Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

Baptiştii australieni sunt în topul apărătorilor pentru Agenţia Micah Challenge

Vox Vocis 24 Septembrie 2007

Robert Parham
07-03-06

Australia poate fi cunoscută ca fiind o naţiune asuprită , dar baptiştii australieni sunt în topul lumii baptiste în ceea ce priveşte apărarea Agenţiei Micah Challenge.


Micah Challenge este o iniţiativă ambiţioasă care forţează guvernele să-şi ţină promisiunile care se referă la susţinerea Naţiunilor Unite în dezvoltarea obiectivele mileniului, unul dintre ele fiind acela de a înjumătăţi sărăcia la nivel global în următorii 9 ani.

Alte obiective includ educaţia primară universală, egalitatatea în ceea ce priveşte genul şi împuternicirea femeilor, comerţul cinstit şi iertarea datoriilor, reducând mortalitatea copiilor şi asigurând protejarea mediului înconjurător.

Consiliul Alianţei Baptiste Mondiale a adoptat în 2004 o rezoluţie care să suţină Agenţia Micah Challenge. Rezoluţia spunea: "Oriunde, creştinii trebuie să fie reprezentanţi ai speranţei pentru şi împreună cu cei săraci şi să lucreze cu alţii să îi facă pe liderii noştri naţionali şi mondiali responsabili în ceea ce priveşte asigurarea unei lumi mai corecte şi mai îndurătoare."

Federaţia Baptistă Europeană a adoptat rezoluţia în 2005, susţinând Agenţia Micah Challenge.

Dar câteva organizaţii şi biserici baptiste se opun susţinerii puternice a Agenţiei Micah Challenge.

Într-un interviu acordat prin e-mail cu EthicsDaily.com , Rod Benson, directorul Centrului pentru etică creştină de la Colegiul Morling, un colegiu australian baptist, a atras atenţia asupra clasificării acţiunilor.

Benson a spus: "Toate asociaţiile creştine, din câte ştiu eu, au adoptat declaraţia Agenţiei Micah şi un număr rezonabil de mare de biserici au sprijinit MC în slujirea lor din cadrul bisericii".

Baptist World Aid-Australia conduce Agenţia Micah Challenge şi furnizează spaţiu pentru birourile funcţionarilor de la Agenţia Micah Challenge, a afirmat el.

"BWAA l-a desemnat pe primul ei avocat (AO) să se ocupe de problemele legate de sărăcia globală", a spus Benson.

Cu o concentrare puternică asupra dezvoltării obiectivelor mileniului, reprezentantul apărării i-a influenţat pe parlamentari şi a coordonat campania scrierii unei scrisori, a spus Benson. Pe lângă această susţinere, grupurile sunt în procesul de a forma biserici de-a lungul Australiei".

Benson, un comentator de la EthicsDaily.com, a spus că obiectivul este să unească grupurile de susţinere cu 20 de biserici într-un an, pe perioada a cinci ani, începând cu 2007.

La convenţia din 2006 de la New South Wales şi Australian Capital Territory, Comitetul pentru probleme sociale va lansa iniţiativa la nivelul unui stat care să faciliteze reconcilierea indigenă în Australia, a spus Benson. De asemenea, SIC sprijină programul ecumenic al Agenţiei Micah legat de programul ‘Make Indigenous Poverty History',care ţinteşte să încurajeze Guvernul Australian şi comunitatea să aplice MDG la comunităţile insulelor Aboriginal şi Torres Strait.

Preşedintele Comitetului pentru probleme sociale este Scott Higgins, care, de asemenea, este reprezentantul apărării pentru Baptist World Aid-Australia.

Uniunea statului New South Wales şi Australian Capital Territory are 330 de biserici baptiste.

Berson a spus că australienii au percepţia că tinerii şi cei din deceniul al treilea au îmbrăţişat Agenţia Micah Challenge mai repede decât australienii mai bătrâni, şi au devenit susţinătorii ei.

El a identificat trei motive pentru mişcarea Micah Challenge a celor tineri.

Primul, "tinerii sunt adesea mai idealişti şi răspund mai bine la provocările radicale (politice ca şi cele spirituale), uneori în contrast cu ceea ce ei văd ca fiind valorile părinţilor lor", a spus Benson.

Al doilea, cei mai mulţi tineri pierd doar financiar, adoptând felul de ucenicie susţinut de MC, ei sunt împovăraţi cel puţin finaciar şi cel puţin dependenţi de anumite necesităţi ale stilului de viaţă", a spus el.

Benson a spus că al treilea motiv era acela că tinerii au timp la discreţie şi energie să se devoteze pentru MC ( bătrânii nu sunt concentraţi asupra lor înşişi, dar ei sunt adesea angajaţi în lucrări şi cauze diverse).

El recunoaşte că mulţi australieni bătrâni sunt, de asemenea, susţinători neobosiţi ai Agenţiei Micah Challenge.

Faptul că directorul internaţional de la Micah Challenge, Michael Smitheram, este un baptist australian poate oferi explicaţii asupra unor nivele ridicate de interes. El este membru al Bisericii Baptiste Canberra, localizată în capitala Australiei.

Comparând australienii cu americanii, Benson a spus că baptiştii americani trebui să treacă dincolo de "miturile patriotice dăunătoare" să înţeleagă că ei trebuie să fie în primul rând creştini şi în al doilea rând americani".

El a spus "în timp ce este adevărat că cei mai mulţi australieni nu exprimă o dragoste echivalentă (sau idolatrie ) pentru naţionalism, australienii, de asemenea, trebuie să recunoască situaţia economică dificilă pe care ei o au şi baptiştii australieni fac bine să continue un stil de viaţă creştină mai autentic într-o domeniu larg.

Robert Parham este directorul executiv al Centrului Baptist de etică.

courtesy of Ethics Daily (http://www.ethicsdaily.com )

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright ? 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate