Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Moscova: pregătind loc pentru Mesia
http://www.bpnews.net/BPnews.asp?ID=26058

Afişat pe 12 iulie 2007 | de Erich Bridges

MOSCOW (BP)—Luba este o femeie de vârstă mijlocie, divorţată şi rănită. Ea are o fiică adultă, dar nimeni nu a vorbit cu ea. Ea se luptă cu singurătatea şi izolarea.

Katya este o rezidentă medicală tănără, ocupată şi distrată. Îi place medicina, dar este descurajată de munca multă şi de modul cum este tratată colegii ei din spitalul din Moscova, unde face practică.

Luba şi Katya au două lucruri în comun: amândouă sunt evreice şi amândouă au avut prieten pe Ruth Johnson*, un slujitor din biserica baptistă din sud. El a invitat-o pe Luba la un ceai şi o conversaţie. Când Luba avea nevoie de încurajare, ea i-a arătat că poate să îl cheme pe Johnson.

Dumnezeu l-a chemat pe Johnson să împărtăşească dragostea Lui evreilor din Rusia, dar a atinge evreiii din Moscova, care înnumără de la 200, 000 la 500,0000 --- este o provocare suficient de mare.

”Nu este o zonă specifică a oraşului în care sunt evrei, sunt în multe alte locuri, explica Johnson. Dar este sensibilitatea inimii nu este doar pentru iudei, ci pentru moscoviţi în general”.

Persecutaţi pentru mult timp în Rusia (şi Uniunea Sovietică), mulţi dintre iudei nu au imigrat în Israel, America sau alte locuri au fost asimilaţi, schimbându-şi numele, căsătoriundu-se cu neevrei, abndonând tradiţia evreiască, crescându-şi copiii ca ruşi seculari.

O trezire evreiască a înflorit în Rusia post-sovietică şi câţiva evrei imigranţi s-au întors acsă să se bucure de noi libertăţi şi oportunităţi economice. Dar o trezire a ostilităţii împotriva tuturor etniilor şi minorităţilor religioase, incluzând anti-semitismul virulent, a fost de asemenea în ani care au trecut.

Este de neînşeles faptul că mulţi evrei seculari sau asimilaţi rămân refractari să îmbrăţişeze moştenirea lor.

Totuşi, Johnson a aflat că învăţând tradiţii religioase pe membrii evrei de la clubul de engleză, anul trecut ea a început să uşile să vorbească despre Dumnezeul iudeilor şi despre Isus.

”Noi celebram sărbătorile evreilor şi vorbim despre Israel, spune ea. Ei nu ştiu multe despre tradiţiile lor şie ei nu ştiu nimic despre Biblie. Ei învată”.
De fapt, după ce am sărbătorit Paştele, 10 oameni şi-au predat inima Domnului. Johnson s-a rugat ca acest club de engleză să devină un grup de închinători.

“Rugaţi-vă ca să vină oameni şi să se unească cu noi în această lucrare şi ca Dumnezeu să ridice creştini ruşi cu o viziune pentru ceea ce El vrea să facă, a cerut Johnson. Viziunea mea este că Dumnezeu va aduce evrei ruşi împreună într-o adunare răsunătoare miar plăcea să vîd aceasta”.

*****
*Numele au fost schimbate din motive de siguranţă.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate