Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

Controversa din bisericii izbucneşte împotriva abuzatorilor sexuali aflaţi printre cei din conducere

Vox Vocis 17 Septembrie 2007

de Michael Foust

CHICAGO (BP)-O biserică dintr-o zonă mică din Chicago permite unui infractor sexual condamant să presice şi să slujească în conducere la un nivel înalt în ultimii ani, deşi directrul misiunii din acea zonă a spus că el a făcut tot ce i-a stat în putinţă să-l oprească acest lucru.

Bărbatul condamnat, Jeff Hannah, cu mult timp în urmă a demisionat din funcţia pe care o deţinea în cadrul Primei Biserici Baptiste din Romeoville, Ill., o biserică care acum a scăzut la aproape 21 de persoane şi care se gândesc la posibilitatea închiderii acesteia. Demisia a avut loc după ce ziarul din Sun Times din Chicago, care a publicat primul povestea, l-a abordat pe Hannah şi pe alţii în legătură cu subiectul.

Hannah a fost condamnat în 1996 la nouă ani de închisoare pentru că a avut relaţii sexuale cu fete între 15-17 ani, în tim ce era un pastor tânăr căsătorit la Biserica Crossroads din Libertyville, Ill., a a raportat ziarul. El a fost eliberat condiţionat în 2001 şi s-a alăturat Bisericii FBC Romeoville, unde soţia lui era membră. Când pastorul a plecat, biserica l-a rugat să le slujească ca pastor interimar, deşi ei ştiau că este un infractor sexual care fusese condamnat.

" În biserica noastră, noi credem în iertare, " a afirmat Del Kirkpatrick, un diacon din biserică pentru ziarul Sun Times.
Dan Eddington, directorul misiunilor pentru Asociaţia Baptistă Three Rivers, a cărui biserică este membră voluntară, a spus că atunci când el a auzit despre trecutul lui Hannah, el a solicitat bisericii să îl elimine din funcţiile de conducere.

"O dată ce am auzit despre aceasta, noi am început să acţionăm imediat," a spus Eddington, Presei Baptiste. Am dat numeroase telefoane la biserica lui anterioară, la avocat. Încercarea noastră era să determinăm biserica să recunoască că ei pot fi împăcaţi cu Jeff şi să aibă părtăţie cu el, dar să nu fie în conducere. Acesta era scopul nostru real".
Eddington a venit ca director al misiunilor în august 2005 şi apoi , FBC Romeoville a angajat un nou pastor, Charles Hamby. Hannah, deşi a rămas ca învăţător de şcoală duminicală, lider de muzică şi cel mai important pastor asistent, a spus Eddington.

În serptembrie 2006, Hannah chiar a fost ales ca preşedinte al asociaţiei.

"Chiar după ce am aflat că el a fost pe lista infractorilor sexuali, a spus Eddington, am fost şi am vorbit cu Jeff şi soţia lui şi l-am îndepărtat de la funcţii (din cadrul asociaţiei)"

Eddington a aflat despre trecutul lui Hannah, când biserica se gândea la angajarea lui Hannah în cadrul bisericii FBC Romeoville FBC Romeoville conducea la o simplă verificare a salariilor pentru oficialii bisericii baptiste din sud, care au solicitat tuturor bisericilor să dirijeze potenţialii voluntari sau angajaţi. Cineva din biserică, atunci i-a comunicat ştirile lui Eddington. Eddington a mers şi a discutat cu noul pastor de la FBC Romeoville, spune el, dar nu s-a luat nici o măsură, Hannah a rămas în conducerea bisericii.
Bărbatul a plătit ...datoriile către stat," a spus Hamby ziarului Sun Times.

Unii membri din biserică, a spus Eddington, cred că Hannah a fusese implicat doar în relaţia cu o fată şi una, el crede că era mai mare şi adultă. Ei nu ştiu, a spus Eddington, că Hannah a avut relaţii sexuale cu trei fete despre care el ştie că erau minore. Când aceşti membri au aflat întreaga poveste a lui Hannah, o întâlnire de afaceri a fost invitat să se gândească la îndepărtarea lui Hannah din conducere, a adugat Eddington. Erau aproximativ 30-40 de persoane în biserică în acel moment.

Eddington a vorbit la întâlnire, expunând motivele de ce Hannah nu ar trebui să fie un lider în biserică. El de asemenea, le-a spus "ramificaţiile legale" pe care Hannah le poate urma dacă lui Hannah i se permitea să să rămână. "Majoritatea cu o mică diferenţă, a votat să rămână ca pastor actual, a spus Eddington. După această întâlnire cei care erau împotrivă ca Hannah să rămână în conducere au plecat. Unii şi-au schimbat membralitatea şi au mers la late biserici".

Hamby a demisionat recent, aproape în acelaşi timp, când Hannah a demisionat, a raportat ziarul Sun Times, lăsând biserica fără pastor. Hamby era divorţat când a venit la biserică şi căsătoria lui ulterioară a cauzat controverse.

"Un pastor ar trbui să fie soţul unei singure soţii, " a afirmat Kirkpatrick ziarului Sun Times.

Povestea este chiar mai mult decât reală pe 21 august când ziarul Times a raportat că Hannah ca pastor interimar a invitat unul dintre vecinii lui Bryan Buckley, de asemenea, un fost infractor sexual care a făcut puşcărie să coducă închinarea la o slujbă. Buckley şi AHnnah s-au întâlnit în închisoare, a afirmat ziarul. În 1997, Buckley a fost condamnat pentru violarea a aptru fete de 14 ani.

Pierdut în tumultul despre Hannah, este faptul că liderii bisericilor erau în procesul de a scoate bisericile din Convenţia Baptistă din sud. Dar pleacrea lui Hamby şi Hannah a împiediact acest lucru.

Când s-a terminat povestea de la Sun Times, asociaţia era în procesul schimbării constituţiei, aşa că ea putea disciplina congregaţia.

"Ceea ce ni s-a dat puţin mai mult decât o muşcătură să fim capabili să îi îndepărtăm la o posibil statut de membru când noi continuăm să ne ocupăm de acest lucru şi este posibil să nu fie părtăşia, a spus Eddington. "Trebuie să rescriem constituţia cu scopul de a putea să ne mişcăm în acea direcţie".
Cu o membralitate limitată, a spus el, biserica nu va avea drepturile ei legate de asociaţie.

"Noi am fi într-un mod de reconciliere, încercând să ne împăcăm cu el, " a spus el.
Noua constituţie asocională va fi votată la următoarea întâlnire asociaţională , a adăugat Eddington.

Biserica cu 21 de membri este programată să se îmtâlnească vineri seara să discute despre viitorul bisericii, a spus el.

"Toţi cei 21 de membri, sunt membrii vechi, care s-au întors", a spus el. "Cei care sunt urmaşii altor pastori nu s-au întors".

Michael Foust este un editor asistent al Presei Baptiste.

courtesy of Baptist Press News (http://bpnews.net ) publicată pe 24 August 2007

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright ? 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate