecarea oamenilor dintr-un loc in altul si amestecarea graiurilor, la vremea cea de pe urma, cand caderea Moldovei „va fi mai grea decât caderea Constantinopolului la vremea maritului nostru domn Stefan cel Mare si Sfânt".

Dumitru Manolache

Articol apărut în publicaţia Gardianul (http://www.gardianul.ro ) pe data de 23.09.2007

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate