Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

82 de misionari răspund chemării lui Dumnezeu

Vox Vocis 26 Noembrie 2007

Publicată pe 9 noiembrie 2007 de Don Graham

SPRINGFIELD, Ill. (BP)-Faţa ei este imprimată în mintea lui Michael*.

Acum zece ani, omul de afaceri născut în Texas şi-a amintit de ciocănitul încet la uşă unei camere cu acoperişul din stuf într-un oraş mic din Rusia. Era prima excursie misionară. O femeie mai în vărstă a răspuns şi Michael i-a dăruit o Biblie. Aceasta a fost când viaţa lui s-a schimbat pentru totdeauna.

"Ea a căzut în genunchi, plângând, mulţumindu-mi, a spus el. Cu lacrimi în ochi, femeia a explicat că ea şi-a pierdut soţul în timpul celui de-al doilea război mondial şi nu a avut bani să cumpere o Biblie. Timp de ani, ea s-a rugat ca cineva să vină şi să îi aducă una.

"Aceasta va fi cu mine până voi muri, a spus Michael. Niciodată nu m-am gândit într-un milion de ani că Dumnezeu mă va folosi să ating viaţa cuiva din altă ţară, dar el a făcut-o."

Micahel crede că domnul a folosit întâlnirea să îl cheme pe câmpul de misiune. Acum, el şi soţia lui sunt conduşi spre Asia.

Cuplul era printre cei 82 de misionari desemnaţi de Bordul internaţional de misiune pe 7 noiembrie la Springfield, Ill., în timpul întrunirii anuale şi sărbătorirea celui de-al 100 an al Asociaţiei baptiste Illinois.

"Sunteţi aici în această seară, deoarece aţi recunscut chemarea lui Dumnezeu în mod personal, a spus preşedintele organizaţiei IBM , Jerry Rankin, misionarilor înainte de a se aduna mai mult de 1,500 de oameni la Centru Convenţiei Prairie Capital.

"Ai simţit chemarea lui Dumnezeu în multe moduri...El a folosit mediul şi experienţa voastră şi a spus "V-am dat un loc!."

Obiectivul lui Rankin a fost să facă evident faptul că misionarii împărtăşesc povestirea lor personală misiunilor.

Soţia lui Micahel, Jennifer spus că ea ştia că Domnul o conduce să meargă în alte ţări, când ea deodată a fost copleşită de o urgenţă să scrie un cec de 500 $ pentru o vacă. Într-o duminică la biserică, Jennifer şi-a amintit că pastorul a vorbit despre nevoia de misionari din India. Vacile erau valoroase pentru misionarii de aici, a explicat pastorul, dar prea scumpe ca să le cumpere. Ea a cerut bisericii dacă vor să doneze bani pentru vacă.

"Îmi aminetesc că eram aşa de încântată am scris cecul, că am simţit că pot plânge, a spus Jennifer.

CHEMĂRI PERSONALE

Dar povestea chemării lor a fost doar una din multe care au fost împărtăşite în timpul serviciului de desemnare. De exemplu:

"Aceasta începe cu o ceaşcă de cafea din ultima zi a excursiei de viziune din Africa de nord, a spus Jason*, un membru al primei Biserici Baptiste din Jonesboro, Ark. Misionarii au spus "Noi avem nevoie de studenţ la colegiu şi promit că îi voi trimite. Peste cinci ani, Dumnezeu m-a chemat împreună cu peste 70 de studenţi pentru perioada de vară", Jason se va întoarce în Africa de nord cu soţia lui, Amanda.

"Am fost un profesor care dorea să facă ma mult pentru Dumnezeu. El mi-a arătat nevoia când lucram ca jurnalist în Asia de sud. A venit, am văzut sărăcia, a privit masele şi am aflat despre goliciunea lor," a spus Eric, cel care se va reîntoarce în Asia de sud cu soţia lui, Coleen.

"Am venit la Cristos prin mărturia unui misionar, a spus Heidi.* ca misionar pe termen scurt în Europa de vest, am văzut privirea de mirare şi speranţa pe faţa unei femei refugiate când împărtăşeam dragostea uimitoare a lui Dumnezeu. Dumnezeu mă cheamă să rămân."

"Într-o zi, Dumnezeu mi-a vorbit că nu erau suficiente motivele pentru a merge în altă ţară. Înspăimântat, am aşteptat o săptămână înainte de aspune soţiei mele, a reamintit Jason.*

I-am spus soţiei lui Jason, Kelii, "În sfârşit, el mi-a mărturisit chemarea lui, doar ca să desopăr ceee ce Dumnezeu confirmase în inima mea cu o săptămâ înainte prin cartea lui Ieremia. Noi ascultăm de chemarea lui Dumnezeu şi ne mutăm în Asia centrală."

"Se spune că nu trebuie să fii un absolvent de seminar ca să fii misionar. Poţi fi casier, profesor, sau muzician. Suntem toţi trei, a spus Tracy Delac, un membru din biserica baptistă McGregor din Fort Myers, Fla. Tracy şi soţul ei, David vor sluji în Africa de sud.

"Eram Jonah... un manager prosper care a simţit chemarea lui Dumnezeu în misiune. Am alergat. După incidentul cu balena, Dumnezeu mi-a deschis ochii către adevărata comoară, a spus Philip,* cel care alături de soţia sa, Alisa, vor împărtăşi pe Cristos în Orientul Mijlociu.

"Ca preşcolar....i-am dat mamei o notă, în timp ce eram în maşină: "Dumnezeu mă trimite pe câmpul de misiune. Acum 48 de ani, Dumnezeu ne-a trimis în Guatemala," a spus Glynis Miller. Glynis şi soţul ei, David, sunt membri ai Bisericii Baptiste din Martinez, Ga.

"În timp ce erau la şcoală cei patru copii ai noştri, Dumnezeu a folosit biografiile misionare pe care le-am citit în familie seara la cină să ne conducă spre un grup de oameni uitaţi," a spus Becky.* ea şi soţul ei, Scott, sunt conduşi spre Africa de est.

"Ca un cuplu ISC, basketul a deschis uşile spre un sat budist. Basketul ne-adus într-o şcoală musulmană. Astăzi,Dumnezeu continuă să folosească pasiunea mea pentru sport ca să împărtăşesc dragostea lui Cristos," a spus Clint,* cel care va sluj în Orientul Mijlociu cu soţia lui, Natalie.

„Acum zece ani, un slujitor de la templu din Taivan a înşfăcat mâna mea. Pierdut fără speranţă el a început să cerşească ajutor. Chiar atunci, L-am rugat pe Dumnezeu să mă folosească să penetrez acest întuneric," a spus Rob,* cel care va sluji printre oamenii din Asia cu soţia lui, Alicia.

"În Asisa în 1999, am cântat la chitară toată noaptea cu o trupă locală de rock. O săptămână mai târziu, am fost capabil să împărtăşesc pe Isus cu cel care cânta la bass, prietenul meu Shaddad. Dumnezeu a folosit rezistenţa lui la Evanghelie ca să crească pasiunea mea pentru a atinge musulmanii, a spus Tanner, * cel care părăseşteEuropa cu soţia lui, Audrey.

Rankin, preşedintele IBM, a comparat chemarea misionarilor cu cea a lui Moise, una a providenţei, cu scop şi împuternicire. El i-a avertizat să nu piardă concentrarea şi a reamintit misionarilor că, aşa cum Dumnezeu a promis că va merge cu Moise, El va merge şi cu ei.

"Scopul pentru care noi mergem este să salvăm o lume din legăturile păcatului şi să-i eliberăm prin puterea lui Isus Cristos," a accentuat Rankin.
"De ce ne-a spus Isus să fim martorii Lui, chiar până la marginile Pământului? Deoarece este afirmată de faptul că noi vom primi puterea Duhului Sfânt a lui Dumnezeu."

NICI UNUL NU ESTE SCUTIT

De asemenea, Rankin a cerut misionarilor să asculte de chemarea lui Dumnzeu, în timp ce se plângea de numărul de baptişti din sud care nu urmează Marea Trimitere.

"Nu este un lucru obişnuit ca după un serviciu de desemnare cineva să vină la mine şi să spună: "Dr. Rankin eu aş vrea să merg ca misionar, dar Dumnezeu nu m-a chemat," a afirmat Rankin. "Niciodată nu am ştiut cum să răspund acestei afirmaţii cu tact. Cee ce vreau să spun este "Ce ai zis? Eşti copilul lui Dumnezeu? Cui crezi că i-a fost dată Marea Trimitere doar ucenicilor de pe dealul Galileii?

"Noi credem că dacă nu am avut experienţa luminii orbitoare pe drumul Damascului, suntem scutiţi," a explicat el.

Cei 82 de misionari se alătură celor 5,300 de alţi misionari baptişti din sud care deja slujesc pretutindeni. Rankin a remarcat numărul care reprezintă doar 3% dintre toţi baptiştii din sud, mai puţini de unul la fiecare 3,000

"Trebuie să ne cercetăm inimile şi voinţa de a aduce vieţile noastre în accord cu inima lui Dumnezeu, a relatat Rankin. "Dacă Dumnezeu te cheamă, nu este suficient să spui mă voi ruga mai mult, voi da mai mult, voi merge în misiuni pe termen scurt, nu poţi să te tocmeşti cu Dumnezeu".

"O lume pierdută aşteaptă pe cineva care să spună: voi merge."

*Ultimile nume nu sunt menţionate din motive de securitate. Don Graham este un scriitor pentru Bordul Internaţional de Misiune.

courtesy of Baptist Press News (http://bpnews.net )

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright (c) 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate