Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

COMPENDIU INTERNATIONAL: Chavez intareste alianta cu Rusia, Iran; ...
http://www.bpnews.net/BPnews.asp?ID=26045

Afisat pe 10 iulie 2007 | de Mark Kelly.

NASHVILLE, Tenn. (BP)-- În timp ce atenţia totală a mass–mediei este îndreptată asupra vizitei lui Vladimir Putin în Satele Unite pentru a discuta cu George Bush, preşedintele Venezuelan, Hugo Chavez, a făcut un turneu mai linişit în Rusia şi Iran.

În Rusia, Chavez s-a întâlnit cu Putin pentru a discuta despre o cooprerare militară şi vânzarea de arme, cât şi despre tehnologiile producţiei, în timp ce vizita lui preşedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, s-a concentrat asupra nevoia Iranului de benzină, conform Ştirilor BBC. Chavez vrea ajutorul Rusiei în ceea ce priveşte câştigarea unui avantaj militar asupra vecinilor americani latini şi constrirea unei conducte de ţiţei din Venezuela spre Argentina. Recent, Iranul a fost forţat să reprime dezordinea din câteva oraşe peste măsurile fixate impuse, datorită lipsei combustibilului.

De asemenea, Chavez curtează China, pe care el o vede ca o piată comercială profitabilă pentru exportul de ulei din Venezuela. El numeşte Rusia, partenerul strategic al Venezuelei şi numeşte relaţia lui cu Iranul “o axă a unităţii”. Propunerile lui către toate cele trei par să fie calculate , nu doar să întărească decăderea economiei Venezuelei, dar de asemenea asocierea lui să minimizeze infleuenţa americană în America latină.

PRIETENOS, COMBATANŢII DIN IRAN CONTROLEAZĂ BASRA—Extermiştii militari influenţaţi de Iran au câştigat controlul asupra portului din sudul oraşului Basra şi rezervele regiunii bogate în ulei, îmbunătîţind capacităţile, conform organizaţiei non-guvernamentale, care monitorizează în mod extrem conflictele din întreaga lume.

Un raport de la Grupul Crizei Internaţionale spune că activiştii loiali liderilor musulmani Shiite au prelut în mod eficient de la Guvernul local controlul oraşului. Marea Britanie, care are responsabilitatea pentru Basra, ca parte a forţei multinaţionale, ocupând Iraqul, a redus trupele din ţară de la 7, 000 la 5,000.

Basra este sub “hegemonia militarilor care nu doar că aleargă pe străzi, ci au impus impozite şi taxe pe producţia de ulei”, conform Cotidianului iraqian Azzaman. Acum graniţile şi porturile sunt deschise influenţei iraniene, reportează ziarul.

Negocierile au prăbuşit Bagdadul mai presus de modul de a să regal industria uleiului din Iraq, aşa că Sunnis, în centrul sărac din Iraq ar putea împărţi veniturile provenite din ulei şi puterea politică care vine odată cu acesta , cu Shiţii şi kurzii din nordul şi sudul ţării bogate în ulei.

LIDERII RADICALI AI MOSHEELOR PRINŞI ÎN HAINE DE FEMEI— Forţele Securităţii pakistaneze şi-au întins asediul până la o moschee radicală în capitala ţării şi au capturat pe cei din fruntea clerului, când el a încercat să se furişeze deghizat în femeie.

Abdul Aziz, liderul de la Lal Masjid, sau Red Mosque, a fost prins pe 4 iulie încercând să se furişeze printre un grup de 20 de femei scoţiene, afirmă Presa Asociată. Liderii moscheei au condus o campanie pentru a impune legea în stilul taliba-islam în Islamabad.

Trupele Guvernului şi ale poliţiei susţinute personalul înarmate cu cărăuşi şi elicoptere au înconjurat complexul moscheei pe 3 iulie. Se estimează că o treime dintre aseştia, adică mai mult de 1,000 de luptători s-au predat după capturarea liderului lor .Totuşi lupta grea continuă pănă la lăsarea nopţii şi luptătorii care rămân în moschee au declarat că ei nu se vor preda, conform Ştirilor AFP.

Preşedintele Pakistanului, Pervez Musharraf, a înfruntat critica eşecului prăbuşirii mocheei raportează FP. Clericii Red Mosque au trimis studenţii într-o companie anti-viciu, campanie campanie care cuprinde răpirea copiilor, prostituţia şi ofiţerii de poliţie.

CREŞTINII ORTODOCŞI PROTESTEAZĂ ÎMPOTRIVA PERSECUŢIEI ERITREANĂ—Şeful eritrenilor ortodocşi a fost închis pentru că a obiectat împotriva încercărilor Guvernului de a închide o grupă de studio biblic.

Prematur , anul acesta, Guvernul îl îndepărtează pe Patriarch Antonious de la poziţie, pentru că el a criticat intervenţia Guvernului în activităţile bisericii, aşa cum afirmă Christian today.com. Membrii din Biserica Ortodoxă Britanică s-au adunat în Londra la sfârşitul lui iunie, să protesteze împotriva întemniţării lui Antonious de Guvernul Socialist.

Amnistia Internaţională a criticat persecuţia creştinilor şi a altor grupuri religioase de către cei din Aritrea. În 1994, Martori lui Iehova au fost dezgoliţi de toate drepturile, incluzând chiar şi cetăţenia, deoarece eu au refuzat să slujească în armată. Bisericile evanghelice au devenit ţinta persecuţiei în 2002. Bisericile ortodoxe aritreriane revendică 2 milioane de membri.

CAUŢIUNEA RECOMANDĂ CUPLUL DE ACELAŞI SEX PENTRU PAKISTENEZI— Înalta Curte din Pakistan cere eliberarea de cauţiune pentru o femeie care a avut operaţie de schimbare de sex , aşa că ea a putut să se mărite cu verişorul ei.

Shumail Raj, 31 ani, căsătorit cu Shahzina Tariq, 24 ani, pentru a o proteja ca să nu fie vândută pentru a achita datoria unchiului ei care a jucat la jocuri de noroc. Cuplul a fost arestat în iunie după ce familia miresei a descoperit că Raj era femeie.

În ciuda operaţiei ei, Înalta Curte află că Raj este femeie şi o condamnă perechea pentru 3 ani de închisoare ca să caute genul lui. Totuşi, Înalta Curte din ţară respinge verdictul şi cere cuplului eliberat prin cauţuine, în timpul audierii.

Familia lui Tariq vrea să anuleze nunta, dar ea insistă asupra faptului că acest cuplu se iubeşte.

AZERI, ARMEANUL REFUZĂ SLĂBIREA ATITUDINII ÎN …. . ca cei mai mulţi dintre cei peste un million de refugiaţi în Azerbaijan and Armenia trăiesc în sărăcie şi dicriminare, după un deceniu de la războiul din Nagorno-Karabakh care i-a izgonit din casele lor.

Un nou raport de la Amnistia Internaţională estimează că 600,000 de azerişti încă locuiesc separat în câmpurile refugiaţi,or sau clădiri stabilite în zone îndepărtate unde puţine locuri de muncă sunt disponibile, conform BBC. Izolarea lor le- cauzat o suferinţă mai mare decât sărăcia şi i-a făcut mult mai vulnerabili la boală.

Faptul că Azerbaijan, care a pierdut bătălia în Armenia, a fost una dintre problemele cele mai grave ale refugiaţilor din lume, în ciuda puternicii lor economii. De asemenea în Armenia, mai mult de 400,000 de oameni care au părăsit casele lor în timplu războiului, lociuesc în condiţii disperate.

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate