Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

Trei creştini lăptari răspândesc speranţă în India

Publicată pe 31 iulie 2007 de Kari Wynn*

 

NEW DELHI (BP)- Când vecinii hinduşilor au sărbătorit ziua de naştere a zeului hindus Ra cu arme de foc trase la întâmplare şi un spectacol şi un joc de săbii în străzi, întâlniri pline de bucurie a lui Jai Masih, "victoria lui Mesia", în interior s-a ridicat cortina.

 

Aceste întâlniri făcute într-un cerc restrâns aveau orice motive de a sărbători. Pentru prima dată, conferinţa de trei zile a unit 70 de creştini din grupul Yadav din India, mulţi au călătorit pe distanţe mari, mulţi au călătorit 10 sau 15 ore cu trenul pentru a lua parte la acea întâlnire.

 

Ridicându-se aproape de 50 de milioane de peste tot cuprinsul Indiei, Nepal şi Bangladeş, Grupul Yadav este unul dintre cele mai mari grupuri. Cunosut, de asemenea, şi ca naţiunea Ahir, ei au început ca ca o castă profesională , ei vorbeau patru limbi principale, a explicat oraganizatorul conferinţei, Elvin Trueb*.

 

La început, poporul Yadav a slujit ca lucrători la fermă şi ca fermieri. Trueb crede că ei sunt grupul ideal pentru a atinge oamenii din zona lor pentru Cristos. Nu datorită numărului lor, ci datorită faptului că ei furnizează produse de lăptărie, ei sunt capabili să interacţioneze cu fiecare castă şi grup de oameni.

 

Deoarece creştinii Yadav locuiesc aşa departe unul de altul, mulţi dintre ei nu-şi cunoşteau fraţii şi surorile în Cristos, nici chiar pe cei din regiunile lor. Cu toate acestea, strângerea pare să fie mai mult o reuniune de familie, decât o adunare de străini. Cei din grupul Yadavs s-au unit imnediat în scop şi în gând în Cristos, salvatorul lor.


"Nu este un sistem al castelor. Noi suntem una în Cristos şi trebuie să câştigăm pe fiecare", a spus Naresh, un tânăr din grup.

 

Scopul conferinţei creştinilor din grupul Yadav a fost de a transmite o viziune pentru saturarea Evangheliei şi o multiplicare rapidă a bisericilor, începând printre oamneii din grupul Yadav, extinzându-se prin toată sfera lor de influenţă. Trub a afirmat că a fost optimist după ce a văzut bunăvoinţa lui Yadav de a împărtăşi credinţa lor.

 

" Mulţi dintre cei Yadav mor si merg în iad fără să Îl cunoască pe Dumneezu, a spus Locahn*, unul dintre cei mai tineri, la conferinţă. Fraţii Yadav trebuie să ia această responsabilitătate de a spune poporului Yadav Evanghelia. Noi trebuie să luăm această decizie să nu lucrăm doar pentru noi, ci să lucrăm pentru alţii, aşa că mulţi pot merge în cer".

 

Aducând împreună pe creştinii cei din grupul care sunt împrăştiaţi, le acordăm oportunitatea de a învăţa, să construiască o reţea de rugăciune şi să se încurajeze unul pe altul. Mulţi dintre cei din grupul Yadav avuseseră dorinţa de a ajunge la alţii din grupul yadav, dar până acum , pur şi simplu, nu au avut o viziune sau o instrire privind ceec ce au de făcut, a spus Trueb.

 

"Această conferinţă este încercare de a împărtăşi cele două elemente care lipsesc pentru a-i încuraja să meargă şi să atingă familiile lor, vecinii şi pe toţi cei din reguinea în care locuiesc", a spus Trueb.

 

În trecut, lipsa literaturii, i-a reţinut pe mulţi de a învăţa prin mijloace orale, cum ar fi faptul cineva să -şi depună mărturia, precum şi povestiri din Biblie, prin moduri care să fie exacte şi memorabile.

 

"Pastorul Trueb, a spus povestea personală şi povestiri biblice, în acest mod, aşa că şi o persoană analfabetă poate înţelege, a spus creştinul Vikram.* Motivul pentru care Dumnezeu ne-a dat să învăţăm este ca oamenii să poată fi atinşi pentru Isus".

 

Brijesh*, un creştin Yadav , a fost încântat de perspectiva de a fi capabili de a împărtăşi cu cei care nu ştiu să citească.

"Nu sunt un învăţat, a spus el. Nu ştiu să scriu şi să citesc, că chiar dacă nu ştiu să scriu şi să citesc, cred că Dumnezeu m-a ales. Dumnezeu mi-a spus să merg şi să predic Vestea Bună".

 

Nerămânând , ninic să îi împiedice să împărtăşească Biblia, creştinii Yadav au căpătat o pasiune, de a conduce pe tovarăşii lor la Cristos.

 

Brijesh a arătat spre steagul care era atârnat în faţa sălii de conferinţă.

 

"Prin streag , declaraţia noastră este gata să iasă la lumină, a spus el. Dumnezeu a venit şi a dăruit satatului nostru Lumina lui". Vin fraţi din afară să ne încurajeze, să ne dea o viziune."

 

De asemenea, Steagul proclama tema conferinţei: Dus mae teen, care înseamnă "trei în 10".

 

"La fiecare zece minute, mor trei Yadav în acest stat, oameni care niciodată nu au auzit Evanghelia, a explicat Trueb. Aceştia sunt fraţii, surorile, părinţi şi verişorii noştri. Ei mor şi merg în iad, fără avea şansa de a accepta pe Cristos".

 

Treb a spus că scopul lui pentru Yadav este să se întoarcă de la 2 în unu la zero în zece. "Pentru a îndeplini acest lucru, fiecare Yadav trebuie să audă Evanhjelia şi să aibă şansa de a răspunde, aşa că nici unul nu va muri fără să aibă posibilitatea de a-L accepta pe Cristos".

 

"Am decis să mă întorc şi să predict Evanghelia printre yadav , a spus Locahn, aşa că statutul poate fi schimbat de la zece la zero".

 

O sarcină , care pare aşa de mare, este posibilă prin metoda multiplicării, încurajând pe orice creştin Yadav să împărtîşească Evanghelia cu cinci oameni în fiecare săptămână, a zis Trueb. Ce care Îl acceptă pe Cristos, sunt apoi îndemnaţi să împărtăşească noua credinţă cu mai mult de 5 oameni.

 

"Să spunem că tu împărtăşeşti cu cinci oamnei în fiecare săptămână, dar numai cinci în afară de 10 Îl vor accepta pe Cristos. Va dura două săptămâni până să câştigi un nou creştin. Totuşi, doar unul din 20 va asculta şi va împărtăşi povestea lui, aşa că vor trece patru săptămâni până vei găsi altă persoană care va împărtăşi. Dar după patru săptămâni voi sunteţi doi care împărtăşiţi, a spus Trueb. De când tu poţi împărtăşi de ouă ori mai repede, tu ai o altă persoană care poate de asemenea să împărtăşească Evanghelia. Apo sunteţi trei care pot să împărtăşească Evanghelia. Apoi trei dintre voi pot să împărtăşescă. În 36 de săptămâni, peste 10, 400 de persoane pot să fi auzit Evanghelia. În mai puţin de un an, peste 14 milioane de oameni pot auzi Evanghelia".

 

Speranţa lui Trueb este că acei creştini yadav nu doar vor conduce pe alţii la Cristos, dar că îi vor face discipoli pe noii credincioşi şi că bisericile vor creşte. Totuşi, Trueb a spus, că în ciuda entuziasmului de a împărtăşi Vestea Bună cu oamenii lor, se pare că un lucru le-a scăpat creştinilor de la conferinţă.

 

"Cine de aici crede în mod real, că au autoritatea să botezaţi pe alţii şi să faceţi ucenici?" , a spus Trueb. Ridicaţi mâna dacă voi credeţi că aveţi această autoritate.a fost puţină ezitare.

 

"Le-am explicat cum în Noul şi Vechiul Testament, Dumnezeu a folosit punerea mâinilor pentru a binecuvânta şi a împuternici pe alţii, a reamintit Trueb. Aşa că îi am pe ei ca parteneri şi şi-au pus mâinile pe umărul altora şi au spus, prin autoritatea luiIsus Cristos, aveţi autoritate să mergeţi şi să faceţi ucenici, să-I botezaţi în numele Tatălui, a Fiului şi a Duhului Sfânt şi învăţaţi-i să asculte tot ce Isus a poruncit".

 

Această acţiune simplă, făcut toată diferenţa, a spus Trueb.

 

"Ei toţi s-au înveselit", a spăus el. A fost impresionant.

 

Cu această încredere nou-fondată în autoritate garantată de Cristos, entuziasmul creştinilor de a împărtăşi Evanghelia a crescut şi mai mult chiar.

 

"Chiar dacă el nu este din ţară noastră, Dumnezeu îi vorbise pastorului Trueb să a ducă această viziune oemenilor din grupul Yadav, a spus Brijesh. El învaţă limba şi predică despre Cristos, dar noi care cunoaştem limba. Cât derepede putem să împărtăşim Evanghelia!"

 

"Nu vă gândiţi că sunteţi needucaţi, a spus Brijesh semenilor săi. Nu vă gândiţi că sunteţi analfabeţi. Voi aveţi tot potenţialul. Când lucraţi pentru El, Duhul Sfânt vă va învăţa. Isus ne-a spus, gratis aţi primit, gratis să daţi".

 

Un alt creştin Yadav, Ghirish*, a subliniat importanţa de a lua tot ce au auzit la conferinţă şi să pună în practică.

 

"Dumnezeu ne-a dfat autoritate şi noi trebuie să o folosim sincer. Noi trebuie să luăm autoritatea pe care Dumnezeu deja ne-a dat-o, nu doar celor yadav , care pier, ci tutror celor care pier. Noi trebuie să mergem la ei să le spunem Evanghelia prin mărturia noastră. Isus Cristos ne-a dat promisiunea, că El ne-a dat autoritatea. Vom folosi autoritatea corect?".

 

"Trebuie să fim credincoişi, ca omul înţelept care şi-a zidit casa pe stâncă, să mergem şi să spunem altora despre Evanghelie, în special celor care pier şi merg în iad, a spus Ghirish. Noi nu putem face acest lucru singuri, dar Îl avem pe Isus Cristos, Fiul lui Dmnezeu şi Îl avem pe Duhul Sfânt. Noi putem face acest lucru".

 

Acest lucru a produs un ecou în sufletele multora dintre yadav. În timp ce ei se pregăteau să se întoarcă la familiile şi satele lor. Ei au repetat că vor rămâne credincoişi înaltei chemări a lui Cristos.

 

"Sunt aşa de multe scaune libere, aici, a spus Brijesh. Anul viitor când ne vom întoarce aici, această sală va fi plină cu oameniyadav".

 

Dar el i-a avertizat: "dacă tu nu ai decis să predici pe Cristos, acest lucru nu se va îmtâmpla".


--30--
*Numele au fost schimbate din motive de securitate. Pentru mai multe informaţi cum să te rogi pentru oamenii din Asia de sud, vizitaeză site-ul www.go2SouthAsia.org.

courtesy of Baptist Press News (http://www.bpnews.net )

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înainte 
Copyright ? 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate