Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Evanghelist confruntă execuţia in Coreea de Nord
http://www.bpnews.net/BPnews.asp?ID=26060

Afişat pe 12 iulie 2007 | de Staff

WASHINGTON (BP) - Evanghelistul Son Jong Nam aşteaptă execuţia publică pentru că a împărtăşit credinţa în Cristos în Coreea de Nord, dar un senator U.S. şi un slujiror din biserica persecutată lucrează la eliberarea lui.

Planul de execuţie a lui Son va urma unui an de tortură într-o închisoare a mortii întemniţat în Pyongyang şise intenţionează să se trimită un mesaj şi altor creştini din Coreea de Nord că nu va fi tolerat creştinismul, conform cu Voice of the Martyrs (VOM).

Sen. Sam Brownback, R.-Kan, un candidat prezidenţial şi un apărător al drepturilor umane în Coreea de Nord, el a lucrat împreună cu VOM., o bază de misiune din Oklahoma care ajută creştinii din întraga lume, în efortul de a-l elibera pe Son.

Brownback a trimis o scrisoare pe 6 iunie, secretarei de stat Congolezza Rice şi Secretarului General de stat al Statelor Unite, Ban Ki-moon, explicând situaţia grea şi pledând pentru intervenţie. De asemenea, scrisoarile erau semnate de Sens. Max Baucus, D.-Mont.; Richard Durbin, D.-Ill.; James Inhofe, R.-Okla şi David Vitter, R.-La.

Un fragment din scrisori citează: “viitoarea colaborare şi angajament cu Coreea de Nord va fi cu mai mult provocatoare, dacă liderii ei vor continua să persecute proprii ei oameni pentru puncte de vedere religioase. Statele Unite au făcut din libertatea religioasă şi politică elemente importante în relaţiile diplomatice şi noi suntem grav îngrijoraţi de abuzul unor astfel de drepturi de bază în Coreea de Nord”.

Fratele mai tânăr al lui Son, Son Jong Hoon, a apărut pe data de 12 iulie la Conferinţa de ştiri sponsorizate de Brownback şi VOM la Clubul Naţional de presă din Washington ca să ceară ca presiunea Coreei de Nord să îl elibereze pe Son.

”Singurul meu scop în viaţă chiar acum este să-l salvez pe fratele meu, a spus Son la Conferinţa ştirilor, conform unei eliberări scrise. Mă rog lui Dumnezeu pentru siguranţa fratelui meu”.

VOM cere ca oamenii din Statele Unite şi din întraga lume să trimită scrisori şi e-mail-uri direct lui Son www.prisoneralert.com. Scrisorile vor fi expediate delegaţiei nord coreene , Statelor Unite cu pledoaria către Guvernul coreean să cruţe viaţa lui Son şi să îl elibereze din închisoare imediat.

Oamenii sunt încurajaţi să trimită e.mail-uri U.N. reprezentantul guvernamental pentru drepturile umane şi departamnetului de stat din Statele Unite cerând intervenţia pentru eliberarea lui Son.

Todd Nettleton, VOM, directorul dezvoltării mass-mediei, cerea ajutor în publicare ştirilor de la organizaţie: “ noi vă cerem să vă rugaţi pentru dl. Son, dar de asemenea oameni de peste tot din lume acţionează spre folosul lui. Isus a spus că slujirea celor din închisoare este ca şi cum l-a sluji pe el. Orice scrosoare ţi orice e-mail poate schimaba ceva”.

Son a fugit de Coreea de nord în china în 1998, unde a întâlnit un misionar din Coreea de Sud şi a devenit creştin, conform ştirilor publicate de VOM. Un soldat mai în vârstă din Corea de nord, Son a simţit că este chemat să fie un evanghelist în Corea de nord. Totuşi el a fost arestat de poliţia chineză şi trimis înapooi în Coreea de nord, acuzat de trimiterea misionarilor în ţara lui.

Son a fost închis ţi torturat pentru trei ani cu 200 …. Mulţi dintre cei care erau creştini arestaţi pentru credinşa lor, conform VOM, cei mai mulţi au murit, în şase luni. El a fost el a fost eliberat condiţionat în 2004. După c edin nou a fugit în China să vadă pe fratele lui, Son a fost arestat când s-a întors în Coreea de nord , unde a stat închis până ăn ianuaire 2006.

Coreea de nord este o dictatură comunistă cu un ul dintre cele mai asupritoare regime din lume, negând nevoile de bază ale cetăţenilor Guvernul lui Kim Jong II este represiv în special cu cei creştini şi cu adepţii religioşi. Coreea de nor este una dintre cele opt guverne desemnate de Departamentul de stat ca o ţară cu preocupări particulare, o categorie rezervată pentru cei mai severi persecutori religioşi.

*****
Compilat de Jennifer Thurman

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate