Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

În 2006 s-au înregistrat 600,000 de botezuri

Vox Vocis 26 Noembrie 2007

Publicată pe 8 noiembrie 2007 de Mark Kelly

SPRINGFIELD, Ill. (BP)-Dumnezeu lucrează în moduri nemaipomenite în întreaga lume şi baptiştii din sud înfruntă provocarea de a se alătura misionarilor lor să facă ucenici din toate naţiunile , indiferent de ceea ce implică aceasta," a relatat Bordul Internaţional de Misiune în timpul întâlnirii din 6-7 noiembrie de la Springfield, Ill.

Opt zeci şi doi de misionari erau desemnaţi în timpul ceremoniei care a avut loc în timpul celei de-a 100-a întâlnire anuală a Asociaţiei Baptiste din Illinois. Baptiştii din sud erau provocaţi să facă aceleaşi fel de angajament care implică sacrificiu, angajament pe care noii lucrători îl fac-renunîând la cariere, familii şi stilul de viaţă ca să ducă Vestea Bună a salvării prin Isus Cristos celor din întreaga lume care poate niciodată nu au auzit-o niciodată.

"Putem să ne uităm în jur şi să vedem că Dumnezeu face ceva nemaipomenit în istoria Bordului Internaţional de misiune şi a lucrării lui," a relatat Gordon Fort, vice-preşedintele organizaţiei IBM, tutorilor. "Dumnezeu îşi plantează biserica printre naţiuni şi în locuri unde niciodată nu era posibil. Misionarii voştri sunt departe în locuri periculoase, împreună cu partenerii baptişti şi ei văd mulţimi de oameni care vin în Împărăţie şi biserica este plantată pentru prima dată în istoria multor naţiuni."

SATATISTICI GLOBALE

Fort, Scott Holste, vice-preşedintele asociat pentru studiu şi echipa de tutori şi lideri din întrega lume a publicat declaraţia statistică anuală a Bbordului-detalii din lucrarea de pretutindeni, din anul trecut, în care preşedintele organizaţiei IBM a afirmat că acest lucru este surprinzător chiar pentru un secol în care s-au făcut mari progrese.

"Spuneam de mult că nu era nici un progres în îndeplinirea marii chemări în ultimul deceniu al sec.al- XX-lea decât în 200 de ani ai mişcării misionare moderne, a afirmat Rankin tutorilor. "dar când asculţi aceste rapoarte, realizezi că a fost un progres în cea ce priveşte evanghelizarea la nivel global, de când am intrat în secolul 21 decât în orice altă perioadă."

--Au mărturisit numărul de botezuri înregistrate de 600,0000 pentru prima dată

Au văzut 25,497 de biserici plantate, crescând numărul de biserici de pretutindeni la 157,890

Au implementat o strategie de palntare de biserici printre 1,134 de grupuri de oameni, incluzând 100 de grupuri de oameni angajaţi cu Evanghelia.

--S-au ocupat de cei 567,413 de noi creştini şi 1,2 milioane de membri din biserică în instruire

--Au înrolat un total de 222,604 de lideri din biserici în programe de instruire pastorală non-rezidenţială

Dacă luăm în calcul cele 600,000 de botezuri în contextul vieţii zilelor noastre, aceasta înseamnă că mai mult de 1,640 de oameni sunt botezaţi în fiecare zi, 68 în fiecare oră, mai mult decât un botez la fiecare minut în fiecare zi din an, a afirmat preşedintele comitetului tutorilor, Chuck McAlister. "Misionarii noştri şi partenerii lor naţionali au efectuat mai mult de 68 de biserici pe zi. Nu este acest lucru încântător? Dumnezeu lucrează!

În ciuda progreselor uriaşe, totuşi, 6,512 de grupuri de oameni mai mult de 3,3 bilioane de suflete, încă nu au auzit Evanghelia. Liderii organizaţiei IBM au provocat liderii baptişti din sud să mai trimită aproape 2,700 de misionari pe lăngă cei 5,300 care deja sunt, care să se adreseze acestei nevoi. Dar acest lucru cere sacrificiu serios şi mişcarea Duhului Sfânt, a spus A.C. Halsell, preşedintele comitetului de finanţe al tutorilor.

" Pe lăngă aceasta, este o asumare legată de bugetul pe care noi baptiştii vom continua să îl alocăm prin programul Lottie Moon Christmas Offering, a relatat Halsell. Totuşi, problema este că acest buget este limitat de parametrii, care nu sunt nimic mai mult decât tendinţe istorice de a dărui.

"Noi toţi realizăm că bugetul nu este suficient de mare pentru a sprijini 8,000 de misionari. Când dăm, trebuie să ne rugăm ca Duhul sfânt să lucreze în inimile noastre într-un mod care să treacă de palfonul artificial. Dacă nu vom face, ne va lua ani ca să trimitem 8000 de misionari pe teren.

"Nu este nevoie să ne lungim cu acest lucru. Banii sunt aici. Este vorba de modul cum răspundem Duhului Sfânt în vieţile nostre."

SUBLINIAZĂ BUGETUL DIN 2008

David Steverson, casierul Bordului, a prezentat tutorilor bugetul pe 2008 al organizaţiei IBM, care proiectează printre alte lucruri:
--un buget total de 304, 8 milioane de $, o creştere cu 15 milioane (5,5% ) faţă de 2007
--o creştere cu 11 milioane $ (5,4%) pentru personal, care aduce în plus 80 de misionari noi

--un supliment de 1,48 milioane $ pentru a sprijini lucrarea de plantare a bisericilor de pretutindeni.

Planul anticipează primirea a 106 milioane $ de la misiunea baptistă din sud prin programul cooperativ, o creştere cu 3,8%. Mai mult de 54% din buget- 165 milioane $ va depinde de ceea ce va da anul acesta Lottie Moon Christmas Offering pentru misiunea internaţională. Chitanţele rămase sunt anticipate din investiţii, foamete şi acordarea de ajutoare(care sunt cheltuite în special pentru aceste trei misiuni) şi alte venituri.

De asemenea, acestea include o creştere aproape cu 2,6 milioane $ pentru salariile misionarilor şi fonduri adiţionale care să ajute misionarii în zonele unde valoareaa dolarului scade dramatic, au afectat abilitatea lor de a furniza fonduri pentru familiile lor. Oficialii proiectului financiar de la organizaţia IBM trebuie să stabilească obiectivul de a strânge 165 de milioane $ pentru 2007 pentru misiunea Lottie Moon Christmas Offering, doar să susţină bugetele clericilor strânse anul trecut de 150milioane $.

Cheltuielile proiectate de US. de 47 de molioane $, reprezintă aproape 15,4% din bugetul din 2008.

DAŢI CUM DAU MISIONARII

Tutorele Charles Fowler a spus tutorilor despre vizita familiei lui de anul trecut cu misionarii într-o zonă a lumii trebuie să faci mari sacrificii ca să slujeşti.

Unul din cele mai provocatoare aspecte ale acestei vizite a fost când misionarii au dat cadouri Lottie Moon Christmas Offering şi le-au acordat mai mult de 23,000 $, a relatat Fowler. "Am fost absolut copleşit. Ca pastor interimar a unei biserici care are în medie cu aproape 200 de oameni pe săptămână mai mulţi decât erau în acea cameră şi Biserica Lottie Moon a oferit 9,000 $.

"M-am întors şi le-am spus acestor prieteni că familia era gata să se sacrifice pentru cadourile din acest an şi că biserica avea nevoie să dea aşa cum m personalul nostru de pe teren dăruia. Ei au schimbat obiectivul de a oferi 9,000 $ la 20,000 $."
Printre altele, de asemenea tutorii au discutat:

-au votat sesiunea executivă să condamne Wade Burleson pentru încălcarea codului de conducere al tutorilor. De asemenea, votul a suspendat participarea lui în bordul afacerilor pentru următoarele patru întâlniri, timp în care suspendarea va fi reanalizată( o relatare separată a unei acţiuni va fi publicată de Presa Baptistă pe 7 noiembrie).

--au adoptat o declaraţie de cinci puncte cu principii pentru analiza Evangheliei în alte contexte culturale. Declaraţia confirmă folosirea "podurilor" începând de la elemente de cultură la comunicarea adevărului Evangheliei şi încurajarea vigilenţei misionară că acele concepte nebiblice dintr-o cultură nu compromit "tot adevărul pur al Evangheliei".
--au aprobat cheltuieli de 2 mulioane $ din rezervele capitalului să îmbunătăţească capacitatea bordului în producţia video digitală a formatului HDTV.

Au aflat despre o declaraţie că între 16 august şi 30 septembrie, Bordul a alocat mai mult de 1,14 milioane $ pentru proeiecte pentru nevoi umane. Un proiect desfăşurat după sunami din 2004 din Asia de sud a ajutat 8,500 de oameni.

Au fost informaţi despre lansarea unui nou site pe internet CommissionStories.com, care reprezintă un pas important spre crearea unei resurse multimedia disponibilă bisericilor şi partenerilor de misiune.

--au votat pentru necestatea unui studiu nou pentru misionarii care slujesc prin programul International Service Corps.

Mark Kelly este un scriitor din Gallatin, Tenn.

courtesy of Baptist Press News (http://bpnews.net )

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright (c) 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate