Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

COMPENDIU INTERNATIONAL: Liderii musulmani sunt provocaţi să stea împotriva terorii
http://www.bpnews.net/BPnews.asp?ID=26086

Afişat pe 17 iulie 2007 | de Mark Kelly

NASHVILLE, Tenn. (BP)—Un indian implicat în atacul din 30 iunie de pe aeroportul Glasgow avea legături cu reţeaua Al-Qaeda şi un scriitor bine-cunoscut din India a chemat liderii islamului să ghideze musulmanii în rezistenţa radicalismului.

Cuvântările inflamatoare ale liderului Al-Qaedei Osama bin Laden, mesajele către operativele Al-Qaeda şi propaganda împotriva U.S. şi a Britaniei au fost găsite pe Cd.-uri şi pe calculator acasă la Kafeel Ahmed în Bangalore, India, a raportat ziarul Times din India pe data de 10 iulie.

Atacul Glasgow a fost şocant, considerându-se mediile suspecţilor, a spus Banu Mushtaq, un scriitor popular din statul Indian Karnataka, autorul romanului “Hasina, ” al cărui subiect este un film nou al regizorului Girish Kasaravall.

”Orice lucru este o întrebare pentru mine, şi eu nu ştiu răspunsul, a spus ziarul The Hindu. Unde este conducerea musulmană care ar putea ghida comunitatea în momentul de criză, confuzie şi deznădejde. Cine sunt oamenii care provoacă minţile tinere şi inteligente să acţioneze aşa”.

Ahmed, un inginer aeronautic, care a studiat doctoratul în Britania, nu se aşteaptă să supravieţuiască distrugerilor severe cauzate când el a conducea un Jeep Cherokee înspre terminalul aeroportului Glaslow. Fratele său, Sabeel şi al treilea Indian suspect, Mohammed Haneef, amândoi doctori erau de asemenea retinuţi pentru faptul că erau suspecţi că ar avea legături cu această acţiune.

PROTESTATARUL CREŞTIN TIANANMEN REŢINUT DIN NOU- un creştin activ care a fost întemniţat şi eliberat după 1989, odată cu democraţia Tiananmen Square instalată în Beijing fusese din nou reţinut, conform cu drepturile umane ale grupului de câine de vânătoare.

Zhang Zhiyong a făcut 18 luni de puşcărie după protestul în care sutele, nu miile de activişti ai democraţiei au fost omorâţi de soldaţii de la Guvern şi tancurile pe dat de 22 aprilie 1989. el a fost rearestat ăe 6 iulie , conform datelor furnizate de Centrul de Informare pentru Drepturile omului şi Democraţie, fondat în Hong Kong.

Familia lui Zhang nu fost informată despre motivele detenţiei lui, a spus grupul, dar observatorii cred că aceasta poate fi legată de implicare lui în ilegalitatea bisericii din Beijing, conform postului Washington.

Un alt pratestatar Tiananmen, Sun Hong, a fost eliberat de la închisoare pe 7 iulie fără nici o explicaţie. În timp ce, Sun a fost condamant la moarte pentru implicarea în ridicare, dar ma itârziu a fost suspendat.

CICLONUL DIN PAKISTAN A AFECTAT 15 MILIOANE –Aproximativ 700 de persoane au murit sau au fost date dispărute şi mai mult de 250,000 de oameni au rămas fără case, după ce ciclonul tropical a bătut pe coasta Pakistanului pe 26 iunie. 250,000 de oameni din 18 state de pe coasta Pakistanului au fost afectaţi de vânturile puternice care au bătut cu o viteză de 80 mp-oră şi ploile abundente care au făcut pagube mari şi inundaţii.

Situaţia ar putea fi complicată chiar şi mai mult de apropierea musonilor, a firmat Dana Palade, de la oraganizaţia creştină World Vision. Grupul s-a unit altor organizaţii, la cererea Guvernului, în a noua lună de efort în furnizarea mâncării, medicamentelor, şi a altor aprovizionări de bază, a spus ea Mission Network News.

Deşi, World Vision este o organizaţie creştină, ei încă sunt foarete deschişi în ceea ce priveşte identitatea lor, în timp ce lucrează predominant printre naţiunile musulmane, a spus Palde. “Din experienţa mea cu comunităţile locale, credinţa noastră în Dumnezeu şi valorile noastre sunt o punte de comunicare, a spus ea. Noi oferim încredere când oamenii înţeleg de ce noi venim aici să lucrăm şi să fiu cinstită cu voi, primul primul punct forte în lucrare este faptul că suntem împreună”.

Pakistanul încă nu a fost în întrgime reconstituit de la cutremurul din 2005, care a ucis mii de oameni, a adăugat Palade.

PACEA SE MUTĂ SPRE UGANDA – Guvernul Ugandei şi liderii armatei de rezistenţă a Domnului, au semnat al treilea element a celui de-al cincilea acord de pace de abele părţi că vor sfârşi cele două decade de luptă în partea de nord şi cea de est a ţării africane.

Un acord de reconciliere şi responsabilitate a fost semnat pe 29 iunie, conform afirmaţiei lui Martin Oju, cel care a condus delegaţia LRA la pace , vorbea fiind reţinut în sudul Sudanului. Conflictul dintre Guvern şi cultul aşa-zişilor creştini conduşi de Joseph Kony a ucis mii de tineri şi a împins aproape 2 milioane de oameni spre câmpurile de refugiere, raportează Agenţia Reuters.

Pacea despre care se vorbeşte începând cu iulie anul trecut şi armistiţiu a fost semnat în august, dar progresul fusese încetinit deoarece delegaţiile LRA au mers în afara diferitelor perioade de negocieri.

MALAEZIENILOR LE ESTE TEAMĂ DE ISLAM—recentele demolări ale centrelor de închinare musulmane a produs teama că islamul va prelua controlul în Malaezia, în ciuda garanţiei libertăţii religioase.

”De ce Guvernul ne dărîmă bisericile când ei spun că suntem liberi să ne alegem religia, a întrebat Sazali Pengsang, un pastor din statul de nord Kelantan după ce clădirea bisericii a fost ştearsă de pe suprafaţa pământului de autorităţile locale. Incidental nu m-a oprit de la a practica credinţa mea”, a afirmat el serviciului de ştiri Reuters.

Oficialii din Kampung Jias au spus că acea clădire a fost construită fără aprobări, dar membrii din biserică au spus că legea malaeziană nu cere aprobare pentru o constrcţie pe propriul teren. Provincia Kelantan este controlată de un partid politic Islam se-Malaysia, care vrea un stat Islamic guvernat de legea Sharia.

Liderii creştini malaezieni sunt îngrijoraţi că, islamul recunoscând mai mult drepturile şi minorităţile religioase, experimentează o mai mare restricţie. Moschee imense sunt constrite în zone în care sunt câţeva rezidenţe musulmane şi televiziunea de stat, transmisii radio islamice, dar sunt interzise alte programe religioase.

”Dacă autirotăţile nu intervin, islamismul extrem va fi încurajat în mod indirect să arate forţa fizică şi agresiunea lor împotriva altor practice religioase, a afimat prin intermediul Reuters vorbitorul Părtăşiei Creştine Evanghelice, Wong Kim Kong. Aceasta ar ameninţa armonia religioasă, unitatea naţională şi integrarea naţională a naţiunii”.

Musulmanii alcătuiesc aproximativ 60% dintre cei 26 de milioane de malaezieni.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate