Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

 

 

Pagina de ştiri internaţionale

 

BPNews

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

Ucranienii duc Evanghelia din ţara lor în Pakistan

Publicată pe 4 octombrie de Kristen Hiller

PAVLODAR, Kazakhstan (BP)-- Roman Gopanchuk gesticulează cu mâna stângă şi se apleacă să explice pasajul din Scriptură grupului de studiu din casa lui din Pavlodar, Kazakhstan.

Chiar afară în faţa uşii de la sufragerie , fiul lui Gopanchuk, Timofey de opt ani se joacă cu copii care vorbesc limba rusă. După o perioadă de un de crize de astm repetate , Timofey poate, în sfărşit să respire liber.

Prima dată, familia Gopanchuk a luat în considerare posibilitatea să slujească ca misionari în Kazakhstan după ce a citit un articol despre Pavlodar dintr-o revistă trimestrială publicată de Uniunea Baptistă Ucrainiană. În timp ce ei au aflat despre nevoia de misionari de acolo, Viktoria spune că astmul fiului ei joacă un rol semnificativ în decizia pe care ei trebuie să o ia de a se muta din casa lor în Lutsk, Ucraina.
"Ne gândim şi ne rugăm mult cu privire la ce să facem, deoarece tratamentul şi medicamnetele nu l-au ajutat, a spus Roman. Unii oameni ne-au sfătuit să ne mutăm de unde stăm".

Roman şi Victoria l-au contactat pe Franz Tissen, preşedintele Uniunii Baptiste din Kazahstan, care a chemat familia Gopanchuk să slujească în Pavlodar.

"Locuind în Ucraina, noi suntem absolut siguri că Dumnezeu ne vrea în Kazahstan" a spus Roman. Şi când am ajuns acolo, unul din cele mai bune exemple este că fiul nostru nu avusese nici o criză de când am venit aici."

Datorită prosperităţii libertăţii religioase din Ucraina şi poziţiei geografice strategice, unindu-se cu Rusia în partea de vest, Ucraina este considerată "coşul pâinii" creştismului din fosta Uniune Sovietică.

De fapt, în urma colapsul comunismului de acum 15 ani, Uniunea Baptistă Ucrainiană a plantat 1,900 de biserici. Dar în ciuda creşterii numărului de biserici plantate, institute biblice şi programe de educare teologică din Ucraina, mai puţin de 2% dintre profesori sunt creştini evanghelici.
"Noi avem multe lucruri de făcut aici, spune Mick Stockwell, asociatul Bordului de Misiune pentru Ucraina, Belarus şi regiunile satelite. Până acum, explică el, Ucraina a primit cultură. "Orice lucru a fost ceea ce oamenii au dus, ce au făcut pentru ei. Ei lucrează acum să găsească mijloace să meargă în excursii, la moduri de a înţelege ce înseamnă fii chemat, să cauţi ceea ce este voia lui Dumnezeu".

Din iulie 2005, organizaţie misionară, IBM s-a unit cu liderii din Ucraina şi Kazahstan să recruteze creştini ucrainieni cum ar fi familia Gopanchuk ca să slujească ca misionari în Kazahstan.

Datorită diversităţi populaţiei din Kazahstan, a explicat Ragan, misionarii au o oportunitate unică să atingă cu Evanghelia un număr mare de grupuri. Chiar peste jumătate din populaţia Asiei este de origine kazakhă, pe cân ceilalţi sunt ruşi, ucrainieni, uzbeci, germani şi diverse grupuri etice.

Pentru mine, lucrul important este să descoper că este o lume în afară de cea din Ucraina şi că ei pot fi parte a acestei lucrări, afirmă Ragan.

Familia Gopanchuk este una din cele câteva familii de ucrainieni care a vorbit cu Ragan despre posibilitatea să se mute în Kazakhstan ca să slujească ca misionari pe termen lung. Când creştinii ucrainieni au început să plece din casele lor să Îl împărtăşească pe Cristos în alte părţi ale fostei Uniuni Sovietice, Stockwell şi Ragan erau de acord ca ucrainienii să aibă acces unde americanii puteau avea o slijire dificilă.
"Un paşaport American nu este întotdeauna binevenit în orice ţară, deoarece ei ei ştiu că noi suntem o naţiune creştină, spune Ragan. Dar ucrainieni nu au această istorie. Aşa că ei au multe oportunităţi să meargă peste tot, în special în ţările închise pentru Evanghelie.

Deşi guvernul kazakh a pus unele restricţii în lucrarea misionară din ţară, Ragan spune că acei creştini pot lucra în contextul acestor restricţii şi încă îndeplinesc sarcina de a planta biserici.

Pentru familia Gopanchuk scopul primordial este să planteze biserici într-un oraş de 350,000 de locuitori, unde există o singură biserică baptistă.

"Dacă Dumnezeu vrea ca noi să plantăm o biserică aici în Pavlodar, spune Roman, nu ştiu cât timp ne va lua acest lucru, dar ştiu că toţi totul este în mâna lui Dumnezeu şi El poate face orice.

Kristen Hiller este un scriitor -fotograf din cadrul Bordului Înternaţional Baptist de Misiune din sud. Săptămâna de rugăciune din acest an pentru misiunile internaţionale, 29 decembrie, se concentrază asupra misionarilor care slujesc în fosta Uniune Sovietică, cât şi parteneriatului cu ei, exemplificând sprijinul acordat de darurile baptiştilor din sud organizaţiei Lottie Moon Christmas.

courtesy of Baptist Press News (http://bpnews.net )

sus

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înainte 
Copyright ? 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate