Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

Sherzod Odilov (left), 18, an exchange study from Uzbekistan who was introduced to Christ by Kari Hand (right), has been disowned by his family in the central Asian country.  Photo by Charlie Warren.Student extern îl acceptă pe Hristos, dezmoştenit de familie
http://www.bpnews.net/BPnews.asp?ID=26048

Afişat pe 11 iulie 2007 | de Charlie Warren

SCOTT, Ark. (BP)-- )--Sherzod Odilov, un tânăr din Uzbekistan, care a fost schimbat, nu a anticipat preţul mare pe care îl va plăti pentru decizia de a-L urma pe Cristos, dar cunoscând preţul pe care Cristos l-a plătit pentru el, el a avut o atitudine fermă.

Când Sherzod, cel care a absolvit recent liceul din Jacksonville (Ark.), a telefonat părinţilor săi musulmani din Uzbekistan ca să le spună despre credinţa nouă pe care el ea găsit-o, tatăl lui l-a dezmostenit, facând acest lucru clar el nu a mai fost binevenit în casa lui şi niciodată nu s-a mai dus să vorbească cu mama lui sau cu prezicătoarea. El a închis contul Sherzod din bancă, a aranjat anuleze sponsorizarea U.S şi scolarizarea pentru fiul său şi chiar a întocmit actele pentru dezmoştenirea fiului său.

Deşi a fost devastator pentru un tânăr la vârsta de 18 ani , Sherzod a rămas tare în convingerea lui despre Cristos.

”Nu îmi pare rău că L-am primit pe Cristos, îmi pare rău că nu am fost botezat. Chiar dacă părinţii mei au făcut acest lucru, nu îmi pare rău de nimic ce s-a întâmplat.”

El a înfruntat viitorul nesigur cu credinţa că Dumnezeu îl va conduce.

Sherzod a fost condus la credinţa în Dumnezeu de Kari Hand, de 16 ani, care se împerietenise cu el şi l-a prezentat Salvatorului.

”Eu eram un musulamn strict. Mă rugam de 5 ori pe zi şi citeam Coranul şi l-am învăţat pe de rost. Îl aveam cu mine mereu, a spus Sherzod. Tot ce ştiam era Islam şi cream în Islam. Chiar mă rugam. credeam că toat religiile în afara Islamului sunt greşite”.

Apoi, l-am întâlnit-o pe Kari la un joc de basket.

După aceea, orice vorbeam cu ea, ea întotdeauna îmi vorbea despre crestinism şi credinţă şi despre biserica baptistă Garce din [ Scott, Ark.], relata Sherzon. Când ea îmi vorbea despre creştinism , eu obişnuiam să mă tulbur. Dar nu i-am spus ei, deoarece nu voiam ca ea să se simtă rău. Tot timpul ea îmi vorbea despre creştinism şi despre Biblie. De asemenea mi-a dat şi cărţi despre creştinism. Mă simţeam ciudat, deoarece niciodată înainte nu auzisem lucruri despre creştinism. Aşa că obişniuam să mă tulbur mereu când ea îmi vorbea despre aceasta”.

Trecând timpul, mărturia lui Kari şi inteligenţa ei au început să mă atingă.

Sherzod Odilov (right) is being assisted in seeking religious asylum by Linda Hand (left), whose daughter Kari (center) led the Uzbek youth to Christ, and Jerry Terrell (in back), pastor of Grace Baptist Church in Scott, Ark.”Am început să mă învăţ cu acest lucru şi am început să simt ceva ori de câte ori ea vorbea despre aceste lucruri. I-am pus o mulţime de întrebări, orice despre creştinism. I-am pus aceste întrebări cu scopul să văd dacă ea putea să răspundă sau nu. Nu, eu nu putea să răspundă şi aceasta chiar m- a surprins”.

Apoi el a început să citească Biblia şi să studieze diferenţa dintre Islamism şi creştinism. El începuse să se răzgândească cu privire la Islamism şi să-şi deschidă mintea spre creştinism.

”În religia islamică, noi trebuie să ne rugăm de cinci ori pe zi şi nu ai garanţia că vei merge în cer. Nu este garantată iertarea păcatelor, a spus el. Dar când citesc Biblia, încep să realizez că eu am urmat ceva ce a fost rău în viaţa mea”.

Sherzod a început să participe la Biserica Baptistă Grace, unde Kari era membră. I-a plăcut biserica, oamenii, pastorul Jerry Terrell şi grupul de tineri.


Predica fratelui Jerry mi-a atins inima în mod real, a spus Sherzod.

Apoi într-o zi când Kari a vorbit cu el la telefon , ea l-a întrebat dacă deja L-a primit pe Cristos.

”În mod real, acest lucru a atins inima mea, deoarece eu aşteptam ca el să fi făcut acest lucru cu mult timp înainte, dar nu am ştiut cum să încep. Într-adevăr, nu ştiam cum să fac acest lucru. Aşa că i-am spus OK., ce ar trebui să fac?.”

Kari, care fusese instruită în explozia Evangheliei, l-a îndrumat spre ceea ce însseamnă să mărturiseşti păcatele, pocăinţă şi să îşi pună nădejdea în singurul Isus Cristos pentru mântuire şi Sherzod a răspuns prin rugăciune, primindu-l pe Cristos.

În conversaţia pe care am avut-o cu Terrell despre botez, ei au decis că el ar trebui să împărtăşească acest lucru cu părinţii lui.

Sherzod le- aspus părinţilor săi că ei mereu si-au arătat dragostea fată de el, au întâmpinat nevoile lui şi l-au susţinut in orice mod. El credea că ei vor susţine decizia lui.

El a sunat părinţii când a fost ziua de naştere a tatălui.

”Am zis Tată, trebuie să îţi spus ceva foarte important. Pentru mine este foarte important şi aceasta este o şansă mare şi sper să nu te tulburi sau să te superi pe mine”, i-a spus Sherzod.

Tatăl i- a spus că niciodată el nu ar putea să se supere de un lucru pe care Sherzod l-a făcut.

”I-am spus că L-am acceptat pe Cristos şi că urmează să fiu botezat, a spus Sherzod. El a tăcut pentru câteva secunde. Am spus, tată, eşti bine. Nu cred că cee ce ai făcut este corect, dar sincer mă aşteptam la asta din partea ta. Dacă tu eşti sigur că lucrul acesta este corect şi că nu vei mai urma Islamul, este o sperantă pentru tine să vii acasă în Uzbekistan. Dacă vreodată vii în Uzbekistan, nu veni la mine acasă nu vreau să vorbeşti cu fratele tău, cu sora ta sau cu mama ta sau cu alte rude”.

”El mi-a întrrupt telefonul, a spus Sherzod. După câteva seconde, am încercat să îl sun din nou, dar nu a ridicat receptorul. Am încercat să îl sun în fiecare zi imp de câteva săptămâni, dar nimeni nu a ridicat receptorul”.

Terrell a presupus că decizia aceasta a tatălui era determinată de dragoste şi frică. Uzbekistan este în procent de 80% musulman. Tatăl lui Sherzod s-r putea să îi fi temut pentru viaţa lui Sherzod şi pentru vieţile celor din familia lui.

”Eu nu învinuiesc pe părinţii lui sau pe oricine altcineva, dar nu vreau ca el să aibă ceva împotriva părinţilor săi, a spus Terrel. Ei îşi iubesc părinţii. Ei au făcut făcut ceea ce ei credea că este bine să facă. Deşi noi trebuie să ne întâlnim în jurul acestui tânăr ca să îl ajutam".

Terrell l-a întrebat pe Sherzod ce va face dacă se întoarce în Uzbekistan şi dacă a fost vreo cerere de rugăciune la Allah. Sherzod a spus că va fi refuzat.

Sherzod a fost programat să se întoarcă în Uzbekistan pe 27 iunie. Ei l- au contactat ca să îi explice situaţia. Ei au spus să nu îl iau cu acel avoin. Terrell a notat dacă Sherzod se întoarce, nu va avea unde să meargă, nu va putea să se coboare din nou vechi Islam ca unul convertit la creştinism, ar putea să se afle în pericol.

”Punând toate aceste lucruri împreună, noi simteam că cel mai bine este să facem ceva ca să îl ţinem aici”.

Terrell care l-a botezat pe Sherzod pe 24 iunie şi Biserica Baptistă Grace a făcut un angajament să îl ajute pe acest tânăr din punct de vedere financiar şi legal în timp ce el căuta azil politic în Statele Unite.

Linda Hand, mama lui Kari ne ajută cu toate actele.

Ei aveau viza F1, care ăi permitea să stea ca student. De asemena el a fostl acceptat la Universitatea Arkansas din Conway, unde va fi maior în relaţii internaţionale şi ştiinţe politice. Referitor şcolarizare din Uzbekista, Universitatea avea nevoie de garanţie în ceea ce priveşte suportul financiar, deoarece o viza F1 nu îi permitea să lucreze. Acest lucru ar însemna deportare.

Terrell a prezentat nevoia bisericii şi ei au votat să îl sponsorizeze pe Sherzod cu taxele şcolare, cameră, mâncare, cărţi şi bani de cheltuială. Încă, asemenea biserici mici (aproape 150 de membri) ştiu că va avea nevoie de ajutor.

”Le-am spus că dacă noi ne vom strange 100 de biserici sau fiecare individual să pună 200 $ fiecare, am putea strange 20,000 , a spus Terrell. Noi credrem că este suficient pentru el penztru o perioadă de un an”.

La acea slujbă, membrii au dat aproape 2,000 $.

”Azilul religios este ultimul scop, a spus Terrell, dar mulţi oameni se ocupă cu acestea şi este dificil pentru ei să îl obţină. De asemenea, costul este în jur de 4,000$”.

”Dar noi credem că, dacă Dumnezeu ne ajută, totul este posibil, a spus Terrell. Până acum, într-adevăr Dumnezeu a însufleţit orice lucru care s-a întâmplat. Cred ă Dumnezeu este în acest lucru”.

”Într-adevăr m-am mândrit cu Sherzod, a spus Terrell. Chiar şi după ce toate aceste lucruri s-au întâmplat, continuă el să zică, cred că am făcut lucrurile corect. Sprijin decizia mea. Aceasta este ceea ce eu cred. El a fost puternic în aceasta. Este o însufleţire pentru tinerii noştri, de asemena pentru cei adulţi să întâlnească pe cineva care stă tare în aceasta, realizând preţul pe care trebuie să îl plătească. Dumnezeu ne-a binecuvântat, trimiţându- l la noi. El este o adevărată binecuvântare pentru Domnul”.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate