Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Ştiri
 


Noiembrie 2005
Arhiva editurii
Caută în site

Titlurile principale

NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Pagina de Umor
Mărturisiri
Mass-Media
Ştiri
POŞTA REDACŢIEI

 

 

 

 

Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Postură în rugăciune - Chuck Kelley, preşedinte al New Orleans Seminary, îngenunchează în rugăciune la First Baptist Church in Dallas. Photo by Matt Miller/SWBTSPersonalul facultăţii din New Orleans experimentează ‚oază’ la seminarul soră

Sept 13, 2005

By Gary D. Myers

Baptist Press

 

FORT WORTH, Texas (BP) - Southwestern Baptist Theological Seminary a primit pe profesorii de la New Orleans Baptist Theological Seminary cu braţele deschise între 9-11 septembrie pentru o întâlnire de lucru. Revărsarea de dragoste a inclus semne de bun venit, numeroase daruri şi, cel mai mult dintre toate, un loc pentru cadrul profesoral de la NOBTS pentru a se re-conecta.

 

„Suntem mândrii pentru ceea ce a făcut familia Seminarului Southwestern în acest week-end”, a spus Preşedintele NOBTS Chuck Kelley. „Ei au ajutat la lansarea procesului nostru de vindecare şi au uşurat atenţia asupra viitorului. Am plecat din Fort Worth duminica gata de a merge înapoi la muncă”.

 

Tot ce a cerut Kelley de la Southwestern a fost un spaţiu de întâlnire, dar bun venitul graţios al familiei SWBTS a creat ceea ce el a descris „o oază sigură de pace, dragoste şi încurajare”.

 

„Dumnezeu va folosi aceasta [recuperarea din urma dezastrului] într-un fel incredibil”, a spus Preşedintele Southwestern Paige Patterson în timpul salutului său către cadrul profesoral de la NOBTS. „Suntem onoraţi să avem o oportunitatea de a fi parte din aceasta.

 

„Dacă aveţi nevoie de ceva în timp ce sunteţi aici, simţiţi-vă ca acasă. În cele din urmă, sunteţi de fapt”, a glumit Patterson. „Noi ne bucurăm doar că vă avem aici”.

 

În timp ce întâlnirea „NOBTS desparte apele” s-a concentrat in principal asupra planului seminarului de a-si rezuma clasele pe 3 octombrie, prima seară a oferit familiilor cadrului profesoral o şansă de părtăşie si de a plânge cu privire la pierderile lor.

 

Sacrificiu - Chuck Kelley, preşedinte al New Orleans Seminary, predică la First Baptist Church of Dallas despre sacrificiu. Pastorul Mac Brunson i-a prezentat lui Kelley un cec cu suma de $25,000 din partea First Baptist pentru a asista în curăţarea şi reconstruirea seminarului. Photo by Matt Miller/SWBTS Momentele cele mai atingătoare de inimă pentru familii a avut loc după cină. În timp ce Kelley împărtăşea ştirile şi fotografiile de la campusul inundat, mulţimea răsufla şi plângea pentru ceea ce era pierdut. În ciuda tuturor luptelor cu care se confrunta grupul, camera era plină cu speranţă, bucurie şi, adesea, cu râsete.

 

Kelley a vorbit atunci de speranţa pe care a găsit-o în mijlocul marii tragedii. Pentru el, dezastrul era o oportunitate pentru seminar de a se re-concentra asupra sarcinii sale originale – „a fi un far precum şi o şcoală”.

 

„În 1917, Baptiştii Sudici au decis să înceapă un seminar şi l-au plasat în New Orleans”, a spus Kelley. „Noi eram doar o şoaptă în gălăgia care era oraşul New Orleans”.

 

Baptiştii Sudici care au fondat seminarul au văzut New Orleans ca un oraş strategic cu nenumărate oportunităţi pentru slujire, a spus Kelley, notând că, de la început, seminarul s-a confruntat cu o luptă ascendentă de a împărtăşii Evanghelia în oraş.

 

Ţării i s-a amintit de importanţa oraşului în timp ce preţul petrolului creştea la apariţia Katrinei, a spus Kelley. Imaginile de la televizor de disperare şi suferinţă umană au revelat nevoia pentru serviciul creştin de termen lung de a se adresa faţă de povara şi păcatul oraşului.

 

Kelley a spus că el vede o oportunitate de slujire în vremea seminarului de pierdere.

 

„Cred că Dumnezeu va folosi preţul pe care l-am plătit pentru a ne da o uşă deschisă în New Orleans”, a spus Kelley către familiile cadrului profesoral. „Dumnezeu nu va risipi ceea ce facem noi”.

 

Cursurile pe care le predau membri cadrului profesoral de la NOBTS despre Biblie şi biserică preiau o urgenţă nouă, a spus Kelley. În timp ce oraşul se reclădeşte, mulţi seminarişti vor fi chemaţi să aplice imediat ceea ce învaţă în clase. Familia seminarului, a spus el, va juca un rol vital în „noul” New Orleans.

 E bine - Rhonda Kelley, soţia Preşedintelui Chuck Kelley de la New Orleans Seminary, lăcrimează în timp ce se cânta împreună cu profesorii cântarea „E bine sufletului meu”. La adunarea de seară a profesorilor de la New Orleans în campusul Southwestern Seminary in Fort Worth, Texas, membrii grupului profesoral au văzut poze ale campusului lor inundat. Photo by Matt Miller/SWBTS

„Dumnezeu ne-a dat o oportunitate de influenţă semnificativă, proclamarea clară a Evangheliei şi puternicul serviciu pe care nu l-am fi putut avea dacă nu împărtăşeam aceiaşi pierdere ca cei din oraşul nostru”, a spus Kelley.

 

El a atins şi sarcina reconstruirii cursurilor pentru semestru; apoi a lăudat creativitatea profesorilor şi voinţa de a găsi soluţii, spunând că ei sunt echipaţi în mod unic de a confrunta provocarea unui semestru ne-tradiţional.

 

„Dacă ai venit [ca membru al grupului profesoral] la New Orleans Baptist Theological Seminary, trebuie să faci o dedicare de a învăţa să foloseşti tehnologia educaţională şi de a face educaţie teologică în feluri ne-tradiţionale precum şi tradiţionale”, a menţionat Kelley.

 

„Vom avea un semestru”, a continuat el. „Iar voi veţi face să se întâmple aceasta pentru că aţi practicat diferitele lucruri pe care le vom face”.

 

Devreme în dimineaţa următoare, membrii facultăţii s-au concentrat asupra unui plan de completare a semestrului. În timpul primei sesiuni, întregul grup profesoral s-au întâlnit pentru a auzi planul general de continuare din partea Rectorului Steve Lemke.

 

Apoi, profesorii de la nivelul de licenţă şi cei de la masterat s-au împărţit să îndeplinească detaliile de planificare pentru zonele lor specifice. Întâlnirile au culminat cu adunările a fiecare dintre cele cinci diviziuni ale şcolii.

 Umăr pe care să plangi - Preston şi Diane Nix reacţionează la imaginile campusului inundat ale New Orleans Seminary din cadrul unei întâlniri a profesorilor la Southwestern Seminary in Fort Worth, Texas. Preston Nix este director al programului de slujire supravegheat de NOBTS. Photo by Matt Miller/SWBTS

Lucrarea nu va fi uşoară. Majoritatea profesorilor şi-au pierdut manualele şi planul lecţiilor. În luna următoare aceştia au sarcina monumentală de reconstruire a bibliotecilor şi a notelor lor de clasă.

 

Totuşi, în timpul întâlnirilor, s-a oferit timp pentru profesori ca să folosească biblioteca Southwestern şi vizitarea Librăriei Creştine LifeWay pentru a adresa această preocupare. LifeWay a dat fiecărui profesor un card de cadouri de $100 pentru a-i ajuta să-şi reconstruiască bibliotecile lor personale. Librăria a oferit de asemenea şi o alocaţie de înlocuire de manuale de până la $250 pentru a-i ajuta să-şi cumpere cărţile de care au nevoie pentru acest semestru.

 

Găzduirea întâlnirii facultăţii a reprezentat doar o faţadă a răspunsului Seminarului Southwestern faţă de NOBTS şi a altor victime a Uraganului Katrina. Imediat după uragan, studenţii şi profesorii de la SWBTS au început să se gândească la căi de a ajuta familia NOBTS.

 

„În prima zi când am auzit despre posibilitatea că un uragan va loci campusul de la New Orleans noi ne-am decis că aceasta ar fi o oportunitatea pentru noi să fim slujitorii seminarului nostru soră”, a spus Gregory Tomlin, director de relaţii publice de la SWBTS.

 

Tomlin şi Greg Kingry, vicepreşedinte al serviciilor de afaceri, au început prin a face planuri de asistare a acelora afectaţi de furtună. Tot ei au început prin mobilizarea studenţilor de a participa în echipe de ajutorare în caz de dezastru sponsorizate de Baptiştii Sudici din Convenţia Texas.

 

Planurile iniţiale pentru asistare au inclus posibilitatea găzduirii studenţilor deportaţi de la NOBTS dacă era nevoie şi oferirea acestora de oportunităţi de a lua cursuri la SWBTS. Ei au sperat ca creditul NOBTS să poată fi câştigat pentru lucrarea de curs.

 

„Drept urmare, o mare parte din aceasta nu era nevoie pentru că Dr. Kelley a făcut o slujbă aşa de bună de reconstituire a ‚seminarului în exil’ în Atlanta”, a spus Tomlin. S-a luat legătura cu studenţii în maniera potrivită [de NOBTS], aşa că noi nu am avut un număr aşa de mare de studenţi care să fi depăşit oferta noastră”.

 

Tomlin a aranjat şi sesiunile de pregătire pentru ajutorarea în caz de dezastru pentru studenţii SWBTS care au vrut să călătorească în Louisiana şi Coasta Golfului Mississippi pentru a ajuta. 84 de studenţi au frecventat prima sesiune pe 10 septembrie. Mai sunt planificate alte trei date adiţionale pentru pregătire.

 

„Încercăm să ne răspândim pe cât de slab posibil şi în acelaşi timp să fim pe cât de eficienţi posibili în ajutorare”, a spus Tomlin. „Aşteptăm ziua când vom putea trimite o armată de studenţi la New Orleans ca să ajute la refacerea seminarului”.

 

Probabil că aspectele cele mai atingătoare şi mai asemenea lui Hristos ale dragostei pentru New Orleans au avut loc în timpul serviciilor de capelă de la Southwestern din 6 şi 8 septembrie. Pe 6 septembrie, Fred Luter, pastor al Franklin Avenue Baptist Church in New Orleans, a vorbit în capelă. Angajamentul discuţiei, plănuit cu mult înainte de uragan, a avut loc atunci când Luter se confrunta cu rezultatul Uraganului Katrina. 

 Distracţie - Molly Grubbs, fiică a profesorului de la Leavell College Norris Grubbs, se joacă în afara Robert Naylor Student Center pe campusul Southwestern Seminary in Fort Worth, Texas, unde tatăl ei şi alţi profesori de la Leavell College şi New Orleans Baptist Seminary s-au adunat pentru prima dată după Uraganul Katrina. Photo by Matt Miller/SWBTS

Tomlin a spus că Luter a împărtăşit un mesaj puternic despre cum a potolit Isus furtuna. Studenţii au răspuns prin a face „colectă în cizmă” – o tradiţie Southwestern care implică cizme de cowboy drept farfurii pentru colectă. Studenţii seminarului, luptându-se să supravieţuiască, au umplut cizmele cu $5.300 pentru biserica lui Luter.

 

După două zile, Patterson le-a cerut studenţilor din capelă să răspundă din nou cu o „colectă în cizmă” pentru studenţii NOBTS”. Aceiaşi studenţi care au dat cu sacrificiu mai devreme în acea săptămână s-au adâncit în buzunarele lor din nou. De această dată ei au dat şi mai mult - $7.000 pentru ajutorarea studenţilor.

 

Studenţii SWBTS şi bisericile din zona Dallas Fort Worth au donat şi ele haine şi papuci pentru ajutarea corpului profesoral, a conducerii şi a studenţilor pentru a-şi reface vieţile. Oficialităţile de la Southwestern plănuiesc să trimită lucrurile către Campusul din Nordul Georgiei al New Orleans în Decatur, Ga. mai târziu în această lună.

 

*****

Birourile Seminarului New Orleans din North Georgia pot fi contactate la 1-800-662-8701. Donaţiile pot fi făcute online la www.nobts.edu sau prin postă la New Orleans Baptist Theological Seminary, P.O. Box 1608, Decatur, GA 30031 or New Orleans Seminary Hurricane Relief Fund, Southern Baptist Foundation, 901 Commerce St., Suite 600, Nashville, TN 37203.

horizontal rule

sus

Ce este nou?

Pagină de căutare!

Prin intermediul acestei pagini ai posibilitatea de a căuta diverse articole, subiecte de interes, precum şi pasaje din Scriptură. Apasă aici!

 

CHAT Creştin! Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

 

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere! [apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

 Înainte 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate