Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

Liderul baptist anulează sprijinul pentru bloguri

Vox Vocis 17 Septembrie 2007

Page spune că ei arată partea întunecoasă a politicii bisericii

De Ron Barnett / STAFF WRITER

Pentru Numele lui Cristos, opreşte-te!

Acesta este titlul şi refrenul constant a declaraţiei publicată de preşedintele Baptist din sud şi pastorul primei Biserici Baptiste Taylor, Frank Page, care proclamă că el se retrage sprijinul acordat referitor la informaţiile despre confesiune.

Frank PageAvanpostul de la SBC, stabilit acum două luni ca un forum independent pentru un dilog şi o dezbatere sinceră," a devenit repede un loc fierbinte pe internet pentru confesiunea cea mai mare a naţiunii.

El a devenit repede un loc care arată lumii latura întunecată a politicii bisericii care încalcă spiritual învăţăturilor lui Cristos despre modul cum urmaşii Lui ar trebui să se relaţioneze unul la celălalt, a afirmat Page postului de ştiri Greenville.

"Aproape imediat în opinia mea, blogul degenerează repede într-un loc de atac personal", a spus el. Şi aşa unii dintre noi includem în susţinerea noastră.

"Este trist, pentru că noi avem nevoie de un loc ca acesta, a adăugat el. Dar nu putem aproba un loc care este în continuare înregistrat cu omorul personajelor"
Cea mai problemă, a spus Page, este că membrii bisericilor locale au acceptat să folosească blogurile să poarte discuţii cu propriile lor biserici.

"Aceasta chiar reprezintă o aerisire a unei spălătorii sărace şi foarte publice în afacerile bisericii, a spus el. Eu încerc să spun bisericii, vă rog, haideţi să ne ocupăm de problemele noastre într-un mod mai politicos, da, mai personal.

Benjamin Cole, un pastor din Enid, Okla., care este unul dintre blogării responsabil cu avanpostul SBC-lui, a spus că blogul reflectă mai mult decât direcţionează tonul şi temperamentul unei dezbateri în cadrul confesiunii.

Blogării acoperă un şir de subiecte de la diferenţe teologice, la limajele rugăciunii personale şi de la calvinismul la critica agenţiilor şi liderilor lor. "

" Blogarea a strigat pur şi simplu în gura mare ceea ce adesea era şoptit în secret, a spus Cole înt-un e-mail trimis postului de ştiri. Pentru a reproşa public, pentru că s-au adresat direct şi cu pasiune acţuini îndoielnice ale liderrilor unor convenţii şi să refuze reproşul unor lideri ale căror acţiuni au fost precipitate, dezacordu blogărului este neechilibrat".

Cole îl numeşte pe Page un om onorabil, dar spunea că el este la fel de vinovat de o o prelegere imorală.

Page, care a fost ales ca preşedinte al unei confesiuni de 16 milioane de membri după o campanie de blogăr de pastori tineri, recunoaşte că el a folosit avanpostul SBC-lui să se împrieteni cu cel puţin o persoană.

Dar el a spus :"Eu nu voi fi parte a atacului nimănui"

"Cu siguranţă este un limbaj vitriolic aproape în orice grup, a spus el. Dar eu cred acum că internetul a dat o audienţă ami largă aceestuia.

Rev. Mike Moody, preşedintele Convenţiei baptiste din sud şi pastorul Bisericii Baptiste First Path, a spus că el nu ştie depre blogarea amenintă bisericile , dar el crede că oamenii ar trebui să fie atenţi sau ei pot să spună lucruri pe internet pe care nu le-ar spune personal.

"Cred că este un mod în care oamenii împuşca ieftin, a spus el. Nu sunt convins pe deplin că este o metodă biblică de a face ceva.

"Dacă am probleme cu tine... Cred că Biblia ar porunci ca eu să stau fată în faţă şi să încercăm să rezolvăm problemele.

Cea mai mare îngrijorare a lui Page este că acel conflict distrugător exprimat pe avnpostul SBC-lui dă o imagine a baptiştilor, care nu se vor întoartce la un mod creştin.
"Când reporterii de ziare sunt chemaţi şi conflictele bisericii devin cumoscute în ziar, fie pe plan local, fie pe plan naţional, ce crezi tu crezi când citeşti aceasta? Page a scris ]n declaraţia sa : "Pentru numele lui Dumnezeu, de dragul celor pierduţi, opriţi-vă!

Blogării au răspuns retragegerii susţinerii lui Page, acuzându-l că a încercat să calce în picioare schimbarea ideilor, o acuzaţie pe care Page o neadă.

"Te aştepţi ca noi chiar să semnăm sau să nu spunem nimic când lucrurile se prăbuşesc separat,? a scris RHagaman.

"Uneori, acest lucru ia mult timp pentru un vapor să plutească... Aceasta pare să se scufunde de la cap şi să ia totul la bord cu el... în special pe acelea care au substanţa lui, membrii ai tuturor bisericilor coperante, a scris băiatul predicator 57. Dumnezeu să e ajute pe toţi!

Courtesy of The Greenville News (http://greenvilleonline.com ) publicată luni , 27 August 2007.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright ? 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate