Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

Scăderea dolarului loveşte misiunile IMB puternic

Vox Vocis 19 Noembrie 2007

Publicată pe 5 noiembrie 2007 de Erich Bridges

RICHMOND, Va. (BP)-Gândeşte-te că dolarii de pe următorul cec de plată pierd aproape jumătate din valoare. Vei putea să poţi să plăteşti taxele--mai puţin să cumperi ceva extra?

Aceasta este o realitate descurajant[ pe care o înfruntă unii misionari baptişti din sud. Dolarul continuă să scadă în valoare pretutindeni. Oficialii prioectului financiar al Bordului de Misiune vor avea nevoie să atingă obiectivul lor de a strange 165 de milioane $ pentru misiunea Lottie Moon Christmas Offering ca să susţină bugetul record pentru cadourile record de anul trecut de 150 de milioane de $.

Dacă ai adus o maşină din import şi alte produse străine fabricate în anul acesta, probabil ai simţit scăderea dolarului. Îmaginaţi-vă că îţi cumperi orice din strănătate cu valoarea care continuă sa îşi piardă valoarea. Aceasta este ceea ce misionarii, care locuiesc departe, dar sunt susţinuţi de dolarul US., trebuie să facă. Când dolarul este puternic, misionarii au o putere de cumpărare mai mare. Dar zilele dolarului puternic s-au dus, cel puţin pentru moment.

Spre deosebire de cei mai mulţi exportatori care beneficiază de scăderea dolarului, care face bunurile lor mai ieftine pe piaţa inetrnaţională, exportul nostru este misionarii, care cheltuie dolari americani, a spus David Steverson, casierul şi vice-preşedintele de finanţe de la IMB. "Costul atât pentru Bordul de misiune şi fiecare misionar a crescut direct proporţional cu scăderea doalrului."

Baptiştii din sud au depăşit obiectivul de a strange suma de 150 de milioane de $ pentru misuinea Lottie Moon Christmas Offering din 2006 aproape de 200,000 $, procurând cel mai mare cadou de-a lungul celor opt ani de existenţă. De asemenea, el marchează o creştere cu un procent de 8,9% faţă de cele din 2005 de 137,9 milioane $. Cadoul din 2006 a furnizat mai mult de jumătate din bugetul total de 288,9 milioane $ alocat pentru 2007. Misiunile baptiste , care se dezvoltă, au dat prin Progarmul Cooperativ bani pentru restanţe. Majoritatea bugetului de la IBM merge să susţină misionarii din alte ţări. Cu ceea ce a rămas plăteşte pentru bugetele de misiune şi se achită cheltuielile capitale.

PIERDEREA PUTERII DE CUMPĂRARE

"Suntem recunoscători baptiştilor din sud pentru susţinerea pe care ei o acordă Bordului Internaţional de Misiune şi personalului nostru din alte ţări," a afirmat Steverson. Dar scăderea dolarului a avut un impact înspăimântător asupra puterii de cumpărare a dolarului pe care noi îi cheltuim. De exemplu, în 2002 puteai cumpăra un euro la valoarea unui dolar. În ianuarie 2006, acelaşi euro avea o valoare de 1,17 $, în ianuarie 2007 el era de 1,27$ şi atăzi acelaşi euro va costa personalul nostru 1,45$.

Nu bugetul fiecărui misionar a avut o lovitură aşa de grea. De asemenea, misionarii de la IMB primesc o creştere a buigetului (sau descreştere), depinde de inflaţia generală şi de valoarea dolarului în ţara în care slujesc. Dar scăderea dolarului este simţită la un anumit nivel sau în celălalte şări.

"Nimeni nu a fost scutit", a relatat Gary Stevens, liderul grupului de susţinere financiară de la IBM.

Reglările costului pentru misionari sunt calculate pe baza schimbării schimbării dolarului a "coşului de bunuri şi servicii" - nivelul mediu de viaţă s-a ridicat. În timpul primelor zece luni din 2007, a afirmat Stevens, costurile totale pentru misionari au crescut cu de la 1,8 milioane $ la 15,5 milioane $, un salt de 13 procente în acelaşi an.

Este o statistică mai alarmantă: într-un an anumit an în 160 de locuri de misiune, valoarea doalrului s-a schimbat în medie de 140 de ori --la jumătate din valoarea în funcţie de valoarea lui şi descreşterii , aşa că acest an, ratele se vor schimba de 400 de ori , micşorând puterea de cumpărare.

"Misionarii continuă să eşueze în puterea de cumpărare, cel puţin cu două luni înainte ca ei să poată fi pregătiţi pentru costurile care cresc.

Cel puţin sunt reglate costurile pentru fiecare misionar. Bugetele pentru misiune, care plătesc pentru misuinile prezente, nu au asemenea protecţie.

"Nu este nici un supliment care să regleze aceste bugete referitoare la pierderea valorii dolarului," a afirmat Steverson. "Pur şi simplu, misionarii noştri au mai puţine fonduri cu care să supravieţuiască."

"Aceasta înseamnă că sunt mai puţini bani pentru evanghelizare, programe de ucenicizare, deschidere de biserici-misionarii sunt trimişi departe ca să ducă la bun sfârşit ceea ce au început în primul loc.

Gândiţi-vă la Africa de nord şi Orientul Mijlociu, unul din primele centre globale ale rătăcirii spirituale. Valutele (şi bugetele misiunii) din multe ţări sunt limitate la euro sau banii britanici. Lucrătorii de la IBM din regiune au pierdut 35% din puterea de cumpărare din 2003.

Cea mai mare lovitură este dată în preţul unei gazde, a explicat John Brady, liderul zonal pentru Africa de nord şi Orientul mijlociu. "Am obţinut cele mai mari creşteri în bugetul din alte ţări anul acesta şi fiecare dimă din acesta a mers spre gazde. Poţi plăti aceeaşi chirie pentru un spaţiu în funcţie de cât este valoarea monedei, dar noi pălătim mai mult în doari. Aşa că noi cerem oamenilor să caute alte locuri unde să stea, să găsească spaţi imai ieftine. Acest lucru merge greu deoarece ei trebuie să refacă totul. Aceste lucruri implică multă energie şi emoţie când trebuie te muţi şi să te stabileşti într-un loc nou.

"Nu am decis să sporim instruirea noastră. Nu am vrut să adăugăm cunoţtinţele noastre despre Biblie. Trebuie să renunţăm la tot felul de lucruri, nu deoarece baptiştii nu dau mai mult, ci datorită scăderii dolarului."

Brady a mulţumit baptiştilor pentru creşterea darurilor de la organizaţia Lottie Moon dăruite anul trecut. El a apelat la ei ca să "continue să progreseze, " aşa că misionarii nu vor putea doar să supravieţuiască, ci vor sluji mai eficient.

Pentru a afla mai multe despre misiune a prin Lottie Moon Christmas Offering vizitează site-ul visit imb.org/main/give sau sună la (800) 999-3113.

courtesy of Baptist Press News (http://bpnews.net )

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright (c) 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate