Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

Senatorii investighează pe Hinn, şi alte misiuni de televiziune

Vox Vocis 19 Noembrie 2007

Publicată pe 7 noiembrie 2007 de Erica Simons

WASHINGTON (BP)-Comitetul de finanţe al senatului republican investigează teleevangheliştii proeminenţi şi comportamentul lor financiar.

"Este important că Parlamentul şi publicul au avut încredere într-o modalitate care încurajează încrederea continuă," a afirmat senatorul Grassley, R.-Iowa, pe 5 noiembrie într-o scrisoare adresată predicatorilor T.V.

Joyce Meyer şi Benny Hinn sunt printre reprezentanţii acelor misiuni care transmit recordurile cheltuielilor şi compensaţiilor către Grassley. Datorită statutului de biserică non-profit, toţi slujitorii sunt scutiţi de taxe şi nu li se cere să se supună serviciului Internal Revenue.

"Nu vreau să concluzionăm că este o problemă, dar am o obligaţie faţă de donatori şi plătitorii de taxe să descopere mai mult, a spus Grassley. Am urmărit plângerile din partea publicului şi reportajului de ştiri referitoare la anumite practici la cei şase clerici.

Alţi clerici, pe care Grassley i-a identificat pentru investigaţie sunt Paula şi Randy White; Gloria şi Kenneth Copeland din lucrarea din Newark, Texas, Eddie Long din Biserica Baptistă New Birth din Litionia, Ga. şi Creflo şi Taffi Dollar de la Colegiul Internaţional World Changers.

Grassley a cerut predicatorilor divulge legăturile personale şi financiare. El a cerut declaraţii de carduri de credit, liste de cheltuielilor pentru a doua şi a treia locuinţă folosită de slujitori, costul pentru hoteluri şi protocoalelor pentru întâlnirile bordului, cadourile cash şi non-cash date de slujitori şi liste cu maşini personale. Slujitorilor înclinaţi spre mass-media li s-a acordat o lună să confirme cererile.

Obiectivul senatorilor este să aducă transparenţă celor care strâng fonduri, industria TV. de evanghelizare de bilioane de dolari, potrivit declaraţiei lui.

Mulţi dintre aceţti clerici sunt finanţaţi de indivizi, care adesea primesc daruri materiale precum cd-uri şi cărţi pentru declaraţia lor. De asemenea, Hinn vinde suveniruri, precum sculpturi şi farfurii decorate, pe site-ul lui.

Practicile acestor tipuri de clerici au fost sub cercetarea în ultimii ani, în special în presă. Tribuna Trampa, recent, a investigat cazul lui Randy şi Paula White. Soţii White l-au anunţat pe August că divorţează.

Acestea şi alte rapoarte de investigaţie au determinat decizia lui Grassley. Ole Anthony de la Fundaţia Trinitatea, câinele de păză a emisiunii religioase, susţine un mod pentru donatorii care se simt victimizaţi de către pastori şi profesori să publice pe site-ul lui.

Joyce Meyer, cel care a fost investigat de St. Louis Post-Dispatch în 2003, susţine declaraţiile ei financiare online şi a trecut print-o audiţie financiară voluntară şi legală în fiecare an.

"Ne place să declarăm că în 2006, 82% din cheltuielile totale au fost direcţionate spre programe pentru a atinge oamenii, se afirmă în declaraţia publicată de clerici la începutul lui august 2007.

Unii lideri sunt preocupaţi cu investigaţia pot umbri legătura dintre stat şi biserică.

"Aceasta este cauza pentru alarmarea Senatului care permite scutirea de taxe a clericilor religioşi, a declarat editorul jurnalului First Things publicţiei Christianity Today.
Kenneth Behr, preşedintele Consiliului evanghelic financiar, a spus că investigaţia poate fi necinstită. Eu cred că el alege lupta, a declarat lui Grassley, potrivit Tribunei Tampa. El nu cere doar să vină şi să vorbească, el le cere totul."

Organizaţia lui Behr a stability standarde referitoare la modul cum bisericile, colegiile creştine private şi lucrare extinsă ar trebui să administreze statutul de plătitor de taxe într-un mod corect. Membrilor li se cere să păstreze aceste standarde. Nici unul din cei şase membri aflaţi sub cercetare nu sunt membri actuali.

Dacă ai casa în ordine, nu ai nimic de care să îşi fie frică şi mai mult profiţi de acest proces, pastorul din Florida, Joel Hunter, a declarat pentru publicaţia Christianity Today. Biserica lui Hunter din Orlando furnizează membrilor ei un raport financiar săptămânal.

Erica Simons este o scriitoare cu Departamentul de Presă Baptistă.

courtesy of Baptist Press News (http://bpnews.net )

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright (c) 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate