Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

A avut Pavel mai mult success ca şi scriitor sau ca şi evanghelist?

Vox Vocis 24 Septembrie 2007

De Woody Murray
8/22/2007

După exerienţa lui de convertire, Pavel a vorbit cu mult curaj ori de câte ori a avut ocazia.

Poate niciodată n-a existat unul care să predice Cuvântul cu atâta talent şi putere ca el. Însă Domnul a îngăduit să fie băgat la închisoare. Şi probabil că Pavel s-a luptat să priceapă de ce Dumnezeu nu-i dădea voie să călătorească şi să spună altora despre Vestea Bună. Putea să dăruiască acest mesaj multor sute, poate mii de oameni prin călătoriile sale.

Însă Pavel s-a hotărât să facă tot ce era mai bun din situaţia în care se afla. Şi astfel a scris scrisori. Dumnezeu l-a inspirat, şi astăzi, acele scrisori alcătuiesc cea mai mare parte a Noului Testament. Ele au schimbat multe milioane de vieţi de când le-a scris Pavel. Şi vor schimba încă multe alte milioane de vieţi în viitor.

Şi ce are acest lucru în comun cu obiectivele lucrărilor creştine din biserica voastră?

Gândiţi-vă puţin! Când e vorba de evanghelizare, pe ce se bazează mai întâi biserica voastră? Pe mesajul de duminică? Sau profitaţi de alte oportunităţi prin care puteţi ajunge la şi mai mulţi oameni decît doar la cei care participă la serviciile din fiecare duminică. Pentru că era închis, Pavel n-a mai avut şi alte variante între care să aleagă. Voi, însă, aveţi. Există atât de multe căi prin care vă puteţi face lucrările şi astfel să mergeţi dincolo de zidurile bisericilor voastre.

Spre exemplu, ar putea păstorul vostru să scrie în mod regulat pentru ziarul zilnic sau săptămânal local o rubrică de meditaţie creştină? Ce-aţi spune de o revistă pentru comunitatea voastră? Chiar şi ziarul sau revista locală cea mai mică poate să ajungă la sute de oameni care altfel nu ar putea şti niciodată de biserica voastră. Un articol creştin scurt de la păstorul vostru ar putea fi exact ceea ce are nevoie cineva aflat în suferinţă. Ar putea mângâia inima cuiva şi atunci acea persoană ar putea să dorească să vă viziteze biserica şi astfel viaţa ei să fie schimbată de Cristos.

Aţi putea oferi serviciile voastre de închinare unei staţii de radio laice sau creştine locale? Uneori există staţii de radio foarte mici, atât AM cât şi FM, care nu au semnal foarte puternic, însă care ajung totuşi la mii de ascultători fideli din comunitatea voastră.

Ocazional, aceste staţii sunt în căutare de programe pentru week-end sau pentru timpul de seară. Ar putea fi dornici sau dispuşi să transmită mesajele voastre de duminică şi astfel, să extindă aceste servicii de închinare la mai mult decât oamenii care vă vizitează biserica în fiecare duminică. Puteţi de asemenea să le faceţi cunoscut şi membrilor bisericii (în special celor bolnavi ce nu pot să iasă din casă), că pot să asculte serviciul de închinare de duminica la radio.

Dar televizorul? Există cumva o staţie de televiziune locală afiliată, chiar şi un canal cu program limitat care ar putea să vă transmită serviciile de Duminică la un preţ rezonabil? Aţi putea fi surprinşi să vedeţi că mesajele de Duminică pot fi auzite de mai multe persoane decât aţi visat vreodată...însă nu mai multe decât sunt prevăzute în planul Lui.

Nu există o limită în ce priveşte ceea ce poate Dumnezeu să facă prin lucrările voastre din biserică. Trebuie doar să faceţi un prim pas şi să vedeţi unde vă va conduce El. Începeţi prin a lua şi citi prin ziarele sau revistele locale pe care le vedeţi în magazine. Luaţi-vă ceva timp să cunoaşteţi staţiile radio AM sau FM, în special cele de seară şi de week-end. Verificaţi şi canalele TV ce ar putea fi dispuse să vă transmită serviciile de închinare de duminică. Apoi faceţi-vă timp pentru o vizită la sediile ziarului local sau la staţiile locale de radio şi televiziune. Şi întreabaţi dacă au vreo nevoie pe care biserica voastră ar putea-o rezolva? Aţi putea vedea că Dumnezeu a fost deja la lucru şi a deschis deja uşi pentru voi.

Fiţi deschişi să luaţi în considerare opţiuni la care nu v-aţi gândit niciodată. Verificaţi cartea de membrii ai bisericii voastre şi vedeţi dacă cineva din ei ar putea lucra sau cunoaşte persoane ce lucrează în astfel de posturi. Poate chiar producătorul staţiei locale de radio participă regulat la serviciile de închinare din biserica voastră. De asemenea întrebaţi dacă există un membru în biserică, care să posede un teren aproape de un drum principal sau de un drum foarte circulat. Ar permite acea persoană să puneţi un indicator cu adresa bisericii şi poate cu un scurt mesaj creştin? Un astfel de mesaj poate să atingă mulţi oameni care trec prin acel loc şi să-i încurajeze să participe la serviciile de închinare din biserică. Asiguraţi-vă apoi că aţi dat de o persoană pricepută în a face astfel de indicatoare şi că nu încălcaţi legile locale.

O altă variantă de a împărtăşi cu alţii mesajele din serviciile de închinare e aceea de a oferi comunităţii voastre broşuri cu întrebări şi răspunsuri legate de creştinism sau alte teme religioase de interes. Acestea pot atinge nevoi spirituale specifice în câmpul vostru de misiune.

Şi acum, revenind la întrebarea mea de la început, şi anume dacă Pavel a avut succes mai mult ca evanghelist sau scriitor? nu ştim câţi oameni a atins prin predicile lui, însă putem spune că prin scrierile lui, el a făcut ca multe milioane de oameni să ajungă să-L cunoască pe Dumnezeu.

Prin căte alte modalităţi noi ai putea tu să treci dincolo de „zidurile" serviciilor de închinare de duminica şi să-L faci de cunoscut celor pierduţi?

„Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune, şi să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri." Matei 5:16

---Murray este un specialist cu o experienţă de 30 de ani pe probleme de comunicare, al unei biserici independente. Dacă aveţi întrebări legate de probleme de comunicare ale bisericii dumneavoastră, scrieţi-i la adresa rwoodymurray@comcast.net sau sunaţi-l la telefonul (615) 646-5725.

courtesy of Tennessee Baptist Convention (http://www.tnbaptist.org )

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright ? 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate