Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

Confesiunile relevante au un viitor

Vox Vocis 24 Septembrie 2007Charles Wade

Astăzi , mulţi observatori pun întrebări cu privire la viitorul confesiunilor. Ani în urmă, baptiştii înşişi erau critici la adresa confesiunilor, pentru că ei erau aşa ade fixaţi pe autonomia bisericii locale, pe ideea că nimic mai mult decât o asociaţie de biserici care pare prea incomodă şi restrictivă. Am început să lucrăm împreună, încet şi dureros, datorită naşterii mişcării moderne misionare. William Carrey a venit din Anglia în India în 1793, cu convingerea că Dumnezeu îl chemase să meargă să predice şi să înveţe Evanghelia şi el a depins de biserici în ceea ce priveşte sprijinul. La începutul secolului 19, Luther Rice a călătorit călare de-a lungul Coastei Atlanticului să caute susţinere pentru misionarii Adoniram şi Ann Judson. Aceşti baptişti i-au făcut conştienţi pe baptişti de nevoia de cooperare cu privire la sprijinul celor din familia Judson şi strigătul după mai mulţi misionari.

Convenţia Baptistă Triennial era cea mai veche încercare de a aduce baptiştii împreună într-o organizaţie naţională. Dar în 1845 această cooperare firavă s-a terminat atunci când Convenţia Baptistă de Sud a fost formată în Augusta, Ga. Convenţiile de stat ale baptiştilor au început să sprijine misionarii, colegiile, plantatorii de biserici, lucrarea cu copiii orfani şi alte nevoi. Şi în 1848, prima Convenţie de stat a bisericilor baptiste din Texas a fost organizată.

De-a lungul anilor , confesiunile au reprezentat o identitate în jurul principiilor biblice , istoriei obişnuite şi posibilităţii pentru implicarea în reţeaua congregaţiilor de surori. De asemena, ele încurajează fluxul influenţei. Bisericile se influenţează una pe cealaltă şi confesiunile influenţează bisericile locale şi ajută influenţarea bisericilor locale să aibă un impact mare.

Ideea că noi ne îndreptăm spre o eră post-confesională nu este aşa de înspăimântătoare pentru baptiştii din Texas, cât ar fi pentru alţii. Lyle Schaller, cel care a lucrat cu bisericile din toate confesiunile, printre primii consultanţi în biserică, a spus că doar confesiunea care înţelege cum să înceapă biserici noi, să înstruiască şi să echipeze lideri eficienţi şi să lucreze împreună pentru a întâmpina nevoile umane, va continua să supravieţuiască. Aceasta, desigur, este ceea ce BGCT a fost încă de la început. Dar noi întâmpinăm provocări enorme, pentru că multe dintre bisericile noastre au neglijat să fie deplin informate despre misiuni, evanghelizări, educaţie şi slujiri benevole ale BGCTului. Poţi să accesezi site-ul - www.bgct.org şi să vezi modurile în care schimbă vieţile oamenilor pentru Cristos în fiecare săptămână cu daruri pe care să le oferi prin programul Cooperativ BGCT.

Unele semne importante pot indica o descreştere în influenţarea confesiunilor în aventura creştină, dar eu cred că bisericile noastre din Texas sunt într-un loc de invidiat. Bisericile noastre ştiu care convenţie poartă de grijă pentru ele, este angajată să le ajute să fie eficiente, care asigură o reţea puternică a bisericilor care încurajează unitatea şi face posibilă sinergia unei cooperări eficiente. Noi facem mai mult împreună decât putem face singure.Noi suntem adorate.

Charles Wade este directorul executiv al Convenţiei Generale Baptiste a Bordului Executiv din Texas.

courtesy of The Baptist Standard (http://www.baptiststandard.com)

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright ? 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate