Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

 

Eula Mae Baugh, o creştină baptistă deosebită, a murit la 89 de ani

Publicată pe 31 august 2007

HOUSTON (ABP) - Distinsa filantropă baptistă Eula Mae a murit pe 29 august, după ce a suferit o comoţie cerebrală, acum câteva zile. Avea 89 de ani.

Baugh şi soţul ei, John, care a murit în martie, sunt cunoscuţi pentru sprijinul lor baptist, incluzând cel acordat Convenţiei generale baptiste din Texas, Universităţii Baylor, Părtăşia cooperativă Baptistă, Universitatea din Americas, Universitatea Baptistă din Houston, la Serviciile baptiste Copilul şi Mama şi comitetul Baptist Joint pentru libertate religioasă.

John Baugh a fost fondatorul Corporaţiei Sysco în 1969, care a devenit cea care guverna serviciul de vânzare şi distribuire de hrană pentru America de nord, cu vânzări anuale de 30,3 de bilioane de dolari şi cu 47,500 de angajaţi.

Soţii Baugh au donat fonduri pentru mai mult de 20 de programe şi proiecte la Baylor, de-a lungul anilor. În 1969, au înfiinţat Centrul managerial John F. Baugh din Şcoala de afaceri Hankamer din Baylor

"Doamna Baugh era o creştină veritabilă crescută în casa pastorului, a spus Charles Wade, directorul executiv de la BGCT. Ea era o parteneră adevărată a soţului ei, John, în construirea afacerii, şi în creşterea bisericii lor şi în rolul său de soţie şi de mamă. Ea a fost un exemplu a unei măreţe femei baptiste, care a dăruit aşa mult să ajute bisericile şi instituţiile noastre să atingă vieţile oamenilor de-a lungul Texasului şi a lumii."

Soţilor Baugh li s-a acordat titlul Alumnus Honoris Causa, cea mai mare onoare .....Cuplul se afla printre fondatorii binefăcători a Seminarului teologic George W. Truett din Baylor, care începuse în 1994 cu 51 de studenţi în clase la Prima Biserică Baptistă din Waco, Texas. În 1997, familia Baugh aduce cadoul cu care să construiască o casă permanentă pentru Seminarul Truett.

În 2002, pe cei 64,000 de metri pătraţi din interiorul campusului Seminarului Truett s-au format primele clase şi acum cuprinde o organizaţie cu mai mult de 380 de studenţi.

"Eula Mae Baugh va fi reamintită cu drag la Universitatea Baylor pentru spiritul ei plăcut -îndurător şi nobil şi pentru angajamentul ei profound pentru familia ei şi credinţa ei creştină, a spus John Lilley, preşedintele Universităţi Baylor. Odată, soţul ei a spus că lucrul cel mai distins a fost să fie căsătorit cu Eula Mae. Datorită celor mai mult de 70 de ani de căsătorie, de suport pentru Universitatea Baylor, dedicarea lucrurilor pe care ei ei le-au condiserat importante, sunt un bun exemplu pentru noi să continuăm să urmărim excelenţa în cea mai înaltă educaţie baptistă".

Campusul noii Universităţii din America este stabilit să fie numit campusul familiei Baugh în cinstea angajamentului familiei pentru şcoala. Şi centrul studenţesc Eula Mae Baugh a fost stabilit la Universitatea Baptistă din Houston.

"Am vizitat centrul studenţesc Baugh şi am văzut un loc minunat care este o binecuvântare pentru studenţii noştri. El reflectă dragostea şi compasiunea Eulei Baugh şi voinţa de ani să vin, a spus Sloan, preşedintele de la HBU.

Brent Walker, directorul executiv de la Comitetul Baptist Joint a relatat că dedicarea familiei Baugh Comitetului Baptist Joint a făcut diferenţă în întreaga ţară.

"Ne pare rău să auzim de moartea doamnei Baugh, a spus el. O femeie, o mamă şi o soţie pioasă, ea a fost vitalitatea familiei Baugh...Bineînţeles, sprijinul arzător al familiei Baugh pentru BJC, a susţinut libertatea religioasă. Acum ea, din nou se uneşte cu soţul ei de şapte decenii şi cu Dumnezeu"

Baugh a predat la şcoala duminicală mai mult de 60 de ani, petrecând mai mult de 25 de ore pe săptămână pregătind fiecare lecţie. Ea a predat la colegiu, celor tineri, celor singuri şi adulţilor.

Baugh supravieţuieşte prin fiica sa, Babs Baugh şi soţul ei, John Jarrett din San Antonoi, nepoata ei, Jackie Moore şi soţul ei Kim Moore din San Antonio, nepoata ei Julie Ortiz, şi soţul ei Carlos Ortiz din Austin, strănepoţii ei, fratele ei şi cele trei surori.

Serviciile funerale vor avea loc pe 1 septembrie la ora 2 la biserica baptistă din Houston.

courtesy of Associated Baptist Press (http://www.abpnews.com )

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Crestin Baptist - stiri de interes pentru crestinatatea rom?a.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizata la versiunea 1.0! Sunteti invitati sa o vedeti - si sa o folositi! Acum ?tr-o noua interfata, cu motor de cautare propriu si plan de citire a Bibliei ?tr-un an!

 

Grup de Discutii Apologetica - te poti abona si scrie mesaje care sa fie dezbatute, discutate ? acest grup de catre membrii sai.

 

Forum - actualizat si diversificat, securitate crescuta, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Crestin! - aici intri daca vrei sa discuti cu prietenii sau sa ?i faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veti gasi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetica

Biografii

Etica

Istorie Crestina

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematica

 

Pe pagina de Teologie Sistematica puteti gasi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sf?t si alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, asa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre pacat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre m?tuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creatie si istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sf?situl)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright ? 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate