Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri

 

 

Biserica Scientologică – urmărită atent de serviciile secrete germane
7.06.2007

http://www.gandul.info/a.html?item=328006

 

N-au trecut nici şase luni de la faimoasa şi zgomotoasa inaugurare a Bisericii Scientologice din Berlin, a cărei autorizare de funcţionare a fost respinsă ani de zile de autorităţile germane, că au şi început să apară probleme legate de ea. Scientologii fac campanie agresivă pentru a recruta cât mai mulţi neofiţi, pătrunzând până şi în şcoli. Pe străzile Berlinului îşi fac apariţia din ce în ce mai frecvent „puncte de măsurare gratuită a stresului”. Aici li se spune trecătorilor care vor să-şi măsoare nivelul stresului că trăiesc într-o tensiune internă de nesuportat şi aceasta poate fi eliminată numai prin mijloacele ştiinţifice ale lui Ron Hubard, părintele cultului, adică trebuie să se alăture scientologilor. Dar mult mai îngrijorător este faptul, afirmă autorităţile capitalei, că scientologii şi-au întins tentaculele către membrii forurilor de decizie politică. Potrivit unor rapoarte ale serviciilor secrete ei încearcă să influenţeze activitatea parlamentului şi nu ascund că acţionează în favoarea realizării „unei noi ordini sociale”.

 

Şi pentru aceasta, Berlinul, capitala cu cea mai mare populaţie din Europa, este o alegere foarte bună. Potrivit recentelor declaraţii ale senatorului de Berlin, Erhart Korting la televiziunea locală, ”activitatea Bisericii Scientologice nu corespunde ordinii constituţionale germane şi drepturilor omului”. El a promis că serviciile secrete vor relua urmărirea activităţii scientologilor, la care s-a renunţat în 2003, tot la propunerea lui Korting. Pe-atunci, Biserica Scientologică nu era prezentă la Berlin. Scientologii au profitat de această relaxare şi, cu ajutorul lui Tom Cruise, care a făcut un adevărat lobby pe lângă primarul Klaus Wovereit , şi-au mutat centrul în capitala germană. Nu se ştie deocamdată dacă nemulţumirile crescânde ale locuitorilor şi oamenilor politici din Berlin vor determina o nouă interdicţie a activităţii scientologilor. (E.G.)

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate