Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Ştiri
 


Home
Arhiva editurii

Înapoi la titlurile principale

Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Literatură
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Misiunea de la Olimpiadele de la Atena reflectă ţinta lucrării dincolo de graniţele US

Aug 12, 2004

By Ken Walker

 Oferirea de speranţă în Grecia – Janet Passman, un coordonator al voluntarilor de la International Sports Federation în Atena, ajută în cadrul unei activităţi de zi pentru copii într-un centru comunitar local. Passman este membru al corpului profesoral şi antrenor atletic la Louisiana College. Photo courtesy of ISF

ATLANTA (BP) – În calitate de membru de conducere la Fellowship of Christian Athletes (FCA), Cheryl Wolfinger şi-a descoperit chemarea ei după ce a primit titlul de masterat în educaţie religioasă la Southwestern Baptist Theological Seminary.

 

Lucrând cu tinerii în Fort Worth, Texas, ea a văzut nenumărate vieţi fiind schimbate în timpul taberelor de vară FCA şi a grupurilor şcolare cunoscute ca „Grămezi” în cadrul anului academic.

 

Totuşi, misionarul Baptist de Sud, Fred Sorrells – staţionat atunci în Madagascar însă într-o atribuire temporară de partea statului – a sugerat folosirea sporturilor ca misiune mondială.

 

„Când Fred a prezentat ideea, el a spus că 95% din populaţia lumii trăieşte în afara Statelor Unite; eram eu voitoare să încep o lucrare care să-i atingă pe cei 95%?” a spus Wolfinger. „Aceasta a fost un fel de apel de deşteptare pentru mine”.

 

Din moment ce ea a organizat International Sports Federation (ISF) în 1993, misiunea bazată în Atlanta a lucrat cu misionarii Bordului de Misiune Internaţional în mai mult de 40 de ţări din şase continente.

 

ISF a expediat mai mult de 1.500 de voluntari în peste 200 de proiecte, atingând circa 20.000 de oameni, a spus preşedintele său.

 

Ultima sa misiune avea să aibă proporţii internaţionale. 31 de voluntari ai ISF sunt în Atena, Grecia, pentru a conduce clinici în volei, basket şi baseball în timpul Olimpiadelor de vară din august 13-29.

 

În timp ce împărtăşeşte Evanghelia cu cât mai mulţi oameni posibil, Wolfinger a spus că organizaţia nu a încercat niciodată să menţină o numărătoare a conversiilor. Un motiv este diferenţa în oportunităţi. O echipă s-a întors din Africa cu membri care vorbeau de 800 de oameni ce l-au acceptat pe Hristos; o alta care a mers în Afganistan dar care abia a avut şansa să discute cu câţiva musulmani.

 

„Am putea spune cu uşurinţă că avem 8.000 de decizii”, a spus Wolfinger, 39, un membru al Wildwood Baptist Church în Acworth, Ga. „Dar cine să ştie că cineva a ridicat mâna deoarece nu vroiau să meargă în iad şi care şi-au ridicat mâna deoarece au vrut să-l accepte pe Isus?

 

„Sunt aşa de uimită”, a adăugat ea despre oportunităţile ISF de a împărtăşi Evanghelia. „Nu m-am simţit niciodată vrednică să slujesc ca un lider. Simt că era o chestiune de voinţă şi nu de îndemânare în a pune laolaltă organizaţia”.

 

ISF este încă gata să meargă atunci când este chemată; Wolfinger a spus că primesc mai mult de 100 de cereri pe an pentru echipe de sport.

 

În cazul Olimpiadelor, aceşti misionari atleţi creştini capitalizează interesul pe jocuri pentru a câştiga pe rezidenţii locali, conform cu Sarah Beth, director al unităţii de mobilizare a misiunilor Echipei ISF.

 

O mare parte din această echipă nu sunt atleţi”, a spus Beth despre membrii care diferă în vârstă de la 17 la 73. „O mare parte din aceasta este o slujire recreaţională şi relaţională. Privim la lucrare în parcuri, unde se serveşte băutură şi mâncare.

 

„Ţelul nostru numărul unu este dezvoltarea de relaţii cu greci aşa că atunci când plecam, misionarii [IMB] să aibă numere de telefon, adrese de email sau vreun fel de a-i contacta.”

 

Din moment ce ISF trimite echipe doar peste graniţă, aceasta nu a organizat nici o misiune pentru prima Vară de Olimpiade după fondarea sa – jocurile din 1996 din Atlanta.

 

Totuşi, Wolfinger a rămas ocupată. Prin contactul ei cu Sorrells, ea a devenit un asistent special la o delegaţie de şase atleţi şi doi antrenori din insulele Comores, o mică naţiunea la 200 de mile de coasta Madagascarului.

 

Lucrând cu campionul olimpic Madeline Mims, Wolfinger a colecta un surplus de echipament atletic şi a imprimat steagul naţiunii Africane pe şepci albe pentru a modela uniforme de echipă.

 

Wolfinger a înregistrat pe video cursele lor şi a făcut numeroase poze, pe care le-a prezentat fiecărui membru al echipei. Ea i-a dus la o evanghelizare şi le-a oferit un Noul Testament cu autograful lui Mims.

 

Înainte ca jocurile să se încheie, doi din atleţii din Comores s-au rugat cu Sorrells să-l primească pe Hristos ca Mântuitor, a spus Wolfinger.

 

Deşi Wolfinger a condus o echipă de aproape 300 de voluntari în Sydney, Australia în 2000, ea nu poate călători spre Atena. Diagnosticată mai devreme în acest an cu lymphoma, tratamentul ei a continuat până pe 12 august. Ea a spus că temperaturile înalte din Grecia ar fi prea mult pentru condiţia sa slăbită.

 

„Am fost în Grecia de două ori ca să mă întâlnesc cu misionari şi pastori greci, aşa că privirea Olimpiadelor din canapeaua mea o sa fie dur”, a spus Wolfinger. „Dar când am primit diagnosticul în februarie, atitudinea mea a fost, ‚De ce nu eu?’ America are cea mai bună îngrijire medicală din lume.

 

„Nimic nu-l surprinde pe Dumnezeu. El ştia de mult că asta o sa se întâmple. Dacă cred că Dumnezeu este în control şi că El ştia ceea ce avea să se întâmple, aceasta este parte a planului Său”.

 

Wolfinger cunoaşte condiţiile dure pe care le vor confrunta aceia care vor merge. Ea a spus că este ilegal să împărtăşeşti Evanghelia cu cineva sub 17 ani fără permisia părinţilor. Mulţi din cei care au vizitat Grecia s-au întors deprimaţi de atitudinile faţă de Evanghelie, a spus Wolfinger.

 

Astfel de condiţii ne spun de ce dezvoltarea relaţiilor este aşa de importantă a notat Beth. „Ei s-au născut greci ortodocşi şi o să moară greci ortodocşi”, a spus Beth despre biserica dominantă, care numără 98% din populaţie ca membrii.

 

„Este vorba despre o relaţie personală cu Hristos, este vorba despre cultură. Trebuie să dezvolţi o relaţie de termen lung cu oamenii înainte ca ei să vadă diferenţa care o face Hristos în viaţa ta.”

 

Acesta va fi a doua misiune în această vară în Atena. O echipă de 19 a vizitat oraşul între 12-22 iunie pentru a conduce clinici în volei şi basket pentru mai mult de 75 de adolescenţi, a spus Beth.

 

Absolventă din 2002 de la Southwestern Seminary, Beth a denumit sportul un limbaj universal care trece dincolo de numeroase graniţe.

 

„Am început să joc basket la vârsta de 9 ani şi nu am visat niciodată că Dumnezeu poate folosi pasiunea mea faţă de sport pentru a-i câştiga pe alţi oameni”, a spus Beth. „Acesta este un fel neameninţător de a clădi relaţii. Poţi să râzi şi să te joci împreună. Pretutindeni unde marchezi este la 10 picioare înălţime. Nu trebuie să vorbeşti limba ca să joci, şi în majoritatea timpului este un traducător. Dumnezeu deschide uşi de conversaţie. Aceasta este o unealtă incredibilă. În unele locuri unde mergem oamenii nu pot fi misionari [cu normă întreagă] însă ţările au nevoie de oameni care să vină să fie învăţători de educaţie fizică şi terapeutici fizici.”

 

În adiţie cu clinicile sportive, voluntarii ISF vor face marşuri de rugăciune, dau sticle cu apă şi distribuie tratate evanghelice – atingându-i  atât pe greci cât şi pe naţiunile din jurul lumii, a spus Beth.

 

Cu un influx măreţ de vizitatori în oraşul de 5 milioane de oameni, Beth spune că ei au avertizat pe voluntari să fie atenţi să nu aibă de a face cu mârâiala din traficul inevitabil şi alte întârzieri.

 

„Adaugă 1 milion de oameni la amestec şi o sa ai migrene”, a spus Beth. „Noi le spunem voluntarilor cum să fie flexibili. Ei vor avea acoperiş deasupra capetelor lor şi hrană. Dincolo de aceasta, nu suntem siguri la ce să ne aşteptăm.”

sus

Ce este nou?

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere!

[apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectul doctrinar despre SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire).
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 

 

  Înapoi 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate