Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

Proiectul de evanghelism din interiorul oraşului urmăreşte ca 260 de persoane să-l primească pe Cristos

Los Angeles (BP) - În timp ce Allan se sprijinea de un gard din fier forjat într-o staţie de autobuz din Strada Vermont, Los Angeles, membrii ai echipei Southern Baptist North American Mission Board's Inner City Evangelism şi membrii ai First Baptist Church din sudul Los Angeles-ului s-au apropiat de el.

După ce s-a prezentat, Darrel Davis , membru al echipei NAMB ICE şi un evanghelist cu normă întreagă din Garner, N.C., l-a întrebat :" Allan dacă ai muri azi ai fi 50, 75 sau 100% sigur că vei merge in Cer?"

Allan, un băiat afro-american de 18 ani, a dat din cap, nesigur de cum avea să răspundă la întrebare. Davis i-a împărtăşit 1 Ioan 5:13 :"V-am scris aceste lucruri ca să ştiţi că voi,care credeţi în numele Fiului lui Dumnezeu, aveţi viaţa veşnică."

Folosindu-şi Nou Testamentul de buzunar, evanghelistul de 38 de ani i-a împărtăşit apoi lui Allan planul salvării. Când Davis l-a întrebat pe Allan dacă există vreun motiv pentru care nu ar vrea să primească darul vieţii veşnice, Allan a răspuns :" nu mă pot gândi la niciun motiv."

Aşa că în Oraşul Îngerilor, pe aglomerata stradă Vermont, într-o staţie de autobuz plină de fum, Allan s-a rugat să-l primească pe Isus .

Povestea lui Allan este numai una dintre sutele pe care membrii echipei ICE de pe tot cuprinsul Statelor Unite le spun la începutul recentei lor experineţe din Los Angeles. Au participat de asemenea biserici din 6 zone ale Los Angeles-ului.

În timpul proiectului ICE de 3 zile din L.A , 224 de membrii din 6 biserici au periat oraşul împreună cu cei 22 de membrii ai NAMB ICE. Ca şi rezultat, mai mult de 260 de persoane au făcut pentru prima dată un angajament cu Cristos. Alţi 32 de oameni şi-au rededicat viaţa lui Cristos.

Scopul strategiei NAMB ICE este " de a întări biserica locală şi de a echipa credincioşii să intenţioneze să dezvolte relaţii pentru împărtăşirea Evangheliei," spunea Victor Benavides, asociat al echipei pentru evanghelizare personală şi organizată NAMB cu sediul în Alpharetta, GA.

Din 1997, echipele ICE au echipat bisericile ca să ajunga în mod intenţionat la vecinii lor cu Evanghelia.În timpul unui eveniment de echipare ICE, membrii experimentaţi ai echipelor sunt desemnaţi să meargă la biserici locale cu scopul de a-i conduce pe membrii bisericii în comunităţile lor pentru a mărturisi.

În mod caracteristic, echipele ICE îi antrenează pe membrii bisericii să împărtăşească Evanghelia oamenilor din cartierele din jurul bisericii - chiar dacă sunt furnizorii de droguri, membrii ai unor bande, prostituate sau vagabonzi. Consideraţi adesea ca inaccesibili de către biserica locală medie, oamenii străzilor sunt adesea mai receptivi decât ar putea unii crede.

Un membru al echipei ICE, David Cobb, din Gatlinburg, Tenn., a condus la Cristos un om care ducea 2 sacoşe pline cu casete si DVD-uri pornografice. Omul vindea casetele pe stradă pentru a-şi câştiga existenţa.

Un alt bărbat - ţintuit într-un scaun cu rotile - era pe drumul spre casă când Martin Davis din San Diego s-a oprit şi l-a întrebat dacă îl cunoaşte pe Isus. Omul a răspuns că "nu", deşi obişnuia să meargă la biserică când era mai tânăr. După câteva minute în care a auzit Evanghelia , omul s-a rugat să-l primească pe Cristos.

Lydia Williams, membră a First Baptist Church-South Los Angeles care a participat în ICE , spunea : "Eu, ca mulţi alţii,am dorinţa de a spune despre Cristos, dar nu ştiam cum.Dar a apărut ICE şi nu numai că mi-a arătat cum să fac dar mi-a dat şi uneltele să fac asta şi acum nu mă mai pot opri."

În ultima zi a evenimentului ICE, dumininica,cele 6 biserici s-au strâns împreună în două locaţii pentru un botez în aer liber, pentru aceia care au venit la Cristos. A fost o duminică specială pentru bucurie, plină de muzică de laudă şi mesaj evenghelistic.

Ted Knapp, directorul de misiuni pentru Asociaţia Baptistă din vestul L.A-ului, Crescent Bay, a vorbit pe scurt şi a încurajat mulţimea la una din serbările „câştigă unul pentru Isus!"

Knapp a anunţat că încă 7 biserici s-au înscris pentru evenimentul ICE de anul viitor , pe care asociaţia îl va sprijini financiar.

În timpul serbării,un membru al bisericii First Baptist Church spunea :"Nu credeam că asta va merge.Dar acum mă bucur că am putut să văd cum se termină."

O considerabilă muncă de teren are loc cu mult înainte ca echipa ICE să ajungă acolo. În ultimii câţiva ani, Benavides a lucrat să echipeze şi să antreneze biserici locale cum să fie eficiente în a spune comunităţilor Evanghelia.

„Un alt ţel al strategiei ICE este înveţe să îndrume pe credincioşi cum să se încreadă în Duhul Sfânt la întâlnirea de evanghelizare," a pus Benavides." Oamenii caută să-l cunoască pe Dumnezeu şi trebuie să-i antrenăm în discuţii de evanghelizare".

O altă componentă cheie a pregătirilor pentru evanghelizare este marşul rugăciunii făcut de către membrii bisericii, spune Benavides.Membrii echipei ICE spun că pot vedea diferenţa în receptivitatea oamenilor bazat pe faptul dacă pentru acel cartier s-au rugat sau nu dinainte.

Continuarea pentru fiecare decizie personală de a-l urma pe Cristos este de asemenea încorporată în strategia NAMB ICE.Oamenilor care îl primesc pe Cristos li se dă imediat literatură de continuare, şi bisericilor li se cere să înceapă studii biblice pentru cei care iau decizii în Cristos.

Pentru mai multe informaţii despre Evanghelism în interiorul oraşului (ICE), accesaţi pagina de web www.namb.net/ice.

courtesy of Baptist Press News (http://bpnews.net )

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Crestin Baptist - stiri de interes pentru crestinatatea rom?a.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizata la versiunea 1.0! Sunteti invitati sa o vedeti - si sa o folositi! Acum ?tr-o noua interfata, cu motor de cautare propriu si plan de citire a Bibliei ?tr-un an!

 

Grup de Discutii Apologetica - te poti abona si scrie mesaje care sa fie dezbatute, discutate ? acest grup de catre membrii sai.

 

Forum - actualizat si diversificat, securitate crescuta, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Crestin! - aici intri daca vrei sa discuti cu prietenii sau sa ?i faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veti gasi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetica

Biografii

Etica

Istorie Crestina

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematica

 

Pe pagina de Teologie Sistematica puteti gasi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sf?t si alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, asa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre pacat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre m?tuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creatie si istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sf?situl)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright ? 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate