Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Map of North Korea - Map courtesy of CIA.gov. Raliu cere Chinei să recunoască statutul de refugiaţi a nord coreenilor
http://www.bpnews.net/BPnews.asp?ID=26089

Afişat pe 18 iulie 2007 | de Tom Strode

WASHINGTON (BP)—Coreenii americani au iniţiat o campanie pentru a aduce libertate refugiaţilor din Coreea de nord prinşi în China pe 17 iulie la o întrunire din Washington.

Evenimentul, desfăsurat pe peluza U.S. Capitol, marchează începutul unui efort, căutând să convingă Guvernul Chinei să facă următorii paşi:

Să recunoască statutul de refugiaţi al celor aproape 300,000 de nord - coreeni, care au fugit de opresiunea a ţării lor

Să oprească întarcarea refugiaţilor nord-coreeni în ţara lor, unde ei au întâmpinat închisoare, tortură şi execuţie.

Să permită refugiaţilor din Coreea de nord să se mute în altă ţară, cum ar fi Coreea de Sud sau Statele Unite.

Reprezentanţii Coaliţia Bisericii din Coreea de nord (KCC), care sponsorizează întrunirea, s-au adunat din toată ţara ca să înceapă efortul şi ca acest Congres să amâne presiunea exercitată asupra Indiei, în timp ce vor conduce Jocurile olimpice la vara anului viitor.

Regimul politic al dictatorului nord coreean Kim Jong II este unul dintre cele mai opressive din lume, negând nevoile de bază ale cetăţenilor ei. El este un perpetuator a unei varietăţi de încîlcări ale derpturilor umane, printre care detenţia, tortura, incluzând avorturile forţate şi execuţia prizomierilor politici. Guvernul s-a distras de la ajutorul cu mâncare străină pentru oamenii flămânzi spre cei militari ori spre magazinul negru, astfel contribuind la foametea celor mai mult de 4 milioane de nord coreeni de când criza a început în 1995.

Regimul politic este represiv împoptriva creştinilor sau altor adepţi religioşi. Coreea de nord este unul din cele nouă guverne desemnate de Departamentul de Stat ca ţări cu preocupări particulare, o categorie rezervată celor mai severi persecutori religioşi.

Multe ţări nord-coreene au fugit spre graniţele din nord spre China. Refuzând să respecte înţelegerea internaţională, Guvernul Chinei era inclinat să considere Coreea de nord ca un refugiu legitim, întorcând pe mulţi dintre ei acasă în ţările lor. 5 din fiecare şase nord- coreeni repatriaţi sunt vopsiţi, a spus consilierul general Sam Kim la întrunire. Câteva dintre femei care scapă în China sunt răpite de traficanţi şi forţate la sclavagie sexuală.

Richard Land, president of the Ethics & Religious Liberty Commission, speaks at a July 17 rally calling for freedom for North Korean refugees who have fled to China. The event was held on the west lawn of the U.S. Capitol.Richard Land, preşedintele Eticii Baptiste din sud şi al Comisiei libertăţii Religioase, care şi-a exprimat mulţumirea la întâlnire recentă de proclamare , a oprit programele nucleare, deşi a spus el că este nevoie de un progres mai mare.

”Până când oamenii din Coreea de nord sunt trataţi ca fiinţe umane mai mult decât ca nişte animale, până când vor fitrataţi ca nişte oameni liberi, în loc să fie robi în împărăţia feudală a lui Kim Jong II, nu vom termina lucru, a spus Land participanţilor la întrunire sub soarele de amiază. Mă unesc cu voi cu Statele Unite şi cu fiecare naţiune civilizată din lume să facem drepturile umane o parte de nerezolvat a multor negocieri cu Coreea de Nord”.

Frecvent, cei care scapă de Coreea de nord “se găsesc pe ei înşişi victime ale altei tiranii—refuzul Chinei de a recunoaşte statutul lor de refugiaţi”, a spus Land.

Întregul Guvern chinez este “responsabil pentru criza refugierii. Această situaţie nu se aseamănă cu nici o criză a refugierii în lume astăzi, deoarece aceşti refugiaţi au un loc unde să se ducă”, a spus Suzanne Scholte, preşedintele Coaliţiei pentru Libertate din Coreea de nord, la întâlnire. Ea a spus că refugiaţi ar trebui să fie bineveniţi în Coreea de Sud şi Statele Unite.

Cel puţin 14 organizaţii umanitare promis acum 7 ani că ajută China în ceea ce priveşte restabilirea refugiaţilor, dar China refuză ca aceste comunităţi umanitare să ajute şi în loc să le hăituiască şi să întemniţeze lucrătorii umanitari, a spus ea. ”Coreenii de Sud, japonezii, cei din US. şi locuitorii ei sunt întemniţaţi pentru că ajută refugiaţii nord-coreeni”.

Noua campanie cunoscută sub denumirea de “Lasă oamenii mei să meargă înainte de 2008 la jocurile olimpice”, va cere bisericilor, sinagogilor şi organizaţiilor pentru drepturile omului să difuzeze benere mari cu sloganul ei. De asemenea ea solicită Guvernul Federal si celor 50 de state să adopte rezoluţii pentru întorcerea politicii Chinei spre refugiaţii nord-coreeni. Sen. Sam Brownback, R.-Kan a detaşat o rezoluţie pentru Senatul U.S.

Peter Sohn, preşedintele Coaliţiei Bisericilor Coreene şi pastorul bisericii coreene Betel din Irvine, Clif a spus că participanţii sunt slabi în comparaţie cu cei care se opun lor.

”Oricum, nu trebuie să uităm că plânsetele fraţilor şi surorilor din Coreea de nord şi refugiaţiilor din China ajung într-adevăr la tronul lui Dumnezeu, a spus sohn. Tatăl Dumezeu aude fiecare plângere şi rugăciune de jale a celor care plâng şi se roagă pentru coreenii din nord. Cu Dumnezeu de partea noastră, eu am convingera că lucrul său va fi făcut, aşa că efortul va transforma piartra lui David care era împotriva lui Goliat şi va deveni mult mai plină de putere decât un proiectil al regimuluji lui Kim JongII”.

Rep. Ed Royce, R.-Calif., a vorbit la întrunire şi scrisorile de sprijin de la Brownback Sen. Barack Obama, D.-Ill. au fost citite.

Recent s-a raportat că evanghelistul creştin Son Jong Nam aşteaptă o execuţie publică pentru credinţa lui. Brownback s-a unit cu Vocea Martitilor (VOM), o bază de misiune din Oklahoma care ajută creştini persecutaţi din întreaga lume, în efortul de a-l elibera pe Son.

VOM solicită oamenilor din Statele Unite şi din întraga lume să trimită scrisori şi e-mail-uri direct pe adresa lui Son www.prisoneralert.com. Scrisorile vor fi expediate delegaţiei nord coreene, Statelor Unite cu pledoaria către Guvernul Coreei de nord de cruţa viaţa lui Son şi de a-l elibera din închisoare imediat.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate